Favoritsejr: Vikingen vandt Melodi Grand Prix i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De store konfetti-kanoner er fyret af i Gigantium i Aalborg.

Årets Melodi Grand Prix-vinder 2018 har netop fyret den af på den flotte scene foran 6000 feststemte tilskuere i den store sal.

Det blev 32-årige Jonas Rasmussen, som vandt med sangen Higher Ground. Som en ægte viking sejrede han i Aalborg med en stærk røst, og et udseende der helt klart får ham til at skille sig ud internationalt.

Foto: DR

Årets Melodi Grand Prix i Aalborg går nok ikke over i historien som et af de bedste. Desværre var der voldsomme problemer med lyden, som i selve salen var ret lav, når værterne Anette Heick og Johannes Nymark talte. Derudover lød det bare ikke særlig godt, når sangerne var på.

Store medier påpegede lydproblemerne

Hjemme foran tv-skærmen tyder det på, at seerne oplevede samme problemer. Det er i hvert fald det som medier som bt.dk og eb.dk skrev om Live under showet, og på sociale medier som Facebook og Twitter blev lyden også kritiseret.

Det må DR i fællesskab med Aalborg Kongres & Kultur Center sørge for at få løst, før børnenes MGP afvikles på lørdag den 17. februar i samme sal.

Rasmussen skal til Portugal

Stemningen var ellers rimelig god i salen, og alle 10 sange fik flotte bifald med på vejen.

Det var dog det unge håb Anna Ritsmar, “vikingen” Rasmussen og svenske Albin Fredy der faldt i både seerne og juryens smag. De røg videre i den afgørende finale, hvor det så var Rasmussen der løb med den endelige triumf.

Rasmussen skal nu repræsentere Danmark ved det internationale Eurovision Song Contest i Portugal i maj.