Fik god modtagelse: Nordjysk bryghus klar med helt ny is-smag

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyske Thisted Bryghus og Premier Is er gået sammen om at lancere en helt ny is smag på markedet.

Der er tale om en is, der smager af øl, og det har allerede givet en masse omtale. Forleden var der forpremiere på lanceringen, da Premier Is og Thisted Bryghus serverede den nye is-smag for ægte kendere.

Verdenspremiere på isen var til Ølentusiasternes Ølfestival i København, og modtagelsen var utrolig positiv.

“Vi ønskede at udvide vores Mejerigaarden serie med lokale råvarer og ingredienser fra Thy, og vi har altid haft en fantastisk relation med Thisted Bryghus, så det var naturligt at tage kontakt til dem.

Vi har sammen udviklet og testet ideen gennem nogen tid, og vi er nu så langt, at vi godt tør love, at Danmark får en velsmagende øl-is på markedet til efteråret,” fortæller Kommerciel Direktør Christian Brink fra Premier Is/Mejerigården.

 

Udviklingen af den nye is har været spændende

For Brygmester på Thisted Bryghus, Antoni Aagaard Madsen, har udviklingen af den nye is også været en spændende proces.

“Vi har taget udgangspunkt i vores Thagaard-øl fra bryghusets Nationalpark serie, hvor smagen kommer fra birkeblade fra Thagaards Plantage i Nationalpark Thy, sammen med ekstrakt af forårets friske skud af gran og fyr. Det giver en frisk aromatisk smag, som vi har fået overført til den nye is,” fortæller brygmesteren.

Thisted Bryghus og Premier Is arbejder lige nu på at få isen i handlen så hurtigt som muligt. Blandt andet satser man stærkt på, at den skal sælges flere steder i Aalborg og det øvrige Nordjylland som er hjemmebanen.