ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cooler than cool: Fem måder at køle ned på i hedebølgen

Af Nana Sofia Hansen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Sommertemperaturerne går amok disse dage. Kroppen døser ned i tempo, føles overophedet, og man søger ind imellem skygge.

Ud over de klassiske husmoderråd – såsom koldt vand på håndleddene i løbet af dagen, et kold fodbad, kolde drikke, masser af væske og saftig vandmelon – har vi lyst til at guide dig til fem dejlige steder, som akut vil køle dig ned.

Her får du vores fem favorit-steder lige nu – når kroppen skal køle ned:

Guf og Kugler

Findes der noget mere opmuntrende på en varm sommerdag end en stor (syndig) vaffelis med dine favorit-iskugler, softice, guf, flødebolle, drys og syltetøj?

Hos Guf & Kugler på havnen i Nibe kan du forkæle dig selv med en dejlig kølende is – og med en frisk brise fra Limfjorden i ansigtet.

Guf og Kugler er kåret som Danmarks bedste Ishus 2022 af OpdagDanmark. Så det er ikke hvilken som helst isbar, du kan køre på udflugt til for at holde hedebølgen ud.

Cooler than cool: Fem måder at køle ned på i hedebølgen
Kølende vaffelis hos Guf & Kugler på havnen i Nibe.

Rækker tid og kræfter ikke til Nibe, kan du smutte ind i Slotsgade i Aalborg midtby og snuppe en vaffelis, hvor Guf & Kugler også har en isbar.

Kridtgraven

Har du fået nok at Vestre Fjordpark, selvom der er dejligt, kan du bevæge dig til Hasseris og nyde bydelens smukke kridtgrav. Nordens Kridtgrav er 600 meter lang og op til 9 meter dyb, og med 10-20 meter høje skrænter på den ene side.

Nordens Kridtgrav oser af Caribien med sit isblå vand. Og her er masser af ro.

Badning frarådes af Aalborg Kommune, grundet fare for pludselig krampe i kroppen, fordi vandet har meget store temperaturforskelle. Men det kan være dejligt at dyppe fødderne og soppe – eller at stå på SUP-board.

Cooler than cool: Fem måder at køle ned på i hedebølgen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Norden Kridtgrav opstod omkring år 1900, da cementfabrikken Aalborg Portland gravede kridt – frem til år 1940. I 1974 overtog Aalborg Kommune kridtgraven og gjorde den i 1980’erne til en grønt og rekreativt område.

Prøv byens nye ølbar

Trænger du til at skylle halsen med en iskold øl af høj kvalitet, skal du gå på opdagelse hos Hjort Beer på Stjernepladsen – tæt på havnefronten. Hjort Beer holder åben hver lørdag i august, og med jazzmusik på pladsen fra kl. 12.00.

Cooler than cool: Fem måder at køle ned på i hedebølgen
Stjernepladsen er en ny oase i byen, med kunst af Betina Jung, ølbaren Hjort Beer, isbaren Isværftet og meget mere at gå op opdagelse i.

Stjernepladsen er også en fantastisk sol-oase med terrasser, hvor du kan nyde det gode vejr – måske i skyggen, mens du nyder din nordjyske gourmet-øl.

Kabelparken (Green Kayak)

Vil du køles helt ægte af – i koldt vand – kan du tage en tur i Kabelparken i Østre Havn. Her er mulighed for at prøve en lang række vandaktiviteter, for eksempel SUP-board og wakeboard.

For selvom du er god til at holde balancen, er der er stor chance for at blive dyppet i det kolde fjordvand.

Cooler than cool: Fem måder at køle ned på i hedebølgen

Hos Green Kayak kan du også booke kajak-ture, som er en gratis måde at udforske Limfjorden på, imens I samler skrald i Limfjorden fra den grønne kajak.

Du kan læse mere om Green Kayak i Østre Havn her.

En tur i biografen

Hvis du bare hader sommer, sol og varme – eller bare har fået nok – kan du gøre som de få – og tage en tur i biografen. Her er sørget for masser af aircondition, skygge og rigeligt med kolde væsker, så du ikke dehydrerer i mørket.

Hvis du alligevel er hooked på lidt varme i sædet, så kan du jo vælge at se den nye film Bullet Train, der blandt andre har “hotte” navne som Brad Pitt, Channing Tatum og Ryan Reynolds på rollelisten.

Cooler than cool: Fem måder at køle ned på i hedebølgen
Biografen er nok knap så fuld på en varm sommerdag. Men så har I filmhyggen for jer selv, i kølende aircondition. Foto: Filmporten

Biografen i Kennedy er endda på vej med en totalrenoveret biograf, hvor alle biografsæder skiftes ud til en ny og lækker version, som du kan indstille elektronisk. og ren luksus.

Du kan læse om biografen totalrenovering her.

Held og lykke med at køle ned. Lige om lidt er det efterår, så lad os nyde varmen – i god balance imellem sol og skygge, og husk rimeligt med væske.

Og du kan følge DMI’s vejrmeldinger om sommervarmen lige her.

Del artikel

Andre læser også