Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fejr fastelavn med god samvittighed: Nu kan du donere en “fastelavnsbolle” til indlagte børn

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto: Børneulykkesfonden
Arkivfoto: Børneulykkesfonden

Fastelavnsbollen har taget danskerne med storm, og tænderne sættes i den cremefyldte delikatesse som aldrig før.

Bollen fås med mange smage, men er kommet i en hel ny variant i år: med smagen af god samvittighed. I år kan danskerne nemlig donere deres ”fastelavnsbolle” til indlagte børn.

Det skriver Legeheltene i en pressemeddelelse.

En fastelavnsbolle med god samvittighed

Gammeldags fastelavnsboller med creme, wienerbrødsfastelavnsboller, fastelavnsboller med solbær, rabarber, saltkaramel og yuzu. Fastelavnsbollen kan dateres helt tilbage til år 1250, men i år nyfortolkes den klassiske dessert som aldrig før af konditorer over hele landet.

Også Legeheltene har taget trenden til sig og er kommet med deres bud på årets fastelavnsbolle – nemlig fastelavnsbollen, der giver en smag af god samvittighed.

I år kan danskerne donere ”en fastelavnsbolle” til Legeheltene, der sørger for at give indlagte børn i Danmark en fastelavnsfest til gengæld.

”Hos Legeheltene arbejder vi for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark. I år er der dog ikke meget fest og fastelavnsfejring – slet ikke for de børn, der er så uheldige at være indlagte her under corona. Vi håber derfor, at mange til ’købe’ vores fastelavnsbolle i år, så vi kan glæde de indlagte børn,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, som driver Legeheltene.

Henriette Madsen fortsætter:

”Vi har derfor lavet den traditionelle fastelavnssang lidt om, så den nu går ’Fastelavn er mit navn, boller vil jeg…. give! Hvis jeg ingen boller giver, så laver jeg ballade’. Den tekst passede bedre i år.”

Det er muligt at donere både en lille, mellem og stor fastelavnsbolle til hhv. 50 kr., 100 kr. og 150 kr. på MobilePay til 707340.

Midlerne, som indsamles fra kampagnen, går til at kunne afholde en fastelavnsfest for de indlagte børn i Danmark sammen med Legeheltene. Af hensyn til coronavirus afholdes fastelavnsfesten på den enkelte stue med en ”ballon-tønde”, fastelavnslege, guf og heltekapper til hele familien.

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed.

Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 13 hospitaler i Danmark og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Læs mere på www.legeheltene.dk

Du finder meget mere info om kampagnen her.

Del artikel

Andre læser også