Farver på Aalborg: Her kan du se de nye Street Art malerier

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: SETH
Foto: SETH

Det kan godt være vejret er gråt, men i stærk kontrast til dette står farverne på Aalborgs mange gavle heldigvis i fuld flor.

Siden 2014 har Kirk Gallery nemlig været i gang med projektet “Out in the Open”, hvor en række store gavlmalerier, skabt af højt profilerede internationale street art kunstnere, skyder op over alt i bybilledet.

Galleriets ønske med projektet er, at få kunst i højeste kvalitet ud til de mange og ikke blot de få.

Kunsten skal dermed “ud i det åbne”, hvor så mange som muligt kan få en oplevelse af, hvad det vil sige at leve med kunst i det daglige.

I 2019 har projektet bestemt ikke stået stille, og vi er blevet beriget med intet mindre end ni nye kunstneriske værker i år.

Her kan du få et overblik over gavlmalerierne, som er blevet lavet i 2019:

1: Vhils (PT)

Vhils har udviklet sit ”Scratching the Surface” projekt siden 2007, med 90 værker fordelt på 30 lande i en bred variation af forskellige kontekster.

En vedvarende serie af store vægkompositioner i det offentlige rum, hvor de er skåret ud i vægfladerne i mejslede strøg, og hvor de enkelte lag giver den nødvendige kontrast og dybde for at bringe værkerne til live.

Projektet tager hovedsagelig udgangspunkt i menneskelige portrætter, med det formål at bringe liv til byer og gøre det offentlige rum til et mere humaniseret miljø.

Hvor: Christiansgade 1A, 9000 Aalborg

Foto : Vhils Studio

2: Fintan Magee (AU)

Kunstneren har  lavet et utal af gavlmalerier i hele verden, og befinder sig helt i toppen blandt verdens udførende gavlmalere.

Fintan Magee arbejdede intenst på det gigantiske gavlmaleri i næsten 14 dage.

Med udsigt over hele Aalborg på toppen af Vejgaard, kan man derfor på Tove Ditlevsensvej opleve det slående nye værk ”Structure”, med utrolig løse strøg og transparente strøg i bunden til den meget komprimerede og detaljerede top, hvormed kunstnerne har ønsket at skabe kontrast både lag og øget stoflighed i det store værk.

Næsten som vandfarve, som han selv udtrykker det.

Hvor: Tove Ditlevsensvej 36, 9000 Aalborg

Foto: Fintan Magee

3 og 4: SETH (F)

Oprindelig skulle det kun have været ét gavlmaleri, men på vej fra gavlen i bilen, mens Kirk Gallery og SETH snakkede om alt mellem himmel og jord, udbrød kunstneren pludselig:

”Wow! Fik lige en ide til den væg, vi lige kørte forbi. Kan jeg lave den også?!”

Foto: SETH

Så måtte Kirk Gallery ellers hurtigt i gang med at få fat i ejere og indhente tilladelser, da han kun ville være her de næste 10 dage.

Det lykkedes, og kunstneren havde på kun 10 dage færdiggjort ikke et, men to nye værker i Aalborg centrum.

Foto: SETH

Hvor: Østerbro 41 og Østerbro 22, 9000 Aalborg

5: Telmo Miel (NL)

Med gavlmaleriet ønsker Telmo Miel at stille spørgsmålstegn ved, om vores konstante utålmodighed og krav til at alting skal gå stærkt, reelt fører noget bedre med sig.

Kunstnerne beskriver det selv således:

”Hvert spildt minut føles som et stort tidsspild. Men følelsen er ikke altid korrekt. Nogle gange bekymrer og irriterer vi os over bilisten foran os, som kører 100, når han må køre 130.

Eller over mennesker, som blokerer indgangen til en butik, fordi de ikke kan finde ud af, om de skal gå til venstre eller højre. Irriterende som det kan være, forsøger man altid at tage en dyb indånding, fordi hastværk ofte er egocentrisk.

Vi elsker effektivitet, da tiden er knap. Men er tiden bedre givet ud ved at være effektive og hurtige? Lad os prøve at få enhver form for spild af tid, til istedet at føles udsøgt.”

Hvor: Hjulmagervej 55, 9000 Aalborg

Foto: Telmo Niel

6: Oliver Vernon (USA)

Den amerikanske verdensstjerne Oliver Vernon, som i dag betragtes som en af guruerne indenfor moderne abstraktion, udførte tidligere på året sit største gavlmaleri nogensinde lige her i Aalborg.

Tilblivelsen var en gigantisk proces, hvor kunstneren arbejde fra 9 morgen til 9 aften i to uger.

Kunstneren ankom til Aalborg med en stor og meget detaljeret skitse til værket, men at få den samme følelse, spontanitet og bevægelse i så stor skala, er noget helt andet end maleriet der ligger forud for værket, fortæller kunstneren.

Hvor: Løkkegade, 9000 Aalborg

Foto: Layercake Media

7: Joram Roukes (NL)

Joram Roukes overvældende væg- og oliemalerier er refleksioner over livet i hverdagen, observeret, filtreret og samlet i en collage-lignende måde.

Værkerne fremstiller et fragmenteret og dog stadig sammenhængende syn på nutidens samfund og den menneskelige adfærd. Dette ofte I fængslende lyse farver, detaljerede præsentationer og eksperimenterende sammensætninger der umiddelbart vækker nysgerrigheden.

Men det er mere end bare de skurrende udtryk og oprørende kompositioner, der holder os dvælende foran hans værker.

Det særpræg, der forvandler Jorams arbejde fra ‘blik-værdig’ til ‘fascinerende’, kan måske bedst beskrives ved den udefinerbare spænding, der er til stede i detaljerne i hans arbejde.

Kunstnerens energiske vægmalerier og lærreder har en utrolig livlighed, der trækker os ind i hans surrealistiske verden.

Hvor: Bispensgade 8-10 (gården), 9000 Aalborg

Foto: Studio 03

8: Nils Westergard (USA)

Nils Westergard er en ung belgisk-amerikansk graffitimaler og filmskaber bosiddende i Richmond, Virginia.

Allerede som 14-årig startede han med at dekorere byens gader, og har siden rejst verden over med sit arbejde. Hans gavlmalerier har i dag en høj grad af malerisk karakter, og er oftest i en sort-hvid palette.

På denne måde afdæmpet i sit udtryk, falder hans værker ofte naturligt ind i omgivelserne, på trods af den opmærksomhed de samtidig vækker.

Det tog kunstneren tre dage at færdiggøre gavlmaleriet ”Birdman” i Tårs, en lille halv time fra Aalborg.

Hvor: Tårs Hotel, Tårs (30 min kørsel fra Aalborg)

Du kan finde meget mere info om Out In The Open her.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.