ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Feltrationer, køretøjer og gratis is: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er klar med stort efterårsferie-program

Af Emil Kjær Jørgensen

Mange danskere benytter efterårsferien til at trække indendøre i læ for det lunefulde danske efterårsvejr – og ikke mindst også for at lade sig fordybe og betage af nogle af de mange spændende museer, som vi har i Danmark.

Skal man have tanket lidt op på oplevelseskontoen her i Aalborg, så er et godt bud på en efterårsferie-aktivitet for både store og små et (gen)besøg på Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum, som vi her på redaktionen vil betegne som en decideret historisk perle i Aalborg.

“Vi er ved at afslutte sæsonen for i år, da vi lukker for vinteren den 31. oktober.

Hvis man skal nå at opleve vores mange spændende udstillinger er det nu, at man skal tage mor, far, bedstemor eller bedstefar med på museum og komme helt tæt på de mange udstillede genstande fra Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Civilforsvaret, Beredskabet og Politiet,” forklarer Flemming Larsen, direktør for Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum.

Flemming og co. kan se tilbage på en flot sæson med mange besøgende.

“Sæsonen er forløbet ganske tilfredsstillende med et pænt besøg hen over forår og sommer. Det ser således ud til, at coronasyndromet er ved at slippe taget i den nordjyske turisme,” fortæller Flemming Larsen, direktør for Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum.

Feltrationer, køretøjer og gratis is: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er klar med stort efterårsferie-program

Masser af sjove aktiviteter i vente

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er ganske unikt i Danmark, da det er det eneste af sin slags, hvor der vises udstillinger fra alle grene af det danske totalforsvar.

Det hele bliver præsenteret på flotteste vis på i alt 10.000 kvadratmeter på Skydebanevej – kun en kort gåtur fra området omkring Vestre Fjordpark.

Det er svært ikke at blive begejstret, når man træder indenfor i den store originale flyhangar fra Anden Verdenskrig, hvor hovedudstillingen på museet holder til huse.

I efterårsferien er der lagt op til masser af sjove aktivteter – for både store og små.

Det er naturligvis muligt at opleve museets mange interessante udstillinger i både den gamle tyske hangar og i den tyske kommandobunker og lade børnene komme helt tæt på de udstillede køretøjer og effekter.

Tirsdag, torsdag og fredag har man mulighed for at smage på de feltrationer, som de danske soldater indtager, når de er på opgave for det danske forsvar.

Alle besøgende på museet kan desuden se frem til gratis kaffe – og til de mindste i familien er der gratis is hele ugen.

Der er lidt ekstra sjov til børnene i løbet af ugen, for når de går på opdagelse i museets udstillinger, kan de løse en “tipskupon”, hvor alle korrekte svar deltager i lodtrækningen om en fribillet for hele 2023-sæsonen. Vinderen udtrækkes den 31. oktober, og vil blive kontaktet direkte af museet.

Feltrationer, køretøjer og gratis is: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er klar med stort efterårsferie-program

Et flot jubilæum – og endnu flere spændende ting i vente

2022 har været et stort år for museet, da man den 22. juni kunne fejre sit 20 års jubilæum.

I alle årene har museet været i konstant udvikling, og er nu en af Aalborgs værdsatte og attraktive kultur- og turistattraktioner.

Denne udvikling er sket ved så godt som udelukkende frivilligt, ulønnet medarbejdere af en god samling af dedikerede frivillige.

Uden den frivillige indsats vil det ikke være muligt at drive et museum, der ikke modtager støtte fra stat eller kommune.

Jubilæet blev fejret med kanonsalut ved Aalborg Kanonlaug, diverse udstillinger af køretøjer og materiel fra totalforsvarets myndigheder i Nordjylland samt 1. spadestik til museets nye flygtningebarak, der påregnes opført i 2023.

Byrådsmedlem Aalborg Kommune Dennis Charles Hansen, Socialdemokratiet tog 1. spadestik sammen med direktør Flemming Larsen. Dagen blev fejret af mange besøgende, både inviterede og gæster og blev en festdag for museet.

“Vi er nu klar til at se ind i fremtiden og fortsætte udviklingen af museet,” fortæller Flemming Larsen.

Feltrationer, køretøjer og gratis is: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er klar med stort efterårsferie-program

Masser af tid til fordybelse

Udover de særlige ferie-aktiviteter, kan du også fordybe sig i de omfattende temaudstillinger om 2. Verdenskrig, tyske flygtninge i Danmark efter 2. Verdenskrig og Den kolde Krig.

Det anbefales at have varmt tøj på, hvis du har planer om et besøg.

Du finder Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum på Skydebanevej 22, 9000 Aalborg.

Museet har åbent alle dage fra 10.00 – 16.00 helt indtil 31. oktober.

Entré koster 70 kr. for voksne, mens børn kommer ind for 35 kr.

Du kan købe din billet online lige her

OBS: Selvom museet afslutter sæsonen 31. oktober er det dog stadig muligt for grupper at besøge museet i lukke perioden, ved at booke tid via email info@forsvarsmuseum.dk eller på telefon 98128821.

Del artikel

Andre læser også