Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fest og musik i gaderne: Aalborg Karneval skyder foråret i gang med festligt optog

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Vi er hertil morgen vågnet op til blå himmel, fuglekvidder og ikke mindst sol – en dejlig, varmende forårssol.

Omstændighederne kunne nærmest ikke være bedre for Aalborg Karnevals forårsoptog kaldet Carrus Navalis, der finder sted i dag fra kl. 11.00 til 13.00 i centrum af byen.

Det mindre, men festlige optog bliver en forsmag på det store karneval, der efter 2 års aflysninger endelig vender tilbage den 28. maj.

Selv skriver Aalborg Karneval, at hvis du “undrer dig over den fest og musik, der er i gaderne på lørdag d. 19/3, er det nok bare os, som skyder foråret i gang.”

Senest optoget blev afholdt i 2019 foregik det gennem Bispensgade, Nytorv og op gennem Algade og Nørregade, og vi regner med, at det er samme rute i dag.

Fest og musik i gaderne: Aalborg Karneval skyder foråret i gang med festligt optog

Carrus hvad-for-noget?

Og hvad pokker betyder Carrus Navalis så?

Selve ordene betyder “et skib, der bæres på en vogn,” og det har sin oprindelse i egyptiske festivaller, der sidenhen inspirerede romerne til at holde lignende forårsfestivaller; i dette tilfælde var festivalen en fejring af starten på søfartssæsonen.

Derfor er det heller ikke så mærkeligt, hvis du spotter en båd i dagens optog i Aalborg, der bliver trukket igennem byen af de flittige søfolk.

Udover søfartselementet opføres forskellige karnevalstraditioner fra rundt omkring i Europa. Der er bl.a. Solvognen samt den lokale sambaskole Poco Loco og dansegruppen Vimoroz.

Begge dansegrupper er kendt for deres høje energi niveau, flotte dans og vilde kostumer, så vi kan kun anbefale, at I søger mod midtbyen til formiddag, hvis I vil have et skud fest til at starte weekenden.

Hvad: Carrus Navalis (forårsoptog)
Hvor: Midtbyen
Hvornår: I dag (19. marts) fra kl. 11.00-13.00