Farvel til Message: På fredag åbner Aalborg-duo nyt børneunivers i centrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Mette Amstrup (t.v.) og Mette Jakobsen (t.h.) har bl.a. fundet inspirationen til deres koncept i deres egen rolle som mor.
Mette Amstrup (t.v.) og Mette Jakobsen (t.h.) har bl.a. fundet inspirationen til deres koncept i deres egen rolle som mor.

Af Stine Kjølby Christensen

På fredag d. 17. februar åbner et helt nyt børneunivers i hjertet af Nørregade.

Butikken hedder Skruuk og bliver en eksklusiv og hyggelig butik, der primært sælger tøj, legetøj, møbler og interiør til børn i alderen 0-12 år.

Det bliver både muligt at shoppe mærkevarer og samtidigt kunne mixe med billigere alternativer.

Kundeservice og en unik købsoplevelse er i fokus, og det er to erfarne kvinder i detailhandlen, som står bag det nye børneunivers inde i centrum.

 

Mette Amstrup og Mette Jakobsen har i 15 år stået bag modebutikken “Message”, men er nu klar til at springe ud i et helt nyt eventyr, som de begge to tror på og brænder for.

Efter de mange år sammen i butiksbranchen, så er de to kompagnoner heller ikke i tvivl om, hvad de vil fokusere på i forhold til deres nye butik og dens koncept:

”Vi vil satse på den fysiske del, hvor vi som ejere selv kan være i butikken og sikre den gode service. Det at sælge børnetøj kræver ofte en helt masse viden, og her kan vi hjælpe og vejlede, så kunderne kommer hjem med det helt rigtige produkt eller størrelse.” fortæller Mette.

Selvom den fysiske butik er hjertet i konceptet, så bliver der også mulighed for at shoppe online. Webshoppen skal fungere som et supplement for de kunder, som ikke kan komme forbi butikken så ofte.

Mette og Mette har nemlig gjort en hel del for at lokke kunderne ned i den fysiske butik, f. eks. i form af en kundeklub og forskellige arrangementer.

Læs også: Nomineret til bedste Take Away i Aarhus: Fredag åbner nyt mexicansk sted i Aalborg

Skruuk bliver dog ikke udelukkende en butik for forældre. Hele butikken er nyrenoveret og indrettet således, at der er noget at komme for, uanset om man er baby, barn eller forælder.For eksempel har butikken en hyggelig babylounge, et praktisk puslerum og med mulighed for at få varmet en flaske. Det skal være nemt at shoppe – også med en baby på armen.

Især har Skruuk også gjort, hvad de kunne for at give de større børn en god oplevelse, når de er med deres forældre i butikken.

”Det kan godt være svært at kombinere baby-verdenen med de større børn, for de kan hurtigt komme til at kede sig, imens mor eller far shopper. Men herinde må de både røre, lege og prøve alle produkterne.
Vi vil gerne have en butik, hvor varerne er funktionelle, og ikke kun til udstilling.” fortæller Mette.

Hos Skruuk er man altså garanteret en helt unik købsoplevelse – for store og små. Både butikken og hylderne bugner af lækre brands, nostalgisk vintage, og man bliver helt sikkert modtaget med et stort smil fra enten Mette eller Mette.

Fra på fredag klokken 11.00 får alle muligheden for at besøge den flotte butik, hvor man er velkommen til at nyde en kop varm kaffe, imens Line fra Bagedysten sørger for søde kyskager.

Derudover vil der være en lækker goodiebag til de første 50 besøgende, imens alle dagens gæster bliver forkælet med et gavekort på 50 kr. ved et minimumskøb på 300 kr. i butikken.

Du kan læse mere om Skruuk her

Gammel fabrik får nyt liv: Her åbner 3600 kvm Kulturhus i Aalborg

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her