Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem steder at udforske nord for Aalborg

Af Annoncør

Det er ingen hemmelighed, at det nordjyske er et sted fuld af oplevelser – særligt når det kommer til storslået natur. Få inspiration til fem fantastiske steder, du kan udforske nord for Aalborg her.

Det nordjyske er en af de smukkeste områder i Danmark. Her finder man både kulturelle oplevelser og storslået dansk natur. Nord for Aalborg kan man tage på mange forskellige udflugter. Hvis man vil gøre noget særligt ud juleferien eller opleve noget ekstraordinært på nytårsaftensdag, så er det oplagt at tage ud og opleve noget, man sent glemmer. Den sidste dag og aften på året bruger vi ofte på at fejre, at det nye år kommer, hygge os og tale om Dronningens nytårstale og ikke mindst at kigge tilbage på året, der er gået. Hvilket bedre sted at reflektere over året, der er gået, end i den smukke danske natur. Så hvis du har lyst til en udflugt i det nordjyske, så kan du overveje en af disse fem steder. 

1. Grenen

Hvis man bor i det nordjyske, har man måske været forbi dette smukke og ikoniske sted. Grenen er det nordligste sted i Danmark og et unikt naturfænomen. Her er der nemlig to have, der mødes, og man kan stå med et fod i hvert sit hav. Det er Skagerrak og Kattegat, som man kan se banke op mod hinanden helt ude på spidsen. Området er et fantastisk smukt sted, som er perfekt til en udflugt i naturskønne omgivelser.

2. Rubjerg Knude Fyr

Rudbjerg Knude Fyr er et ikonisk fyrtårn i det nordjyske, der blev opført helt tilbage i 1900. Det er dog siden blevet flyttet intet mindre end 70 meter af de barske omgivelser, det befinder sig i. Når man besøger Rubjerg Knud Fyr, kan man ikke kun se det smukke fyr, men også nyde en gåtur i de vilde, men fantastiske naturomgivelser, der omgiver det.

3. Palmestranden

Man tror det næsten ikke, men der er faktisk mulighed for at gå en tur på en palmestrand i det nordjyske. Om sommeren kan man slappe af og sole sig under palmerne, mens man om vinteren kan slentre i den smukkeste natur. Palmestranden ligger i Frederikshavn, som derudover er en rigtig hyggelig by – og så har de altså en ganske særlig strand, som man kan udforske. 

4. Klitmøller

Hvis man er vild med at surfe, så er det mest oplagte sted i Danmark Klitmøller. Her er der blevet skabt en vaskeægte surferby midt i det nordvestjyske. Det kaldes Cold Hawaii på grund af de gode muligheder for at surfe. Placeret midt i Nationalpark Thy, kan man glæde sig til de mest utrolige omgivelser.

5. Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium er det perfekte sted at besøge, hvis man er vild med havdyr af alle slags. Her kan man nemlig se alverdens fantastiske undervandsdyr. Oceanariet er utroligt stort, så der er rigeligt at udforske på en grå dag. Du kan overveje at tage et kig på deres mange arrangementer og se, om der er en særlig dag, du skal aflægge dit besøg.

Del artikel

Andre læser også