Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det bedste fra begge verdener: Her kan du få en fastelavnsbollesnegl

Af Stine Kjølby Christensen

Tiden snegler sig afsted hos mange af byens caféer – også hos Surdejsbageren, der er ved at være godt træt af Corona og restriktioner. 

Heldigvis snegler den sig heller ikke mere afsted, end at de igen-igen-igen har haft tid til at tænke ud af boksen og nu har udviklet en ny snegl, der i den grad er loyal mod sæsonen.

Der er nemlig tale om et Fastelavnsbollesnegl.

Sneglen er kommet i montren i dag kl. 10 og sælges helt frem til fastelavn i februar.

Det bedste fra begge verdener: Her kan du få en fastelavnsbollesnegl

“Vi har jo lidt en ting med at lave anderledes snegle hernede og er i forvejen kendte for vores kanel- og kardemommesnurrer.

Derfor syntes vi også, at det gav mening at lave et lidt andet take på fastelavnsbollen,” fortæller Jane Hedemann Kristensen, der er bager og konditor hos Surdejsbageren.

Sneglen er bagt på bløddej med borgmestermasse, hasselnødder, pisket hvid ganache, lime curd og kirsebærpulver på toppen.

Det bedste fra begge verdener: Her kan du få en fastelavnsbollesnegl

Endnu en lækker snegl

Vi var som altid på pletten i morges til at små den allerførste udgave af fastelavnsbollesneglen – og som sædvanlig, var der intet at klage over.

På ydersiden har sneglen en dejlig sød og knasende konsistens, mens indersiden prydes af cremet borgmestermasse. Den hvide ganache på toppen giver et fløjlsblødt modspil til den letsyrlige lemon curd.

Med andre ord: Dét kan de altså godt finde ud af.

Kan du slet ikke vente med at sætte tænderne i Surdejsbagerens klassiske fastelavnsboller, så bliver du heller ikke her skuffet. De forventes nemlig også at ramme montren et godt stykke tid før fastelavn.

“Jeg vil ikke løfte sløret for så meget endnu, men vi er ret sikre på, at de kommer i tre forskellige varianter,” siger Jane hemmelighedsfuldt.