Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På trods af udfordringer: Fårup Sommerland lander næsthøjeste besøgstal i historien

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fårup Sommerland
Foto: Fårup Sommerland

Den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland kan nu gøre status på dette års sæson, hvor parken har haft et samlet besøgstal på 664.803 gæster.

På trods af både snevejr i forbindelse med åbningen, den vådeste juli nogensinde og et stormfuldt efterår lander sommerlandet dermed alligevel det næsthøjeste besøgstal nogensinde – kun overgået af det vilde rekordår i 2022.

Alene i efterårsferien i forbindelse med parkens populære Lysfald og Høstfest havde Fårup Sommerland besøg af tæt ved 100.000 gæster.  

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Taknemmelige for opbakningen

Med udgangen af efterårsferien kunne Fårup Sommerland officielt afrunde sæsonen og sige på gensyn til de sidste gæster i 2023, der endte med at blive et nyt år, der vil skrive sig ind i forlystelsesparkens rekordbøger. Fårup Sommerland har nemlig siden åbningen 3. april 2023 haft besøg af hele 664.803 gæster, hvilket gør 2023 til den næstbedste sæson i parkens historie målt på antal besøgende.

“Vi er ovenud taknemmelige for den opbakning, vi har mødt fra gæsterne gennem 2023-sæsonen, hvor vi nu igen kan se tilbage på et utroligt flot besøgstal i Fårup Sommerland.

Det til trods for, at vi har oplevet stort set alle tænkelige vejrfænomener på disse breddegrader med sne i forbindelse med åbningen i april, gode sommerdage i forsæsonen, den vådeste juli nogensinde og et stormfuldt efterår.

Alligevel har et stort antal gæster lagt vejen forbi, og vi kan se tilbage på den næstbedste sæson målt på besøgstal i parkens historie. Det er vi taknemmelige over,” siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

Traditionen tro afrundende Fårup Sommerland sæsonen med den populære Lysfald- og Høstfest-event i forbindelse med efterårsferien og weekenden forinden. Igen i år blev dette et tilløbsstykke med tæt ved 100.000 besøgende.

Udover flotte besøgstal kan Fårup Sommerland ligeledes hæfte sig ved modtagelsen af to prestigefyldte hæderspriser i årets løb med kåringen som Årets TOP Attraktion uddelt af forlystelsesparkernes egen brancheorganisation samt kåringen som Danmarks Bedste Attraktion uddelt ved Danish Travel Awards.

På trods af udfordringer: Fårup Sommerland lander næsthøjeste besøgstal i historien

Massive investeringer i Aquaparken til 2024-sæsonen

Fårup Sommerland forbereder sig nu på 2024-sæsonen, hvor forlystelsesparken blandt andet lancerer en stor udvidelse af den populære Aquapark.

Fårup Sommerland vil således investere markant i en gennemgribende renovering og opgradering af Danmarks i forvejen største vandland, så gæsterne igen har en stor nyhed at se frem til i den kommende sæson.

Der bliver tale om den største investering til dato i sommerlandets Aquapark, siden parken indviede vandlandet i 1989. Investeringen rummer blandt andet de to højeste og længste vandrutsjebaner i Danmark, et nyt børnevandland, opdaterede omklædningsfaciliteter og et nyt butiksområde.

“Vi glæder os til at kunne præsentere en Aquapark i særklasse for vores mange besøgende, og med opgraderingen, der indebærer Danmarks to højeste og længste rutsjebaner, sikrer vi et endnu stærkere tilbud for vores gæster.

Vi har de seneste år set, hvordan markante investeringer og nye tiltag i parken belønnes af vores besøgende.

Det gør sig også gældende for den netop afsluttede sæson. Derfor fortsætter vi denne strategi, og vi har derfor også store forventninger til 2024-sæsonen,” slutter Niels Jørgen Jensen.

Fårup Sommerland slår dørene op til næste års sæson den 26. april 2024.

Fårup Sommerlands fem bedste sæsoner:

1.                   2022 – 768.683 besøgende

2.                   2023 – 664.803 besøgende

3.                   2013 – 656.904 besøgende

4.                   2011 – 641.085 besøgende

5.                   2021 – 607.587 besøgende

Del artikel

Andre læser også