Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Karamel, Lime og Hasselnød: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsboller

Af Stine Kjølby Christensen & Emil Kjær Jørgensen

Det er ikke længe siden, at Surdejsbageren på Budolfi Plads annoncerede sæsonens lækreste snegl: Fastelavnsbolle-sneglen!

Fastelavnsbollesneglen viste sig at være den helt perfekte kombination mellem dejen fra en klassisk snegl og snask, som vi kender og elsker i  fastelavnsbollen.

Karamel, Lime og Hasselnød: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsboller

Selvom sneglen har vist sig at være en gigantisk succes, så har Surdejsbageren aka Henrik Bruse Jespersen ikke tænkt sig at snyde aalborgenserne for en vaskeægte fastelavnsbolle, som vi kender og elsker den.

Tre legender

Surdejsbagerens bud på årets fastelavnsboller er derfor kommet i montren i dag – naturligvis stadig i selskab med fastelavnsbolle-sneglen.

“Vi har måtte melde udsolgt af den hver dag, men vi vil selvfølgelig også gerne med på den gamle klassiker,” siger Henrik til MigogAalborg.

“Vores fastelavnsboller er lavet på en almindelig blød fastelavnsbolledej, som vi efter en tur i ovnen propper med hver deres fyld. Vi gider ikke servere sådan en bolle, der er helt hul, når man åbner den,” siger han.

Karamel, Lime og Hasselnød: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsboller

I år kan man få tre forskellige varianter af fastelavnsbollen:

  1. Hasselnød med vaniljecreme, praline, mælkechokolade-ganache og kakaokiks
  2. Lime curd med vaniljecreme, marengs og citruskiks
  3. Karamel/Mocha med hvid chokolade ganache, lime, valnødder og kirsebærkiks

“Vi har forsøgt os med at lave en mellemting mellem en klassisk fastelavnsbolle og en wiener-variant med creme og flødeskum. En slags fusion,” fortæller konditor, Jane.

Samtidig med, at Surdejsbageren lancerede fastelavnsbollerne, blev der også genåbnet for bageriets siddepladser. I den anledning har vi selvfølgelig været forbi for at teste bollerne … one by one.

Hasselnød:

Vi startede med en bid af den såkaldte hasselnødde-bolle, og i forhold til Henriks udtalelse om, at den ikke måtte være hul … Det var den godt nok ikke.

Ud af den fløjlsbløde bolle flød det ud med en form for flydende, brun grov Nutella, der fik det helt perfekte knas i kombination med den hjemmebagte kakaokiks.

Karamel, Lime og Hasselnød: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsboller

Lime Curd:

Her er ikke så meget at diskutere.

For elsker du den klassiske citrontærte, så SKAL du vælge denne fastelavnsbolle, hvor balancen mellem den let-syrlige lime curd og den brændte marengs på toppen er lige i øjet.

Læg så dertil, at du stadig får glæde af en klassisk vaniljecreme og den fløjsbløde fastelavnsbolledej – ja, så er der ikke et øje tørt.

Karamel, Lime og Hasselnød: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsboller

Karamel/Mocha:

Okay, lad os bare være ærlige: Vi havde udset os en favorit på forhånd. Vi er nemlig nogle seriøse karamelsvin – og at den så kommer i selskab med vaniljecreme … Bare ja.

Til gengæld er vi ikke aaaaltid helt vilde med smagen af mocha, men i denne her gjorde det ganske enkelt ingenting. Smagen af kaffe optrådte mere som en diskret bismag, der faktisk bare gjorde alt det søde lidt mindre sødt.

Karamel, Lime og Hasselnød: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsboller

De tre fastelavnsbolle-varianter (og den syndige storebror fastelavnsbollesneglen) kan købes til og med Fastelavn den. Prisen er 40 kr. pr. stk for fastelavnsbollerne og 30 kr. for sneglen.

I dag – den 13. januar – får du 3 fastelavnsboller for 8000 øre i anledning af, at Surdejsbageren har ramt 8000 følgere på Instagram. 

Seneste nyt