ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fartkonge slog til: Dansk Tour-profil sejrede i Aalborgs gader

Af Michael Qureshi
Vinder Michael Valgren øverst på podiet
Vinder Michael Valgren øverst på podiet

Han vandt Amstel Gold Race tidligere på året, og fredag aften blev det til triumf i Aalborgs gader i Spilnu.dk Grand Prix.

Michael Valgren fra Astana er pt blandt landets største cykelprofiler, og det var en sand fornøjelse at se ham udfolde tempobenene i Aalborg. Han var på forhånd storfavorit, og det virkede hele vejen igennem som, at han havde kontrol med tingene.

Halvvejs i løbet brød en gruppe på tre ryttere Michael Valgren, Troels Vinther og Matti Breschel løs fra feltet. De tre kørte helt suverænt sammen som trio, lige indtil der resterede en omgang, hvorefter Valgren så viste, at han kan være en fartkonge uden lige.

Dermed kunne Valgren køre alene over målstregen med Troels Vinther på andenpladsen og Matti Breschel som 3’er.

Fartkonge slog til: Dansk Tour-profil sejrede i Aalborgs gader

Vanvittig gennemsnitsfart

Gennemsnitsfarten for Valgren var massive 47,5 km/t, og der er ingen tvivl om, at det var et tempo mange af de hjemlige ryttere i Spilnu.dk Grand Prix ikke kunne holde. Derfor var der et solidt hul videre ned til feltet.

Valgren gentog faktisk triumfen fra sidst, han kørte i Aalborgs gader, og det var også lige præcis samme rute. Faktisk blev ruten ændret blot to dage før løbet, fordi kommunen ved en fejl havde gravet et hul i Danmarksgade.

Men det generede ikke Valgren at køre den nye rute. Han var glad for sejren.

“Der var en helt fantastisk opbakning her i Aalborg. Publikum var virkelig med langs ruten. Der blev kørt virkelig stærkt, og jeg havde en god fornemmelse for, at jeg kunne vinde hele vejen igennem,” fortalte Michael Valgren, da han blev interviewet af værtsparret Dennis Ritter og Rolf Sørensen efter løbet.

Fartkonge slog til: Dansk Tour-profil sejrede i Aalborgs gader

I det hele taget var det et løb, som udelukkende gjorde Aalborg godt. Ruten var virkelig smuk langs havnefronten og forbi Karolinelund, hvor folk stod i kø for at komme ind til Fredagsfest.

Der var gang i gaderne, og arrangementet blev meget professionelt gennemført.

I timerne op til de professionelles cykelløb kørte børn på selve ruten. Spilnu.dk og Luksusbaby donerede et beløb for hver runde børnene kørte.

Derfor kunne man overrække en check på lige knap 26.000 kr. til julemærkehjemmet i Hobro.

Du kan se videoer fra selve løbet inde på MigogAalborgs Instagram story

Del artikel