Farvel til flisepest: Med Nanostone får du hurtigt og let en smuk terrasse

Skrevet af: Jens Erik Møller

Vi må nok erkende, at sommerferien i år går til Costa del baghave. Men når det nu skal være, så er det nu heller ikke et helt dårligt sted at befinde sig med en kold øl eller et glas rosé i hånden, når sommersolen skinner.

Men der skal mere end champagne, rosé og kolde øl til at gøre grillhyggen eller de lyse sommeraftener på terrassen helt perfekt.

For er der noget, der kan ødelægge den gode stemning, så er det de små grågrønne pletter og blomsterlignende plamager, som viser sig på fliserne efterhånden som årene går.

De er ikke noget kønt syn.

Vi kan vist roligt kalde flisepesten for haveejerens værste mareridt.

Og der er noget der tyder på, at haveejerne – ikke bare her i Aalborg, men i hele Danmark – for alvor har taget kampen op mod de grågrønne pestpletter.

Haft et vildt forår

I hvert fald har Danmarks førende firma indenfor fliserens, Nanostone, haft et helt vildt forår.

”Vi er vækstet hvert år, siden vi startede for 12 år siden, men i år er det helt vildt. Vi har haft en vækst på 50 procent i forhold til 2019,” fortæller ejer Nicklas Christensen til MigogAalborg.

Og han er ikke i tvivl om, at det skyldes coronavirussen.

”Vi har været i gang siden februar, men det gik helt amok, da coronaen kom.

Jeg tror, det er fordi folk har siddet hjemme på terrassen og har indset, at ferien skal holdes hjemme i år. Så nu hvor havemøblerne for alvor er kommet frem, så vil man også gerne have en pæn terrasse,” siger Nicklas.

Det har også betydet, at man hos Nanostone har udvidet kapaciteten og ansat flere folk. Så selvom der er ekstremt mange kunder i år, så er ventetiden stadig max 10 dage, forsikrer Nicklas.

Så er din terrasse ramt af flisepest, så kan sommeren altså stadig nå at reddes. Lige nu kører Nanostone endda med 25 % rabat på rensning og behandling af terrasse og altan. Det kan du læse mere om her.

Herregårdsfliser før
Herregårdsfliser efter

”Vi udvikler løbende vores produkt”

Nanostone er de største i Danmark, når vi taler om rensning og imprægnering af fliser med den såkaldte nanostone-teknik.

”Vi startede i 2008, da vi kunne se en stigende tendens med flisepest i Danmark, og siden er det bare blevet mere og mere udbredt på grund af varmere vintre,” fortæller Nicklas.

Alene dette forår har lidt over 5000 husstande allerede fået hjælp af Nanostone i kampen mod flisepesten, og ifølge Nicklas gør man meget for at forblive de bedste.

Det er da heller ikke bare en hurtig vask af fliserne, som Nanostone tilbyder.

”Vi leverer en færdig ydelse, der ikke bare indeholder en rensning, men også en efterfølgende imprægnering med et særligt skumprodukt.

Vi har udviklet på teknologien og udførelsen, lige siden vi startede, og efter mange års erfaring ved vi, hvad der virker. Derfor kan vi nu også tilbyde 15 års garanti – forudsat at man får et årligt servicetjek.”

”I takt med vores vækst og mere end 6.000 faste kunder årligt, så har vi også udvidet vores egenkapital og ændret vores firma fra ApS til et A/S firma for udadtil at kunne vise vores kunder, at vi er et seriøst firma, der kan stå inde for de 15 års garanti mod flisepest, vi tilbyder.

‘Det er vigtigt, da de fleste naturligvis ønsker en tryghed, når de skal have udført en så grundig behandling.”

Men for Nanostone handler det om meget mere end rensning og imprægnering, det handler om service.

”Det er en samlet service, hvor vi selvfølgelig også rydder op efter os. Ja, vi pudser sågar vinduerne bagefter,” som Nicklas formulerer det.

”Vi gør meget ud af at lytte til kunderne for at høre, hvordan vi kan gøre vores produkt bedre, hvad der kan give prikken over i’et. Det er vigtigt, at vi leverer en service på alle parametre.”

Det er da heller ikke blot private haveejere, som booker Nanostone. Også mange boligforeninger og erhvervskunder har fundet ud af, at hvad Nanostone tilbyder.

Forebygger også

Ifølge Nicklas, er det ikke kun haveejere med terrasser, hvor fliserne har nogle år på bagen, som kan have nytte af et besøg fra Nanostone.

En rensning er nemlig også forebyggende.

Står du med et nybygget hus i Klarup, Svenstrup eller et af de andre steder, hvor de nye boligkvarterer skyder op, så er det også værd at overveje at ringe efter Nanostone.

”Efter 4-6 år er toplaget på fliserne forsvundet og de bliver mere nubret. Det gør, at de bliver mere modtagelige for angreb af snavs og alger, og skaber betingelser for flisepest.

Vores behandling med skumimprægnering gør, at levetiden for ”pæne fliser” forlænges, så det er et sted man gider at være,” forklarer Nicklas.

”Og sørger man selv for at holde fliserne og fugerne fri for mos og fejer efterårets blade væk, så er man nået langt.”

Her kan du tydeligt se, hvor Nanonstone som en test har behandlet et område

Konkurrence og rabat

Hvis du er bange for, at flisepesten ødelægger årets hjemme-sommerferie på terrassen, så har vi her på MigogAalborg naturligvis sørget for en konkurrence i samarbejde med Nanostone, hvor du kan vinde den komplette ”Farvel flisepest-pakke”.

Den indeholder rens, algebehandling og nanostone imprægnering af en op til 40 m2. stor terrasse. Har du en større terrasse, så kan du – hvis du vinder – få behandlet de ekstra m2 til en pris på kun 60 kr. pr. m2. Du deltager inde på MigogAalborgs Facebook-side fra klokken 10.15

Men vil du bare gerne have flisepesten væk med det samme, så husk, at Nanostone netop nu kører med 25 % rabat på rensning og behandling af terrasse og altan lige nu. Det kan du læse mere om her.

Bubble Waffles og Social Dining: 5 ting du skal smage i Fårup Sommerland i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Solen skinner igen, og de største ferieuger er på vej. Rigtig mange har valgt at holde sommerferien hjemme i Danmark, og det betyder, at for mange er kursen sat mod Fårup Sommerland.

Sommerlandet har da også noget for enhver: de yngste, de ældste, de laveste, de højeste, de frygtløse, vandhundene – og ikke mindst de sultne.

Uden mad og drikke, duer helten som bekendt ikke – så det gælder altså om at få fyldt depoterne op, hvis du skal kunne gennemføre en hel dag i forlystelsesparken.

MigogAalborg tog en velfortjent “fridag” i Fårup, og spiste os her igennem fem forskellige måltider, som er et must try, når den lille eller store sult melder sig.

Fårupsommerland

Oasen – Social Dining

Et af de hotteste trends på de bedste restauranter rundt omkring i landet er Social Dining. Konceptet er populært sagt, delemad.

Den bølge er Fårups restaurant Oasen hoppet med på, og vi kan lige så godt sige det med det samme. Det er vanvittigt lækkert.

Konceptet er enkelt.

Man får udleveret en laaaaaang seddel med alle mulige livretter. Vi snakker alt fra Cæsarsalat, Crispy Drumsticks, rødspættefilet, mini forårsruller, indbagte rejer, røget laks, kyllingespyd, mini-burgere i alle mulige variationer, fritter, sweet potato fries.

Der er sundt, greasy, snasket, vegetar – stort set alt.

Okay – der er også dessert med på kortet. Valnøddekage, Creme Brulée og chokolademousse.

Når man har krydset alle familiens livretter af, så afleverer man sedlen og betaler ved kassen. Der udleveres en bipper, og når maden er færdig, bippes man, og henter det på store planker.

Så kan man sidde og hapse alle sine favoritter og deles om maden. Vi var 5 personer afsted, og alle var mætte og glade, da vi forlod stedet.

Du finder Oasen lige ved den store legeplads

Hotdog Hytten

Selv om vi nærmest trillede rundt efterfølgende, så er man ikke for fin til en hotdog. Og da slet ikke en gourmet hotdog.

Hotdog Hytten er placeret tæt ved Fårups grill-område. Her serveres den klassiske hotdogs i nye former og farver.

Inspirationen til sammensætningerne er hentet fra flere af verdens lande, blandt andre Grækenland, Mexico og Italien – og selvfølgelig gode, gamle Danmark.

Menuen byder på fem forskellige og opdaterede versioner af den klassiske udgave og er i selskab med velsmagende gourmetpølser, lækkert brød bagt på surdej og durumhvede, hvortil de anrettes med toppings.

Du kan læse mere om Hotdog Hytten her.

Bubble Waffle

Selvom maverne var ved at være fyldte, er man vel aldrig for mæt til en Bubble Waffle?!

Vi hoppede i hvert fald glædeligt ombord i en omgang Oreo.

Det var faktisk i Fårup Sommerland, at den gigapopulære vaffel fik danmarkspremiere i 2017.

Siden fulgte den københavnske isbutik Munchies trop, og i dag er den lækre dessert at finde mange steder i hele landet.

Fårup Sommerlands udgave kommer i flere smagsvarianter, men består altså alle af en god portion iskold soft ice, toppings og en valgfri sauce.

Boden findes tæt ved indgangen, ved siden af Slush Ice. 

 

 

Churros

De er lange, tykke og sprøde. Vi taler naturligvis om de spanske lækkerier, churros, der serveres på ægte street food manér i Fårup Sommerland.

Du får dem i boderne lige ved siden af ved siden af Spisekammeret ved hovedindgangen.

Når du bestiller dine Churros kan du frit vælge mellem choko-sauce, syltetøj, ekstra sukker, softice og meget mere.

Og spørger du os, så findes der altså næsten ikke noget bedre end at dyppe den varme, dybstegte kagedej i iskold og cremet softice. Bare et tip!

Du finder Swirl tæt ved indgangen, ved siden af Spisekammeret. 

Swirl is

Det må da være lige så vigtigt at lægge en god top – som en god bund?

I hvert fald er vi nået til guidens sidste spisested, som mærkeligt nok også blev vores favorit; hvilket er noget af en præstation, taget dagens indtag i betragtning.

Konceptet med Swirl kender du måske fra McDonalds’ McFlurry, hvor blød soft ice “swirles” sammen med eksempelvis Daim.

I Fårup Sommerland findes denne i en opgraderet udgave, hvor du kan vælge hele fem forskellige slags toppings: dit yndlingsslik, krymmel og frisk frugt.

Det hele mixes sammen med isen, og herefter kan du altså bare glæde dig til en række søde overraskelser, når du swirler dig gennem din “hjemmelavede” isdessert.

Du finder Swirl tæt ved indgangen, ved siden af Spisekammeret. 

Læs om de helt nye retningslinjer i Fårup Sommerland – hvor nu alle forlystelser er på fuld kapacitet. Men de fem største forlystelser kræver mundbind, som kan købes i Fårup. Læs vores artikel om det her

Stort talent afviser AaB-kontrakt: Nu er han på vej til AGF

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

AaB meldte her fredag eftermiddag ud, at deres veje skilles med stortalentet Søren Tengstedt.

Trods mange forsøg er man ikke blevet enige om en ny kontrakt. Men der er en helt særlig grund til, at Tengstedt ikke forlænger med AaB. Han underskriver nemlig snart en 4-årig kontrakt med AGF.

Det skriver Ekstra Bladet.

AaB skriver ikke noget om AGF i pressemeddelelsen, men Søren Tengstedt lægger ikke skjul på i et citat, at han er frisk på et eventyr i en ny klub.

“For mig handler det udelukkende om, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg valgt at finde en anden klub fra den kommende sæson, men jeg vil gerne takke alle i AaB for mine syv år i klubben,” lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der står noteret for 15 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Ser stort potentiale i Tengstedt

AaBs sportschef Inge André Olsen ærgrer sig over bruddet med spilleren, der har vist lovende takter, når han har spillet i AaB-trøjen.

“Vi ser et potentiale i Søren og ville gerne have haft ham med videre, og derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over hans valg, men det må vi respektere, og Søren ønskes fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

Efter at have overstået en korsbåndsskade blev Søren Tengstedt sidste sommer rykket op i Superligatruppen fra AaB Talent.

Forinden havde Tengstedt i de tidlige ungdomsår optrådt hos partnerklubberne Nibe Boldklub og Aalborg Freja.

Lys forude i vejarbejde-kaos: Central vej i Aalborg åbner det ene spor

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du ofte befinder dig rundt omkring i Aalborg og omegn, så har du nok bemærket, at der er meget vejarbejde for tiden. Faktisk rigtig meget.

Aalborg Kommune har valgt at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter både i Corona-perioden, og så er det typisk, at man i sommerferie-perioder giver den en tand ekstra.

Derfor føles det nærmest som et stort kaos med vejarbejde lige nu i Aalborg. Men der også lidt lys forude.

Således åbner det ene spor på den centrale Jyllandsgade allerede i morgen lørdag d. 11. juli.

Det skriver Aalborg Kommune fredag formiddag.

“Jyllandsgade åbner for trafik i det sydlige spor.

I løbet af lørdag 11. juli er det atter muligt for bilister og cyklister at køre på Jyllandsgade i retningen fra Dag Hammarskjølds Gade til krydset ved Sønderbro.

I det nordlige spor arbejdes der fortsat med forberedelserne til den nye Plusbus-rute, og denne strækning på Jyllandsgade åbner først i løbet af efteråret.”

Kulturbroen lukkes

Men ellers er det småt med gode nyheder. I onsdags kom det frem, at Kulturbroen lukkes fra næste uge og en måned frem på grund af et Jernbane Danmark-arbejde.

Det betyder, at cyklende og gående over Limfjorden skal søge alternativer, og Limfjordsbroen er også hårdt ramt af vejarbejde.

Fra i dag spærres Viaduktvej i Nørresundby, som også er en meget befærdet strækning.

Aalborg Kommune har udsendt en mini-guide til, hvordan du lettest kommer forskellige steder hen.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝗻𝗼𝗿𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

Nørresundby: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Limfjordstunnellen.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro, Karolinelundsvej og Nyhavnsgade.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝘀𝘆𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

City Syd: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro og Over Kæret.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Gammel Strandvej og Nyhavnsgade.