Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fart på karrieren: Niclas gik fra MGP-stjerne til medejer af Restaurant MEAT

Af Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Kristensen

Du synes måske, at du har set ham før? Det har du sikkert!

I Niclas’ teenageår badede han i rampelysets skær og var i mange år en del af Aalborgs dansekultur, hvor han deltog i store optrædener med det hippe ”Dance Action”.

Dengang drømte Niclas om at komme langt med både sang og dans.

Så meget at han som 14-årig deltog i det danske Børne-MGP, og i 2011 udgav sit første album. Scenen var sat, og Niclas gik efter stjernerne!

I dag er scenen og dansegulvet blevet udskiftet med de polerede gulve i Restaurant MEAT i Aalborg, hvor han hver dag byder gæsterne velkommen med et smil.

Et liv, som umiddelbart er langt fra Niclas’ drømme om at stå på en scene – eller er det?

Fart på karrieren: Niclas gik fra MGP-stjerne til medejer af Restaurant MEAT
I 2009 var Niclas Aalborgs ukronede MGP-stjerne. I 2011 udgav han sit første album.
Studiejob som opvasker

Selvom Niclas’ teenagedrøm var at nå til tops som danser og sanger, så var han også besluttet på at få en uddannelse.

Han startede på handelsgymnasiet i 2013 og fik i den forbindelse et studiejob, som opvasker i hans forældres Restaurant MEAT, der på dette tidspunkt lå på C.W. Obels Plads.

Niclas havde absolut ingen intentioner om at skulle træde dybere ind i restaurationsbranchen – selv om familien pressede på.

Læs også: Farvel Styggekrumpen: MEAT er på plads i de historiske lokaler

”Det var oplagt, at jeg skulle bevæge mig ind i den branche, som mine forældre levede og åndede for, men det havde jeg slet ikke lyst til. Jeg havde det fint med at gemme mig ude bagved.” fortæller Niclas om sin første tid på MEAT.

Men han kunne alligevel ikke lade være med at følge lidt med i, hvad der foregik ude i restauranten.

”Jeg kunne godt mærke, at jeg alligevel var lidt tiltrukket af den fede energi, og den puls der var, når man mødte ind på arbejde. Jeg har altid elsket at være ”på”, og det var man jo også dernede. Det var måske ikke så langt fra den branche, jeg drømte om”

Fart på karrieren: Niclas gik fra MGP-stjerne til medejer af Restaurant MEAT

En dag blev han sendt på gulvet for at tage imod et par bestillinger. Herefter var Niclas ikke længere i tvivl om, at han havde fundet sin rette hylde.

”Jeg endte med at overgive mig og takke ja til en stilling som tjener. Jeg var god til det, og jeg nød det helt vildt. Jeg valgte siden hen at bruge mit sabbatår hos MEAT og fortsætte med at undervise i dans ved siden af.” siger Niclas.

Blev kastet for løverne

Halvvejs inde i Niclas sabbatår fik hans forældre muligheden for at overtage lokalerne fra Styggekrumpen. Et kendt sted for de fleste aalborgensere.

”MEAT var blevet for lille og kompakt til vores voksende succes. Hos Styggekrumpen kunne vi udvide med 50 pladser og derudover få en helt fantastisk placering i byen.” fortæller Niclas og afslører, at han allerede ved overtagelsen fik tildelt ansvaret for den daglige drift.

”Jeg blev virkelig kastet for løverne, men det er dét, jeg har lært absolut mest af. Jeg har altid drømt om at være selvstændig, og jeg valgte fra den dag at dedikere mig fuldstændigt til Styggekrumpen og MEAT.”

Læs også: MEAT bevarer magien: Derfor kunne vi ikke sige nej til Styggekrumpen

Siden dengang er succesen kun vokset, og det samme er Niclas i sin rolle – nu som manager.

”Jeg lærer enormt meget hver eneste dag. Uanset hvad jeg nogensinde har sat mig for, så er jeg altid gået til det med 100% dedikation. Og det har jeg også valgt at gøre her.” fortæller Niclas.

Ikke mors dreng

I dag er Niclas 22 år gammel, og har efter mange år i baglokalet endelig overgivet sig til MEAT.

I starten af året valgte han endda at købe sig ind og dermed få status som medejer af restauranten. En beslutning, som ikke var nem, men alligevel har vist sig at være den helt rigtige for ham.

”Efter al den rådgivning og erfaring jeg har fået, så ved jeg, at det er det her, jeg vil. Jeg har valgt at binde mig til MEAT, og det ændrer også min indstilling til tingene. Nu er det mit!” fortæller Niclas stolt, men slår fast, at han bestemt ikke er nået hertil ved at være ”mors dreng”.

”Som så mange andre, så har jeg arbejdet mig op til, hvor jeg er i dag. Jeg har knoklet og aldrig fået særbehandling. Jeg er ikke endt her, fordi jeg er mine forældres søn,” siger Niclas og fortsætter:

”Jeg har været igennem hele møllen som opvasker, barmand, tjener, og nu som manager. Det var slet ikke min plan at ende her, men jeg er så glad for at det er blevet sådan.”

Fart på karrieren: Niclas gik fra MGP-stjerne til medejer af Restaurant MEAT
Niclas’ teenagedrøm var at blive sangstjerne og danser. I dag er han stjernen hos Restaurant MEAT.

Så selvom Niclas ikke er nået til tops i musikbranchen, så er han i den grad nået til tops hos MEAT. Alligevel har han stadig store planer og visioner for fremtiden, som skal medvirke til, at både ham og restauranten fortsat kan udvikle sig.

”Min plan er, at jeg på et tidspunkt vil udvide min horisont og læse nogle enkeltfag indenfor f.eks. ledelse. Derudover har vi mange planer i fremtiden, som skal gøre MEAT endnu mere attraktivt – både i og uden for Aalborg.

Hver dag er spændende for os, og jeg har aldrig fortrudt min beslutning om at blive en del af det!” afslutter Niclas og lover, at der bliver mange ting at glæde sig til i fremtiden hos Restaurant MEAT.

Er du også vild med MEAT? Så har du lige nu muligheden for at servere en udsøgt MEAT-middag hjemme hos dig selv – på ingen tid!
Som medlem af ClubAalborg får du -15%, når du bestiller MEAT AT HOME.

Find fordelen i din GoodiePack eller se hvordan du tilmelder dig her.

Fart på karrieren: Niclas gik fra MGP-stjerne til medejer af Restaurant MEAT

Del artikel

Andre læser også