Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Vi nåede kun lige ind i det nye år, før de første fastelavnsboller indtog Aalborg.

Penny Lane, der i årevis har været én af de helt store fastelavnsbolle-mastodonter i byen, er naturligvis også blandt de første ting at have dem på hylden.

Ifølge Jonas, indehaver af caféen, er der nemlig efterspørgsel på dem tidligere og tidligere hvert eneste år – så hvorfor vente helt til fastelavn?

Igen i år er der gensyn med alle de gode gamle kendinge, mens vi samtidig kan glæde os til en ny og spændende variant hver eneste uge.

Sæsonen starter med en med “lakrids”, som vi naturligvis har testet – sammen med alle de andre.

På den måde håber vi, at I nemt og hurtigt kan beslutte jer for, hvilken I skal smage i år.

Den med creme

Bedstemorbollen er uden sammenligning én af caféens mest populære bagværk – og det endda hele året, da aalborgenserne simpelthen ikke kan undvære den.

I anledning af fastelavn får den selvfølgelig fint besøg af alle familiemedlemmerne, men det gør den altså ikke mindre god, hvis du spørger os.

Varianten med creme er meget traditionel med sin bløde dej, kæmpe lag glasur og vaniljecreme i midten.

Dejen har en god smag af kardemomme, og cremen er både sød og lækker … med den helt rigtige konsistens.

Spørger du et par creme-svin som os, så kunne den godt trække endnu mere af det søde fyld.

Pris: 1 stk. for 28 kr., 4 stk. for 99 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den med creme og chokolade

Bedstemorbollen får her en brun opgradering med et skud lækkert chokolade i midten.

Chokoladens smag er god og intens, og det er tydeligt, at der ikke er tale om billig kakaopulver fra et discountsupermarked.

Indersiden komplimenteres da også af chokoladeglasur, hvorfor det overordnede indtryk er helt perfekt, hvis du er en rigtig chokolade-gris.

Spørger du os, så smager varianten med creme/chokolade lidt som et resultat af et hedt one night stand mellem en fastelavnsbolle og en chokoladebolle.

Pris: 1 stk. for 28 kr., 4 stk. for 99 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den med æble og remonce

Vi fortsætter i det klassiske hjørne med en fastelavnsbolle med æble og remonce.

Fyldet smager sådan cirka som en god, gammeldags æblekage, som kun ens bedstemor kan gøre kunsten efter.

Vores æbleekspert mener, at æblerne godt kunne trække lidt mere syre, men til gengæld er der i denne ikke sparet på mængden af fyld, der falder perfekt sammen med det søde ydre.

Pris: 1 stk. for 28 kr., 4 stk. for 99 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den med nougat og marcipan

Nu kom fastelavnsbollerne jo næsten lige i rumpen af julen, og hvis du er blandt dem, der stadig ikke har fået nok af konfekt, så er denne variant oplagt.

Varianten med nougat og marcipan er nok den sødeste i hele testen, og smager som om, at et stykke julekonfekt har ligget i hi inde i bollen hele vinteren.

Og det er altså godt ment.

Pris: 1 stk. for 28 kr., 4 stk. for 99 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den med hindbær

Har du fået nok af jul, slik og søde sager, så spring i stedet på hindbærvarianten, der i stedet smager af sol og sommer.

Denne er klar den mest “friske” variant, og så minder den også lidt om en hindbærsnitte – men i noget tykkere dej.

Den tykke glasur står også rigtig godt til de syrlige bær, og det var lige før, vi ikke gik i fullblown sukkerchok efter netop denne.

Men også kun næsten.

Pris: 1 stk. for 28 kr., 4 stk. for 99 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den med lakrids

Ugens gæst er i denne uge en variant med lakrids … og hvem elsker ikke lakrids?

Okay, det ved vi godt, at mange ikke gør – men hvis man gør, så er dette her virkelig et must-try.

Smagen af lakrids havde vi forventet var endnu mere intens, men den var faktisk næsten diskret, der sammen med glasur og den søde bolle får lidt vibes af sød lakrids.

Slet ikke dårligt!

Pris: 1 stk. for 28 kr., 4 stk. for 99 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den med fløde

Kan det slet ikke blive kalorieholdigt og snasket nok for dig, så glem alt om bedstemorbollerne og sæt i stedet snuden mod Pennys Luksus fastelavnsbolle med flødeskum, vaniljecreme og hindbærmarmelade.

Dejen er en smørfyldt wienerbrødsdej, som simpelthen bare er … god. Den er virkelig god.

Flødeskummet har en rigtig god og cremet konsistens, og den syrlige hindbærmarmelade giver et perfekt, friskt pift til en ellers tung og sød kage.

Pris: 1 stk. for 45 kr., 2 stk. for 75 kr.

Hvilken skal man vælge?: Vi har testet alle fastelavnsboller hos Penny Lane
Foto: Simone Kjølby Christensen

Del artikel

Andre læser også