Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festivalpladsen er tom: Nibe Festival lever videre i private hjem

Af Stine Kjølby Christensen

I disse dage skulle årets Nibe Festival være afholdt i Skalskoven – i Nibe.

Det har corona dog sat en effektiv stopper for, og derfor er der ingen vibrerende trækroner, skål i fadøl eller sing-along med dem, vi elsker.

Ingen telte, ingen forventningsfulde festivalgæster, ingen musikere, der gør klar til at publikum varme … bare en tom mark.

Men bare fordi, at festivalen er aflyst – så lever Nibe Festival i disse dage stadig videre. Blot i nye rammer.

Det mærkede Nibe Festival tydeligt, da de i fredags udleverede 100 gratis festivalkit – behovet var 5-10 gange så stort; der bliver nemlig afholdt hundredevis af Nibe Hjemmefestivaler i den kommende festivaluge.

”Det rører os dybt, at festivalen lever videre derude i de nordjyske hjem. Det er SÅ vigtigt, at pandemien IKKE kan dræbe festen og fællesskabet,” udtaler Peter Møller Madsen fra festivaldirektionen.

Hemmelighedsfuld festival

Ikke mindst fredag og lørdag kommer Nibe ikke blot til at smage af festival ude i de private hjem.

Festivalen kommer også til at sætte lidt præg på området. Det kommer det til at ”lugte” lidt mere af den festival, som med stor fortvivlelse, men også forståelse, ikke kan afholdes i år.

Nibe Festival har nemlig sørget for, at der alligevel bliver spillet lidt musik i byen.

Intet har siden 1985 stoppet The Bats, som har spillet på samtlige festivaler. Heller ikke pandemien – for på fredag spiller The Bats i Støberiet – festivalens spillested og kulturrum på Industrivej 5.

Takker for opbakningen

Nibe Festival er dybt taknemmelige over den kolossale opbakning, som festivalen har mødt siden aflysningen af den 36. Nibe Festival.

”Vi har oplevet en uvurderlig støtte og fået masser af skulderklap.

Både fra festivalgæsterne, ikke mindst dem der har valgt at overføre billetten til 2021, fra byen i det hele taget, fra vores kæmpestore frivillige crew og fra leverandører og samarbejdspartnere,” afslutter Peter Møller Madsen.

Nibe Festival 2021 afvikles i øvrigt i dagene 30. juni – 3. juli.