Farvel til plastiksugerør: Nibe Festival sætter bæredygtighed på programmet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Årets Nibe Festival kører nu på sidstedagen, og trods en grå og faretruende himmel er stemningen fortsat høj blandt årets festivalgæster.

Men noget, der ikke er gråt, er festivalens voksende fokus på bæredygtighed.

Denne bliver nemlig bare grønnere og grønnere.

Meget mindre plastik

I år er dette for eksempel sket ved, at Nibe Festival har undladt forskellige former for plastik; heriblandt sugerør, der ellers har været fast inventar i alt fra kulørte drinks til boblende Somersby. I år er de slet ikke på gæstelisten.

Derudover arbejder festivalen også mod at finde en løsning på de mange plastikkrus, der hvert år langes over disken. Et af foreslagene går på, at der skal indføres pant på dem.

Foto: Kenneth Brandborg

En drinkbar ved Blå Scene har allerede valgt at indføre 20 kroners pant på glassene. 

“Bæredygtighed er hele tiden på vores dagsorden, men samtidigt er det også vigtigt for os, at det ikke får for store konsekvenser for vores gæster,” forklarer festivalleder, Peter Møller Madsen.

Her hentyder festivallederen til, at grønne udskiftninger kan være en dyr affære og måske betyde, at der skal spares på andre vigtige festivalingredienser. Men det er alligevel helt tydeligt, at processen allerede blomstrer i fuld flor.

Hjælp de grønne agenter og bliv belønnet

Allerede sidste år blev et samarbejde mellem Nibe Festival og Aalborg Kommune igangsat; dette kom for eksempel til udtryk i en stor container, hvor kommunens grønne agenter holdt til.

I år har man valgt at doble op med endnu en container: Denne placeret i anlægsområdet ved festivalens hovedindgang.

“Vi opdagede jo sidste år, at rigtig mange satte sig på plænen foran, hvilket genererede utroligt meget affald og oprydning.

Ved at have en container dér, kan vi nemmere opsøge dem og lokke dem til at rydde op efter sig selv – og hver gang de kommer med en fyldt pose, så har vi i en lille belønning til dem,” fortæller Zacharias Brix Madsen, Grøn agent i Miljø- og Energiforvaltningen, til MigogAalborg.

Belønningen kan eksempelvis være en kold sodavand eller en pose chips.

Gode vaner deles ud

Festivalen har alle år haft frivillige, der havde til opgave at indsamle affald – men i samarbejdet med kommunen er det fremadrettede fokus bøjet en smule, sådan man også arbejder på at rykke ved festivalgæsternes mentalitet omkring affaldssortering.

Foto: Anders Filtenborg

“I år har vi teamet op med 24 af festivalens frivillige, så vi nu er endnu flere til at sætte fokus på affaldssortering.

Nu rydder de ikke bare op – de motiverer også gæsterne til at rydde op efter sig selv,” forklarer Zacharias, der håber at de forskellige tiltag kan give gæsterne nogle gode vaner med hjem.

De grønne agenter står også klar med reparations-kit, sådan at festivalgæsterne har mulighed for at fikse deres campingstole og telte – i stedet for at smide dem ud.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.