Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye anbefalinger: Sådan bør man fejre fastelavn under nedlukning

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto: Musikkens Hus
Arkivfoto: Musikkens Hus

De kommende uger bliver nogle begivenhedsrige af slagsen: Der er både fastelavn, Valentines Day og vinterferie på programmet.

Men hvordan skal man forholde sig til alle disse arrangementer, når man samtidig står midt i en aggressiv pandemi – der ikke ligefrem indbyder til store fejringer og social kontakt?

Dette svarer Sundhedsstyrelsen nu på i sine nyeste anbefalinger:

Læs også: Årets første Sushi Festival – få lækre sushi menuer i Aalborg til 115 kr.

Her er deres anbefalinger

 • Se få mennesker: Havde man håbet på store udklædningsfester, så kan man godt slukke det igen. Sundhedsstyrelsen anbefaler nemlig, at man fortsat holder sig til at se så få personer som overhovedet muligt – gerne begrænset til husstanden eller den faste omgangskreds på fem personer.
 • Ingen rasleri fra dør til dør: Ved fastelavn bør man ifølge Sundhedsstyrelsen finde på andre aktiviteter end at mødes til traditionelle tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer som er forbundet med større risiko for smittespredning.
  I kan i stedet spise fastelavnsboller og slå katten af tønden med dem, man ser og er sammen med i forvejen. Eller lave en skattejagt til den lille gruppe, som børnene i forvejen ser.
 • Man må gerne holde fastelavn i dagtilbud: Men tøndeslagning og andre aktiviteter skal holdes inden for de faste børnegrupper/stuer og uden deltagelse af familie og andre gæster.
  For de elever fra 0. til 4. klasse, der igen møder ind til fysisk fremmøde i dag, kan der på samme måde afholdes fastelavn inden for stamklassen/holdet og med hensyn til gældende retningslinje og smitteforebyggende anbefalinger for grundskolen.
 • Hold vinterferie udendørs: Risikoen for at blive smittet med ny coronavirus er mindre, hvis man er udendørs. Det er lettere at holde afstand, der er masser af frisk luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved. Her foreslår Sundhedsstyrelsen at man besøger legepladser, parker, går tur i naturen, rister skumfiduser ved bål eller lignende.
  Hvis man skal være indenfor, bør man fire til fem gange dagligt lufte ud med gennemtræk 5-10 minutter.
 • Valentines Dates bør foregå udendørs: Skal man på date med en ny i forbindelse med Valentines Day, så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man gør det på en forsvarlig måde. Udskyd daten, hvis nogen har symptomer og vær ellers kreativ: tag kaffen med på en gåtur, skriv et kærestebrev eller lav en picnic i sneen. Hold fast i kærligheden og de gode råd – og hold smitten på afstand.

 

Del artikel

Andre læser også