Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fibernettet i Aalborg dækker flere adresser end nogensinde før – har du også en billig fibernetforbindelse?

Af Annoncør

Fibernet er fremtidens løsning inden for internetforbindelser. Det er uden tvivl den bedste teknologi på markedet og den løsning, som giver de hurtigste og mest stabile internetforbindelser. Netop derfor satser mange internetudbydere i disse år på fibernet, som rulles ud i hele landet.

Der er dog stadig stor forskel på dækningen, alt efter hvor i landet man bor. Region Nordjylland er faktisk en af de regioner med bedst dækning, hvor ca. otte ud af 10 husstande har adgang til fibernet. Og lige netop i Aalborg Kommune har man landets bedste dækninger med fibernet. Det er nemlig hele 92 % af husstandene i Aalborg Kommune, som har mulighed for at koble sig på fibernettet.

Derfor er fibernet fremtidens løsning

Fibernet er i dag det klart bedste alternativ, når der skal leveres lynhurtigt og stabilt internet. Det er en klar forbedring af de traditionelle COAX-forbindelser via antennestikket, som vi tidligere har været vant til. Internettet leveres gennem optiske lyslederkabler under jorden, hvor data strømmer igennem med lysets hastighed.

Disse lyslederkabler graves ned i kommuner i hele landet og giver mulighed for, at husstande kan tilkoble sig fibernettet. Hvis du vælger at koble din husstand til fibernettet, føres kabler helt ind til din bolig, og derfor får du en privat internetforbindelse. Ud over at internethastigheden er lynhurtig, bliver din internetforbindelse dermed heller ikke forstyrret af, at andre i dit nabolag også bruger internettet.

Med fibernet kan man opnå en internethastighed på op til 2.500 Mbit/s, hvilket er markant hurtigere end traditionelle COAX-forbindelser. Når man vælger fibernet, kan man dermed roligt være mange på nettet på samme tid og streame, spille og surfe på nettet på mange enheder.

Kan du koble dig på fibernet?

Hvis man vil koble sig på fibernet, kræver det, at der er gravet kabler ned på den vej, man bor på. Det betyder dermed også, at det ikke er alle husstande i landet, som har mulighed for at købe fibernet. Som aalborgenser er du dog bedre stillet end husstande i de fleste andre landsdele, da hele 92 % af husstandene har mulighed for at koble sig på fibernet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er muligt at købe fibernet, kan du tjekke hos en internetudbyder. Her kan du blot indtaste din adresse og straks få at vide, om det er muligt at købe fibernet til din bolig.

Find den billigste internetforbindelse

Fibernet er langt hurtigere end både COAX-forbindelser og mobilt bredbånd, men prisen er dog også højere. Derfor er det vigtigt at finde det billigste internet, så det ikke bliver en alt for stor post i budgettet hver måned. Her du et overblik over internet priser lige nu.

Du kan med fordel sammenligne priser og pakkeløsninger hos flere forskellige internetudbydere, så du finder den helt rette løsning. Mange af udbyderne tilbyder særlige produkter som sikkerhedspakker, mobilabonnementer, TV og streaming osv.

Del artikel

Andre læser også