Festklar: Ny café i Aalborg holder stort julefrokost-event på Havnen

Skrevet af: Michael Qureshi
Sådan så der ud inde på Bla Bla
Sådan så der ud inde på Bla Bla

Annonce

Bla Bla er Aalborgs nyeste Café i det spirende restaurantmiljø i byen.

De overtog lokalerne fra Café Stygge i Vesterå tidligere på måneden, og har ambitioner om at skabe en god og hyggelig spiseoplevelse kombineret med drinks senere på aftenen.

Selv om Bla Bla lige er kommet ud af starthullerne som nyt sted, så har de allerede lagt store planer på julefrokost-delen. Vi træder snart ind i oktober, og før vi ser os om, er det julefrokost-tid.

Går hele vejen på Havnefronten

Der går Bla Bla hele vejen med to store julefrokost-events på Havnefronten i samarbejde med Mitzi Event. Derudover afholdes der også julefrokoster i caféen med start fra 17. november.

På Havnen bliver det både med en traditionel julebuffet og derudover en italiensk inspireret buffet. Kendis-DJ Dan Rachlin kommer og spiller op til den store fest.

Datoerne til festerne på Havnefronten er fredag 15. december og lørdag 16. december, og det bliver i Universitetsbygningen Create med udsigt over Fjorden.

“Der er nok nogen, som godt kan være trætte af den klassiske julefrokost-buffet, så vi valgte at supplere med en lækker italiensk inspireret.

Så er der i hvert fald ingen, som går skuffede hjem, og vi sørger for, at der er noget godt til alle. Derudover er det nogle helt fantastiske rammer at holde en julefrokost i med en fantastisk udsigt og lækre lokaler,” fortæller Vibeke, der er bestyrer på Bla Bla.

Samler borde med singler

Julefrokosterne på Havnefronten henvender sig både til mindre- og mellemstore virksomheder samt private.

“Der er en del virksomheder, som ikke kan overskue at holde julefrokosten i huset, og gerne vil have en fest med mange mennesker. Det kan man her. Men det er også, hvis man er venne- eller venindegrupper afsted.

Faktisk har vi også gjort det sådan i bookingsystemet, at hvis man er single, så kan man også krydse et felt, og så kommer man til at sidde ved siden af andre singler. Så det bliver en god blanding af festglade mennesker,” forklarer Vibeke.

Det koster 475 kr. per billet, og i baren koster drinks eller øl 30 kr.

Du kan booke lige her

Bryder ikke festen op

Så er der julefrokosterne i Bla Bla Caféen. De starter fredag den 17. november, og kører så hver weekend frem til lørdag den 16. december.

Det bliver med velkomstdrink, julebuffet, kaffe og en gedigen fest efterfølgende. Prisen bliver 325 per person, og det appellerer nok også til en del julefrokost-selskaber.

“Fordelen hos os er, at festen ikke bryder op, når man nærmer sig midnat. Her bliver man fra spisning til den fede fest senere på natten. Der bliver ikke noget med at skulle trave frem og tilbage i Aalborgs gader efter midnat for at finde et sted, som alle gider at gå hen. Vi har maden og festen på samme lokation,” lyder det fra Vibeke fra Bla Bla.

Der kan du booke bord på 9363 4300

Bla Bla åbnede i den første uge af september.

Navnet kommer af, at man ønsker at fremme dialogen, når man er ude og spise.

“Alt for ofte kommer man på en café eller restaurant, hvor hele bordet sidder og kigger på deres mobiltelefoner. Vi vil gerne opfordre folk til at skabe dialogen og være i nuet. Vi kommer blandt andet til at have en masse berømte citater og statements på væggene, som gerne skulle få gang i snakken ved bordene,” sagde Gert Ingemann til MigogAalborg om konceptet.

Du kan læse mere om Bla Bla her

Nordjysk firma har succes med ny likør: Har gode tips til den perfekte jule- og nytårsdrink

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man også hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Lige som danskerne i stadig højere grad går op i, hvilken gin, rom eller whisky de drikker, er likøren også fulgt med i popularitet og anerkendelse.

Med de lækre økologiske likører fra nordjyske Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

Danskproduceret likør i fire varianter

Queens of Denmark er danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Deres likør er også lanceret på det perfekte tidspunkt, hvor de kan bruges til den perfekte jule- eller nytårsdrink.

Bag den internationalt prisbelønnede serie af økologiske kvalitetslikører står 42-årige Titte Skotlander fra Nordjylland, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme. MigogAalborg har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til juledrinks med likør, der vil imponere familien og vennerne.

Det skal være ordentligt og lækkert

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er masser derude, der ikke har forstået likøren endnu. Men nu er der en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol.

Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst.

Industrialiseringen har gjort det syntetisk og ikke særligt lækkert, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentligt, økologisk råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, at det er ordentligt og lækkert, men de skal introduceres for det på ny.

De smager noget, der er anderledes end de ellers er vant til, og de tager det heldigvis til sig,”

Titte Skotlander

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Det kan flere ting. Oprindeligt er langt de fleste cocktails baseret på spiritus og noget surt eller sødt; det er sådan de klassiske cocktails er bygget op. Likøren er et substitut for siruppen.

Dem jeg laver er ikke sindsygt søde, nogle af dem har en fin syrlighed,  bl.a. solblomst, man kan faktisk bruge det i stedet for både det søde og sure i en cocktail.

Det gør den sindsyg anvendelig.

Det er nemt at bruge det i drinks, man kender i forvejen – f.eks. gin og lemon, dark and stormy – nemt at give det et pist solbær på toppen eller en anden likør. Det bliver lidt mere festligt med likøren.”

Startede i Titte Skotlanders egen have

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.

Det startede også for mig i min egen have, hvor jeg lavede det udfra mine egne frugter. Jeg vil beskrive det som ikke for syrt, ikke for sødt, ikke for syntetisk – det smager lige som det skal.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindsyg god velkomstdrink, som alle kan bruge, og den passer også til både jul og nytårsaften, samt til både mænd og kvinder.”

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet 16 vinter- og juledrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger andre er mere klassiske drinks. Du finder blandt andet en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria”.

Dem og mange flere finder du her

Du kan se her hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder

Gør en god gerning: Aalborgs butikker hjælper udsatte børn i juletiden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Julen kan være en både stressende og hektisk tid, hvor der skal styr på alt fra julebag, julemad og julegaver.

Men det er også vigtigt at huske hvad julen i virkeligheden handler om. Julen er hjerternes fest, hvor vi i særlig grad tænker på andre end os selv.

Det er desværre ikke alle, der har de samme forudsætninger for en glædelig jul.

Men der er heldigvis mange initiativtagere i Aalborg, som gør en forskel for de mange børn, der også drømmer om en glædelig jul.

Gør en god gerning

En lang række af midtbyens butikker og erhvervsdrivende er blandt andet gået sammen med anerkendte organisationer om at opfylde juleønsker for lokale børn med behov.

Under navnet Projekt Juleglæde vil de gennem december sørge for at opfylde lokale børns juleønsker og give alle muligheden for at skabe mere juleglæde.

Gennem juletiden kan man finde ønskerne i forretninger i Aalborg Midtby, hvor lokale børns ønsker hænger på julehjerter i midtbyens butikker.

Ønskerne kommer fra børn fra lokalområdet, som især ved juletid kan have det svært.

“Tanken med Projekt Juleglæder har fra starten været, at vi i fællesskab i Aalborg midtby står sammen om at give børn, som har det svært i højtiden, en ekstra julegave.

Derfor er butikker, restauranter og erhvervsdrivende i Aalborg Midtby gået sammen om at lave en projekt, hvor de julehandlende aalborgensere kan være med til at opfylde et ønske for et lokalt barn i Aalborg, fortæller Kian Floor fra virksomheden Yodaway.

Alle kan være med til at skabe mere juleglæde ved at opfylde et juleønske.

Det kan gøres ved at tage et julehjerte, købe gaven i butikken og udfylde til-og-fra-kortet. Herefter sørger forretningen for at pakke gaven ind og give den videre.

“Vores vision er, at de handlende i fysiske butikker får muligheden for at give en fysisk gave til et barn i lokalområdet. Det er en anderledes måde at give på. Her rører og ser man selv gaven, inden den bliver pakket ind. Altsammen foregår lokalt, og det er også lokale frivillige, som har stablet projektet på benene i samarbejde med flere virksomheder i og omkring Aalborg, siger Kian Floor.

Gaverne uddeles til familierne i Budolfi Kirke 22. december klokken 10. Hvis man ikke kan nå at komme ind i en af butikkerne, så kan man også give en julegave ved at betale 200 på mobilepay til en af medarrangørerne, Restaurant MEAT, på 69972.

Du kan finde gaver og hjerter i følgende forretninger: Restaurant MEAT, Noa Noa Aalborg Gravensgade, Ecco Store Aalborg Føtex, Companys Aalborg, Arnold Busck Aalborg City, NordCraft, La Locanda, Søgaards Bryghus, By Lundtoft, Teeshoppen, NYT SYN Aalborg, Salling, NEYE Smykke-Form, Bog og Ide, advance.

Foto: Friis

Giv en julegave og glæd et barn

I Friis Shoppingcenter vil man også gerne gøre en forskel for udsatte børn.

De har igen i år opstillet et juletræ med julekort, hvorpå der står navn og alder på en masse håbefulde børn, som bor på lokale børnehjem, asylcentre eller er i en familie, hvor midlerne er små.

“Din betænksomhed og gavmildhed har stor betydning. Ved at give en gave er du med til at glæde et barn, som har det svært. Du hjælper både børn, som bor på børnehjem og børn på asylcentre forskellige steder i Nordjylland, som er endt i en situation, der ikke er et barn værdig,” siger Friis om initiativet.

Centrets besøgende kan ”plukke” et julekort fra træet og give en gave til et barn, som kan glæde sig over at få en helt særlig julegave i år.

SÅDAN GØR DU:

1. Tag et kort fra træet, der er placeret i stueplan ved Matas.

2. Køb eller lav en valgfri gave til barnet – du bestemmer, hvad du vil give
(se barnets navn, alder og køn på bagsiden af kortet).

3. Aflevér gaven sammen med kortet i Monki på 1. sal
senest d. 15. december.

VIGTIGT: Gem kortet, og aflevér det sammen med gaven, så man kan se, hvem gaven er til!

Vildere end stormagasinerne: Kom indenfor i Blomster Jonas’ julelejlighed

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Jonas Jensen, også kendt som “Blomster Jonas”, er efterhånden blevet en velkendt profil i Aalborgs bybillede.

Til dagligt driver Jonas sin egen blomsterbutik på hjørnet af Jernbanegade og Vingårdsgade. Det lille forretning er nærmest levende af de mange fortryllende blomsterdekorationer, som Jonas til dagligt fremstiller til sine kunder.

Jonas er kendt og elsket for sin kærlige og udadvendte facon, der ofte understreges af et stort og imødekommende tandpastasmil – og ikke mindst outfits, der kan lyse selv den mest grå vinterdag op.

Ikke nok med at Jonas er dygtig i sin butik, så har han også vundet flere priser inden for blomsterdesign. I 2017 rendte han eksempelvis med guld som Nordisk Mester i Blomsterkunst.

Når Jonas ikke befinder sig i sin forretning, nyder han at bruge tiden i sin smukke lejlighed i Algade. Men holder han så fri her? Sjældent.

I stedet har Jonas dedikeret højtiden til at forvandle sin by-lejlighed til et sandt julelandskab.

Jonas’ spisebord er så fyldt med pynt, at der dårligt var plads til et glas portvin.

Blomster Jonas går all in

De store glasvaser, der ellers bryder den 130 kvm. store lejlighed i løbet af året, er pakket væk og i stedet erstattet af et utal af juletræer, fyldt til randen med kugler, glimmer og julestemning, ornamenter i alle regnbuens farver, vinterlige naturelementer, en svane med sløjfe og … en guldglitrende penis.

Bemærk den dekorative penis i bunden af billedet.

“Mit bedste tip til folk er, at man bare skal gå all in.

Minimalistisk er yt, og maksimalistisk behøver overhovedet ikke at se rodet ud, hvis du sørger for at sammensætte tingene rigtigt,” forklarer Jonas.

“Det er eksempelvis en god idé at samle pynten i større grupper, hvor der så bare fyldes op.” 

Vi formåede at tælle mindst 1 juletræ i samtlige rum i lejligheden – pånær påklædningsværelset, der i forvejen er fyldt til bristepunktet med fjer, stiletter og forskellige udklædninger.

Ja, selv badeværelset var pyntet til den helt store guldmedalje

Selv toilettet har oplevet Jonas’ julemagi.

Masser af julenyheder i lejligheden

Modsat blomsterbutikken, så er det dog ikke mange levende organismer, der præger landskabet på 2. tv.

“Folk tror jo simpelthen, at jeg bor i en botanisk have,” siger han med sit smittende grin og fortsætter:

“Sådan et rædderligt, kunstigt træ kan sagtens blive smukt, hvis man bare fylder det med smukt pynt,” siger Jonas og peger på hans største træ, der dog ikke behøver en stjerne på toppen – den har nemlig ramt loftet.

 

Også køkkenet har fået en ordentlig (kane)overhaling.

Selvom der er godt fyldt i Jonas’ hjem, så får udsmykningen altid et lille retouch hvert år. I år er nyhederne mundblæst julepynt i den lange gang – og en timer, der kan holde batteriforbruget under kontrol.

“Når jeg kommer hjem kl. 16, så ligner det jo simpelthen Sallings juleudstilling herhjemme … men kl. 22 skal der være ro!” siger Jonas med et smil.

En klage fra udlejeren …

Også opgangens andre beboere har mærket et “lille” touch af Jonas’ julestemning.

“Det startede egentlig med, at jeg bandt en krans på min hoveddør … men en dag blev jeg opsøgt af Udlejer Per, der havde en klage til mig …

Jeg nåede selvfølgelig at tænke åh nej! – men han ville egentlig bare sige, at jeg da godt lige kunne dekorere de andres dør også, nu hvor jeg var i gang.

Så det gjorde jeg!”

Dermed starter Jonas’ jule-fetish allerede ved indgangsporten, hvor to store kranse pryder facaden.

Herefter fortsætter showet op ad trapperne, hvor stjerner, granranker og elektriske lys byder beboere såvel som gæster velkommen i bedste julestil.

“Der kan hurtigt blive så gråt og trist her om vinteren, men når man træder herind, så kommer julestemningen altså bare til én.

Alle i op gangen er så glade for det, og det har været alt arbejdet værd … Så jeg gør det sgu igen til påske!” slutter Jonas.