Festival på Havnefronten vil forbløffe: Aalborg er til mere end leverpostej

Skrevet af: Michael Qureshi
Kathrine Skovsgaard som er en del af BoxTown-projektet og Byens Torv.
Foto: Events by Skovsgaard
Kathrine Skovsgaard som er en del af BoxTown-projektet og Byens Torv. Foto: Events by Skovsgaard

August bliver en af de mest begivenhedsrige måneder i år i Aalborg.

Aalborg Festivals løber af stablen fra den 17. august med et tætpakket program. Men allerede i næste uge tyvstarter festivalen AaMAZE på plakaten med fire spændende dage i de lækre omgivelser på Havnefronten.

Den kører fra torsdag 11. august til og med søndag 15. august.

Det er en musik, kunst- og kulturfestival der skal forsøge at give Aalborg lidt mere af det, som København og Aarhus har en del af i forvejen. Det er tredje år AaMAZE kører i Aalborg.

Grundtanken har hele tiden været at skabe et rum, hvor talenterne kunne få lov til at folde sig ud på større scener.

MigogAalborg.dk bakker op om det spændende Aalborg-initiativ.

Vi har talt med festival-arrangør Kathrine Skovsgaard, der blandt andet også stod i spidsen for den succesfulde Aalborg Pride i juli måned.

Hvorfor hedder den her festival AaMAZE?

”Det dobbelte a er en hentydning til Aalborg. Maze er en labyrint, og man kommer sådan lidt ind i en kunstnerisk labyrint i løbet af de her dage, hvor man nok ikke har været før. Amaze betyder jo at forbløffe og inspirere. Vi har kørt AaMAZE i to år, og det fede er, at hvert år kommer der nye til på holdet bag festivalen. Der er en rigtig god stemning omkring festivalen.”

Hvad er formålet med denne festival?

”Det startede lidt med et hovedfokus på et tilhørsforhold til Aalborg. Man skulle enten bo i byen eller være fra byen for at få lov til at optræde. Vi ville skubbe de mange lokale talenter lidt frem, fordi der er alt for stor fokus på de store navne og for lidt på de mindre. Nu handler det lige så meget om kunstnere, der kan berige byen. Sidste år var der kunstnere fra både Sjælland, Odense og Berlin. AaMAZE belyser de nye talenter. Mange er jo på det niveau, hvor Mø startede, og man skal jo starte et sted.”

Hvad kan det bære med sig for kunstnerne?

”Det er jo lidt et sted, hvor man kan blive opdaget. Der kommer mange nysgerrige folk fra branchen. Sidste år havde vi Frida Stiil Vium, der lavede grafitti. Hun blev scoutet og var i år på Roskilde Festival og lave grafitti. Flere bands på AaMAZE er røget videre til langt større festivaler. Vores festival er lidt en trampolin til at blive set. Og det er jo lidt cool, at man i Aalborg er med til at se den næste generation, før flere af dem måske bliver rigtig store inden for deres genre.”

Aamaxze i aalborgHvorfor ikke bare have Rasmus Seebach på programmet, så du er sikker på mange mennesker?

”Jeg er træt af mainstream. Aalborg er til mere end leverpostej og mainstream. Det er stort set altid det samme, når der bliver lavet nye tiltag i byen. Vi skal eksperimentere meget mere med de mange talenter, der findes i baggrunden. Jeg er træt af, at det altid er Lars Lilholt eller Rasmus Seebach, hvor alle kan synge med. Vi skal have rykket Aalborg lidt videre og vise, at vi kan følge med København og Aarhus. Med noget puls mod, og sjæl til at skille lidt ud på programmet.”

Hvad man kan forvente som gæst på AaMAZE?

”Hvert år er en fornøjelse med et bredtspændende program. Der er en god og afslappet stemning blandt publikum. Du vil blive forbløffet. Vi har eksempelvis et ungt lille pigeband Iris, hvor pigerne er teenagere. Man tænker, at det er lidt nogle små hippier, men så åbner de munden, og så bliver man blown away. De toner der kommer ud af de bette kroppe. Vi har mangfoldighed. Mange forskellige genrer. Hip hop, reggae. Rock om aftenen. Pop. Vi har det hele. Der er noget for enhver smag. Der er yoga meditation om morgenen. Grafitti. Du kan fyre al din energi af på sportspladsen, hvor der er mange forskellige aktiviteter som parkour, calisthenics, crossfit mm”.

Er det noget, man kan tage børnene med til og dele som familie?

”Absolut. Der bliver også børneaktiviteter. Nu laver jeg Aalborg Pride, og jeg har fundet ud af, at der er stort belæg for at lave mange ting, hvor man involverer børnene. Det er også sundt for dem at se, at man godt kan være anderledes på en scene. Man behøver ikke alle at ligne Medina.”

Aamez i Aalborg
Teamet bag AaMAZE

Hvor kommer økonomien fra?

”Aalborg Kommune har givet et mindre bidrag end de forgående år. Så finansierer min virksomhed Events By Skovsgaard resten. Vi håber rigtig meget på, at folk vil støtte op omkring den her festival og købe et armbånd. Festivalen er gratis, så du får to øl eller vand med i pakken, når man køber et armbånd.

Det er også lidt et symbol på at støtte op omkring noget i Aalborg og Nordjylland, der ikke er så forventeligt som alt det andet. Det koster 50 kr. per armbånd, og lad os sige, at man er en gruppe på ti, der køber de her armbånd. Jamen så kan man tænke sig til, at man er med til at støtte transport og forplejning for et af vores bands, der kommer fra andre byer end Aalborg. Alle gør det her gratis, og mange bække små, hjælper i det store hele hvis man vil købe et armbånd.”

Er der ligesom et hovednavn hvor det hele kulminerer?

Suits Boulevard bliver et MEGA hit!”

Se programmet for den spændende festival – klik her

Du kan holde dig opdateret på begivenhederne i næste uge via Facebook-siden. Klik her

Fik du læst:

Bølge af nye restauranter i Aalborg: Her er de nye hotte steder

Dalle Valle i Aalborg
Dalle Valle i København
Foto: cafedallevalle.dk

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.