Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fedtet fætter: Kæmpe klejne-favorit er tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

Smagen, duften og følelsen af jul breder sig som en varm dyne over Aalborg.

Indtil videre har vi allerede kunne glæde os over gensynet med midtbyens julebelysning, Sallings LEGO-vindue og ikke mindst julemarkedet, der er i fuld gang.

I Christiansgade, hvor en af Aalborgs ældste bagere har til huse, er der også gang i julegryderne – og fra og med i dag kan du få vaskeægte norske klejner, når du besøger Othello Bageriet.

Og her fra kontoret kan vi melde, at de muligvis smager endnu bedre end de plejer.

Fedtet fætter: Kæmpe klejne-favorit er tilbage

En fattigmandsspise i gamle dage

Klejnens historie går flere hundrede år tilbage til dengang, hvor en ovn var en besværlig størrelse at benytte og desuden kun noget, som overklassen havde – derfor blev det helt normal kutyme at koge sine småkager i fedt.

Sådan blev klejnen til.

De norske klejner fra Othello Bageriet består af en blød, sød indbagt dej med citronglasur, og så koster de altså kun 20 kr. pr. stk.

Der er bestemt intet fattigt over den geniale spise, der smager lige som en klassisk norsk klejne skal smage.

Dejligt vamset og en skøn balance mellem den sur/søde citronglasur og den fede kage.

Er du mere til den “tørre” klejne, så fås de til 12 kr.

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien