Fed familietur: I weekenden kan du udforske Stena Lines kæmpe færger

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt ser man ikke meget andet end opholdsområderne og ikke mindst Bordershoppen, når man sejler til Sverige eller Norge med Stena Lines færger.

Men i weekenden får man lov til helt unikt at udforske hver en krog ombord på to af deres gigantiske færger.

Det kunne være en oplagt familietur, uanset hvor man kommer fra i det nordjyske, når Stena Line holder Åben Båd ved terminalen i Frederikshavn på lørdag d. 7. september mellem 13-16.

Man kan bl.a. komme på skattejagt ombord på færgen, besøge kaptajnen på broen eller få lov til at kigge i maskinrummet. Derudover er der masser af knaldtilbud på rejser samt konkurrencer med vilde præmier.

Der er koncert med vinderen af Voice Junior samt gratis hotdogs til alle fra pølsevognen.

Se alle aktiviteterne nederst i artiklen.

1800 kiggede forbi sidste år

Hele 1800 gæster kiggede forbi sidste år, da Stena Line sidste år fejrede Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum og holdt ’Åben Båd’.

Nu gentager de så succesen, hvor folk har mulighed for at komme helt tæt på de store skibe.

Arrangementet finder sted samme dag som Flådestationen i Frederikshavn holder åbent hus, og derfor vil mange slå to fluer med ét smæk og deltage i festlighederne ved havnen i Frederikshavn.

Denne gang kan man som besøgende komme om bord på hele to færger, som ligger ved kaj, nemlig både Stena Danica og Stena Vinga.

På begge færger vil der være oplevelser at finde som bl.a. gode tilbud på færgebilletter, gratis gavekort, spændende præmier ved lykkehjulet og lidt godt til ganen.

Prøv skattejagt eller rodeotyr

Der venter mange sjove oplevelser for børn og barnlige sjæle på begge færger, hvor du blandt andet kan deltage i en skattejagt, hoppe løs i hoppeborgen på Stena Vinga eller måske udfordre dig selv på rodeotyren.

Er du sulten, serveres der hotdogs på Stena Vinga, eller du kan shoppe løs til en lav svensk kurs i Bordershoppen på Stena Danica.

Kursen er lige nu ekstra favorabel, da du kan få 100 SEK for kun 70 DKK, og det vil sige, at du sparer 30% alene på kursen, når du shopper ombord.

Gode tilbud og oplevelser venter

Som et af de helt store trækplastre kan du opleve Camille, som i år vandt sangkonkurrencen The Voice Junior. Camille blev opdaget på Stena Lines færge Stena Saga, hvor hun deltog i en sangkonkurrence, og alle syntes, hun havde et helt særligt talent. Og det talent beviste hun til fulde, da hun sang sig ind i danskernes hjerter på tv i foråret 2019.

“Vi håber på et stort fremmøde, da vi i år har endnu flere oplevelser, tilbud og gratis glæder på programmet, som vi glæder os til at forkæle vores gæster med,” siger salg- og marketingchef Gitte Krog.

Det kan du opleve

 • SPAR over 45% på transportbilletter hele 2019+2020: KUN ved fremmøde
 • SPAR 50% på skiferie i Stöten i Sälen: Gælder for udvalgte boliger i udvalgte perioder
 • 500 gavekort for 2 pers. til MiniCruises til Oslo – efter først-til-mølle-princippet
 • Oplev Camille – Vinderen af Voice Junior 2019!
 • Masser af sjov for børnene med skattejagt, hoppeborg, rodeotyr, maskotten Happy og GRATIS slush ice, popcorn & candyfloss
 • Besøg kaptajnen på broen eller få et kig i maskinrummet (begrænset antal pladser)
 • Shop løs til en god og lav svensk kurs i shoppen om bord
 • GRATIS hotdog til alle ved pølsevognen
 • Lykkehjul med spændende præmier
 • Præsentation af White Hawks spillerne til sæsonen og autografskrivning

Der er gratis parkering på havnen hele dagen.

Læs meget mere om arrangementet her

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

 • BountyBomb (med chokofyld)
 • KinderBomb
 • OreoBomb (med vaniljefyld)
 • TwixyBomb (med karamelfyld)
 • Marshmallow
 • SourBomb
 • SnickyBomb
 • SugarBomb
 • Raspbomb (med Hindbærfyld)
 • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19. 

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.