Nye spisesteder i Aalborg: 5 nye steder du bør prøve – og to der åbner lige om lidt

Vi kender alle det der med, at man ofte vælger den samme café eller restaurant når man skal ud og spise.
Men nogle gange trænger man i den grad også til at gøre op med gamle vaner og gøre sig selv den tjeneste at prøve noget nyt.
Men hvad er der så af nye spisesteder i Aalborg, tænker du sikkert? Jamen, det er jo lige præcis derfor du følger MigogAalborg, ikke?
Her vil vi hjertens gerne inspirere til de nye spændende spisesteder i byen. Vi har fundet fem som stadig kan betragtes som nyere i Aalborg, og som man bør give en chance.
Derudover slutter vi af med to spændende nyheder, som vi glæder os til at være blandt de første til at besøge.
Wildebeest genåbnede i originale lokaler
Forleden genåbnede Wildebeest på sin “originale” plads på Østerbro.
Historien om, at gastropubben meget pludseligt måtte lukke ned for halvandet år siden, er efterhånden blevet genfortalt en milliard gange.
Men nu er dørene til de rå, autentiske lokaler omsider åbnet igen, og det har aalborgenserne taget godt imod.
Det er gamle favoritter, som har indtaget det nye menukort. Især deres sliders er helt fantastiske. Du kan læse vores reportage fra det “nye” Wildebeest her.
Restaurant Det Tredje Sted
Lige om lidt når temperaturerne bliver tocifrede og solen skinner, så bliver nyåbnede Det Tredje Sted et af byens mest populære.
Det er nærmest som en fransk fortovscafé lige i hjertet af Aalborg. Det er samme ejer som Café Vi2, og de deler også køkken. Men her hører lighederne også op.
Mens du på Café Vi 2 kan bestille en klassisk Caesarsalat, en lækker caféburger eller en god portion nachos, kan du på Det Tredje Sted derimod kaste dig over retter som avocadomadder, Croque Monsieur, Rørt Tatar eller Bouef Bearnaise – til frokost vel at mærke.
Indretningen er virkelig stiligt og lækker, og det er klart, at Aalborg sagtens kan bære et sted af denne karakter.
Du kan læse vores reportage fra da vi testede det lige her
Asia Fusion
Asian Fusion er – som navnet antyder – en restaurant, der fusionerer det bedste fra de asiatiske køkkener, men med hovedfokus på det kinesiske køkken.
På Boulevarden har man i den grad ramt noget autentisk, som er på et rigtig fint niveau.
På menuen finder du et stort udvalg af kinesiske ala carte-retter som sød/sur svinekød, dumplings, Wonton-suppe, Kung Pao Kylling og MEGET mere.
Men den helt store signatur-ret er deres særlige Nudel Bowls, der minder meget om den japanske nudel-suppe, Ramen (der oprindeligt stammer fra Kina).
Nudler og tilbehør serveres i en suppe, der er er kogt i flere timer på både oksekraftben, svineben og suppehøner.
Du kan læse vores reportage om Asia Fusions åbning her.
Fauna
I 2021 åbnede Restaurant Fauna i Musikkens Hus med tre forskellige spisesteder i et.
Grundet Corona har det ikke været helt let at prøve Fauna, så i vores verden er de stadig nye.
Forleden testede vi deres helt nye brunch, og den var fuldstændig fantastisk.
Uden tvivl en af de allerbedste brunch-oplevelser, du kan få her i Aalborg. Det kan du læse mere om her.
Restaurant Faunas koncept er opdelt i tre: 1. Sal, Fine Dining og Spisebaren.
1. Sal er stedet, du skal gå hen, hvis du vil nyde de koncepter, vi kender og elsker fra den tidligere restaurant, mens Fauna Fine Dining bliver afdelingen, du skal besøge, hvis du ønsker en spiseoplevelse udover det sædvanlige.
Du kan læse vores reportage om Fauna her.
LaTur
Som gældende med Fauna, så er LaTur i Hasseris også blandt de nyere spisesteder i Aalborg. Mange har måske endnu ikke nået forbi.
Her siger vi bare – gør det nu. Det er et uovertruffent spisested i en anden del af Aalborg end selve midtbyen.
Det er Dennis Juhl fra Textur og Struktur, der sammen med makkeren Frederik, står bag denne perle.
Latur råder over en helt nybygget café, hvor gæsterne kan nyde alt fra snacks, sandwich, caviar og dåsemad – og med fokus på de allerbedste og mest spændende delikatesser, man kan få fingrene i …. selvfølgelig med et lille glas vin til.
Menukortet har blandt andet fået selskab af luksus smørrebrød.
Deres smørrebrød kommer på nuværende tidspunkt i 10 forskellige varianter med alt fra halehængt røget laks og hønsesalat med ristede svampe til rødspætte med håndpillede rejer og comté med karamelliseret løgkompot.
De åbner også klokken 9.00 om morgenen med masser af lækkerier på morgenmadskortet. Du kan læse mere her.
De åbner snart
Selvom der stadig er masser at se og opleve på madscenen i Aalborg, så er der stadig plads til flere.
I hvert fald åbner to helt nye steder inden længe. Bl.a. det gamle “Rusk”, der er overtaget af nye kræfter.
I den nye restaurant vil der være fokus på fine dine grøntsager, og det kan du læse mere om her.
Den anden nye dreng i klassen er Roxana – men så “ny dreng” bliver den nok ikke. Det er nemlig to meget erfarne drenge, der står bag.
Mads Hyllested (står bag Applaus, Dejavú og SMAEK) og Kim Jeppesen (står bag Nam, Menendez og SMAEK) som har besluttet, at Aalborg fortjener en lille bid af Spanien i form af en ny tapasrestaurant.
Det kan du lære mere om her.