Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fedt event i næste uge: Saml affald i Aalborgs Havn og få en gratis kajaktur

Af Michael Qureshi

Vi elsker vores havneområde og vil gøre alt for at bevare det så lækkert som muligt.

Men der er stadig alt for mange, som smider affald i havnen. Nu kan du få lov til at kombinere en god gerning med en fed kajaktur rundt i Aalborgs Havneområde.

Vil du være med til at gøre en forskel? Så tager virksomhederne GreenKayak og Volvo på en sjov turne rundt i de største danske byer og hjælper med at gøre vores by lidt grønnere.

Den prisbelønnede miljøorganisation GreenKayak tager på Danmarks Turné for at samle affald med danskerne.

Fedt event i næste uge: Saml affald i Aalborgs Havn og få en gratis kajaktur

Yde en ekstra miljøindsats

Formålet med turneen er at give de lokale borgere mulighed for at yde en ekstra miljøindsats  og dermed sætte fokus på verdensmål nr. 14 – Livet i havet.

Undervejs besøges syv større byer. I hver by kan borgerne deltage i gratis skraldeindsamling på vandet med GreenKayak, og opleve den meningsfulde handling det er, at hive affald op af vandet.

En vigtig del af turneen er ligeledes at præsenterer byens beslutningstagere for effekten af GreenKayaks arbejde. Derfor inviteres borgmester og byråd i de forskellige byer også med på affaldstogt i kajakkerne.

Du inviteres hermed på Affaldstogt i din by

Her i Aalborg foregår det på mandag d. 31. august fra 12.00-16.00, og det er ganske gratis.

Udover at den reducere mængden af skrald i nærområdet, øger oplevelsen i kajakken borgernes opmærksomhed på den enorme affaldsproblematik som hele verden og desværre også Danmark står overfor.

Ved at give borgerne mulighed for en gratis tur i en GreenKayak påvirker vi altså både vores nærmiljø og vores medmennesker i en mere bæredygtig retning og det vil vi gerne give dig og dit byråd mulighed for at opleve.

Man booker en tur med GreenKayak lige her – link til booking  (husk at klikke på Danmark Rundt – Affaldsindsamling)

Man finder Green Kayak på Honnørkajen hele dagen.

GreenKayak arbejder på at rydde plastik og andet affald op af vandet. De tilbyder borgere gratis at benytte deres GreenKayaks mod at de bruger tid på at samle affald i kajakken, samt at dele deres oplevelse på de sociale medier med #greenkayak.

Siden den første GreenKayak blev søsat under navnet Miljøkajakken, har tusindvis benyttet sig af tilbuddet og der er nu blevet samlet mere end 30 tons affald fra GreenKayaks i alt 56 kajakker der pt. er placeret i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Irland.

Hvis du har lyst til at prøve en tur en anden dag i Aalborg, så kan du gøre det med afgang fra Cable Park – men lige pt er alle tider fuldt booket. Prøv igen i september.

Del artikel

Andre læser også