ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør en forskel hver dag: Barak har landet IT-drømmejobbet hos Region Nordjylland

Af Nathalia Hentze Nielsen

På Hadsundvej 190 ligger en stor sort bygning, der ved første øjekast kan virke lidt anonym.

Region Nordjyllands IT-afdeling er dog alt andet end anonym, og det mærker du straks, når du træder ind ad glasdørene og bliver mødt af en summen af liv fra de over 150 ansatte, der hver dag sikrer nordjyske borgere nem digital adgang til sundhedsvæsenet.

Én af disse ansatte er 27-årige Barak El-Omar, der har sin daglige gang som team koordinator i afdelingens Security Operations Center.

Barak er uddannet som civilingeniør i Sundhedsteknologi fra Aalborg Universitet, og da han i 2018 stod som nyuddannet og skulle finde sit første fuldtidsarbejde, havde han et brændende ønske om, at det skulle være inden for sit felt – og allerhelst i den by, han elsker.

“Region Nordjylland var faktisk ikke mit førstevalg, men det var udelukkende fordi, jeg ikke vidste, at man kunne arbejde der med min uddannelse.

Jeg fandt ud af, at det var en mulighed, da jeg tilfældigt faldt over et barselsvikariat på LinkedIn,” siger Barak.

Det barselsvikariat fik han, og siden har han vekslet det til en stilling som IT-konsulent og senere en forfremmelse til team koordinator.

“Jeg er enormt glad for mit arbejde, og enormt glad for, at jeg opdagede, at Region Nordjylland netop arbejder med og udvikler sundhedsteknologi,” tilføjer han.

Tæt på virkeligheden

Når man tænker på Region Nordjylland, tænker man oftest på sundhedsvæsenet, og de erhverv som er mest synlige på hospitalsgangene, eksempelvis sygeplejersker og læger.

Bag frontlinjen er der dog et stort team af dedikerede IT-medarbejdere, der sørger for at forbedre sundhedsvæsnets digitale processer og teknologier, så både borgere og sundhedspersonalet har de bedst mulige vilkår.

I sin rolle som team koordinator arbejder Barak selv med cyber- og informationssikkerhed, hvilket bl.a. involverer beskyttelse af patienters data og sikkerhedsovervågning.

“Det er super spændende opgaver, fordi vi er så tæt på virkeligheden, og fordi vores opgaver er varierede og udfordrende.

Der er noget for enhver person. Du kan arbejde med alt fra forvaltning og brugerkontakt til drift og data, eller du kan vælge at gå i en retning, der er mere politisk styret.

Vi arbejder med over 300 forskellige systemer, så man kommer hvert fald aldrig til at kede sig,” fortæller Barak og smiler.

At Barak og hans kollegaer bruger meget tid bag computerskærme, betyder dog ikke, at de ikke har kendskab til de steder, som de understøtter.

Barak har selv været på kliniske ophold under sin uddannelse, og de ansatte i IT-afdelingen har generelt meget forskellige baggrunde. Det betyder, at man får god sparring og en bedre forståelse af de problemstillinger, der kan være i sundhedsvæsnet.

“Nogle af mine kollegaer er tekniske ingeniører, mens andre har sundhedsfaglige baggrunde som sygeplejersker og lægesekretærer.

Det betyder, at jeg kan sparre med dem om, hvordan arbejdsgangene er på hospitalerne og blive klogere på vores brugere,” uddyber han.

Gør en forskel hver dag: Barak har landet IT-drømmejobbet hos Region Nordjylland

Rigtig gode kollegaer

Selvfølgelig betyder spændende og vekslende arbejdsopgaver meget for, at man er glad for sit arbejde, men vi ved alle, at det betyder mindst lige så meget med et rart arbejdsmiljø og en god work/life balance.

Her tilbyder Region Nordjylland også et væld af muligheder, der gælder på tværs af faggrupper og arbejdssteder – både hvad angår faglig udvikling, fleksibilitet og godt kollegaskab.

“Jeg kan fremhæve rigtig mange ting, som jeg er glad for,” siger Barak, da vi spørger ind til, hvad han bedst kan lide ved sit arbejde.

“Jeg får lov til at komme på kurser og videreuddanne mig, jeg har fleksible arbejdstider, jeg kan arbejde hjemmefra og så har jeg rigtig gode kollegaer.

Vi har brætspilsaftener og spiller fodbold og computer sammen. Vi er ikke bare kollegaer, men også venner,” siger han.

Det er endda venskaber, der er blomstret på tværs af aldersgrupper.

“Vi er en meget blandet skare, men det som binder os sammen er teknologi. Vi er alle nørder på hver vores måde.”

Fleksibiliteten i arbejdet er noget som regionen lægger særlig vægt på, og for Barak betyder det mere tid til venner og familie – men også mere tid at spille computer eller træne, understreger han med et stort grin.

Gør en forskel hver dag: Barak har landet IT-drømmejobbet hos Region Nordjylland
Der er stor fleksibilitet hos Region Nordjylland. Det betyder, at Barak også har tid til sine hobbyer; eksempelvis træning.

Ingen gør en større forskel

Selvom IT-afdelingen i Region Nordjylland er en moderne arbejdsplads, der holder sig opdateret på den teknologiske udvikling og følger med i tiden, når det gælder, hvad det gode arbejdsliv indeholder, klistrer nogle fordomme stadig til dem.

Regionen har kun kedelige arbejdsopgaver, det er et venteværelse før pensionen, lønnen er dårlig … etc.

Det er også fordomme, som Barak har hørt mange gange – og til dels selv havde, da han var under uddannelse – men fire år inde i sin karriere hos regionen, gør han en stor indsats for at afkræfte dem.

“Fordommene skal simpelthen slås ned, og derfor er jeg også med på karrieremesserne i Gigantium, hvor de studerende kommer, så jeg kan fortælle dem, at Region Nordjylland er en attraktiv arbejdsplads,” siger han.

Han er især interesseret i at gøre studerende inden for Sundhedsteknologi-uddannelsen opmærksomme på, at de kan få lov til at bruge, hvad de har lært på deres uddannelse i regionens IT-afdeling.

Havde det ikke været for et tilfældigt LinkedIn-opslag, var han nemlig selv endt et andet sted.

“Hvis du vil arbejde dybt inde i sundhedsteknologi og gøre den allerstørste forskel for andre mennesker, så er det her, du skal være. Ingen gør en større forskel,” fortæller han afslutningsvis.

Læs mere om muligheden for at gøre karriere hos Region Nordjylland her.

Læs mere om Digitalisering og IT i Region Nordjylland her.

Del artikel

Andre læser også