Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I fare for nedlukning: Smitten stiger markant i Aalborg Kommune

Af Stine Kjølby Christensen

Den seneste uge er smitten blandt de unge i Aalborg steget markant, og det vækker bekymring hos Aalborg Kommune.

“Vi vil gerne minde om, at selvom samfundet åbner mere op, er det vigtigt at blive ved med at passe på. Det kan være én fest, der kan være årsag til, at en hel kommune eller sogn må lukke ned.

Vi skal undgå en nedlukning, da det især går ud over de unge”, siger Jan Nielsen, der er direktør i Ældre og Handicapforvaltningen og står i spidsen for Aalborg Kommunes kriseberedskab.

I Aalborg Kommune har smitten gennem to måneder ligget på et konstant niveau på omkring 60 nysmittede om dagen, men er den seneste uge steget, og var i går oppe på 103 smittede.

Det er samme niveau som i januar, hvor smitten var på sit højeste. De unge (16-29 årige) udgør omkring 70% af de nysmittede. For de 16-19 årige er incidenstallet over 700 og positivprocenten er fire.

“Vi er i tæt dialog med uddannelsesinstitutionerne og Nordjyllands Politi, og der er et godt samarbejde om at hjælpe hinanden med, hvordan vi får kommunikeret med de unge om at blive ved med at passe på.

Vi ved, at smitten primært sker i fritiden og i de sociale liv, og jeg kan sagtens forstå behovet for at mødes med vennerne.

Jeg vil dog gerne appellere til, at selvom samfundet åbner op, har vi stadigvæk brug for den omhu, de unge hidtil har været stærke til at vise”, siger Jan Nielsen.

Udvis omtanke i festmiljøet

Nordjyllands Politi opfordrer ligeledes til, at man udviser omtanke i festmiljøet – det gælder især i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Politiinspektør Claus Danø retter derfor en direkte appel til de unge, der skal i byen.

“Det er naturligt og forståeligt, at man gerne vil til fest, men tænk jer om, så der ikke sker sammenstimlen, for eksempel ude foran restaurationerne.

Hvis vejret er godt, kan man måske holde festen udendørs – eller mødes færre,” siger politiinspektør Danø, der oplyser, at politiet fra 20. maj 2021 indfører et såkaldt hot spot i og omkring Jomfru Ane Gade, der markeres med skiltning.

Det betyder, at politiet vil være ekstra til stede med patruljer i Jomfru Ane Gade, især når restaurationerne lukker for at påse, at regler og retningslinjer fortsat efterleves – og at gæsterne forlader restaurationerne i god ro og orden.

“Vores patruljer vil befinde sig i og omkring Jomfru Ane Gade, hvor vi vil gå i dialog med gæsterne – særligt omkring lukketid, så vi undgår, at gæsterne klumper sig for meget sammen, når de forlader gaden,” siger Claus Danø.