Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En tryg opvækst: Familien Nielsen trives ved Vestkysten

Af Nathalia Hentze Nielsen
Kristina og Lasse flyttede til Nordjylland i 2011, hvor de købte sig ind i Spar butikken i Hune og i 2014 overtog de butikken helt.
Kristina og Lasse flyttede til Nordjylland i 2011, hvor de købte sig ind i Spar butikken i Hune og i 2014 overtog de butikken helt.

Naturen og drømmen om egen butik trak Kristina og Lasse Nielsen fra storbyen Aarhus til kystbyen Blokhus tilbage i 2011.

”Vi faldt for området og den skønne natur, hvor der er mere luft end i midtbyen i Aarhus”, fortæller parret.

Nu er to blevet til syv, og familien har købt en byggegrund i Pandrup for at komme tættere på skole, idrætsaktiviteter og børnenes venner.

Med fem børn i alderen 2 til 10 år og et liv som selvstændig købmand er der nok at se til.

”Det kræver en del planlægning med fem børn, og fritiden går med familien og børnenes fritidsinteresser”, forklarer Kristina.

”Det er én af grundene til, at vi har købt en byggegrund i Pandrup, tæt på den nye skole og idrætscenteret. Der er rigtig gode stisystemer i området, så vi glæder os til, at børnene selv kan cykle rundt til det hele”, tilføjer hun.

Christian og Lea går i henholdsvis 2. og 4. klasse på den nybyggede skole, som de allerede er blevet rigtig glade for.

”Jeg er meget taknemmelig for at få en ny skole til området.

Den er så flot og har nogle store, lyse rammer. Det gør bare noget godt for børnene og os som forældre.

De små og store er nu på samme skole, og det giver også noget. De er delt op i afdelinger, så børnene fornemmer ikke, at det er større, end hvad de er vant til”, uddyber Kristina og bliver suppleret af Lasse:

”Der er nogle fantastiske udearealer med legepladser, og det er tænkt ind i børnenes læring, motorik, trivsel osv., så det synes vi bare er rigtig fedt.”

En tryg opvækst: Familien Nielsen trives ved Vestkysten
Familien Nielsen på den nye skole.

Et nyrenoveret idrætscenter med mange aktiviteter

Ved siden af den nye skole ligger et nyrenoveret idrætscenter, der bliver flittigt brugt af hele familien.

”Jeg har dyrket meget sport som barn, og det betyder rigtig meget for mig, at der også er et godt idrætsmiljø i Pandrup med mange gode tilbud. Nu er idrætscenteret jo ved at blive bygget om og moderniseret, så rammerne bliver endnu bedre.

Så når vi rykker tættere på skolen og idrætscenteret, kan børnene bedre gå til to eller tre forskellige ting om ugen, hvis det er det, de ønsker,” fortæller Kristina.

Faciliteterne bliver allerede flittigt brugt i dag, hvor familien bor i Blokhus.

Lea på 10 år går til gymnastik og har svømning i skolen, Christian på 8 år går til fodbold og gymnastik, Sarah på 5 år går også til svømning, og tvillingerne Emma og Frederik på 2 år går til forældre-barn gymnastik.  

Trygge rammer for en god barndom

Både Kristina og Lasse er vokset op i en kernefamilie. Lasse kommer fra Nibe, mens Kristina er fra Skovby, en lille by udenfor Aarhus.

”Vi kommer begge fra byer, der minder meget om Pandrup, hvor der også er mange af de værdier, som vi lægger vægt på.

I Pandrup er der optimale og trygge rammer for en god barndom tæt på børnenes venner. Det betyder rigtig meget,” siger Lasse.

”Og så er der et rigtig godt dagplejemiljø og en god børnehave, vi har valgt til alle fem børn”, tilføjer Kristina, der også sætter pris på nærheden og trygheden i et mindre lokalområde.

”Jeg kan godt lide det der med, at man kender hinanden. Man interesser sig for hinanden, og det er lige meget, om man er med børnene på skolen eller i Blokhus på stranden, så møder man nogen, som man ved, hvem er”, siger hun.

Et helt område i stor udvikling

Blokhus har oplevet en stor udvikling de seneste år, og det har familien Nielsen bestemt mærket.

“Det er blevet løftet helt vildt. Der er masser af liv, og flere og flere kommer hertil både som turister og for at bosætte sig her. Det er et fantastisk sted, og vi er på mange måder rigtig glade for at bo her. Derfor beholder vi også vores hus som sommerhus”, forklarer han.

Der er kun otte kilometer imellem Blokhus og Pandrup, som begge har en masse at byde på.

”For os hænger Blokhus og Pandrup rigtig meget sammen. Dem, der bor i Pandrup, kommer jo også rigtig meget i Blokhus. Her er stranden og skoven, der jo er fantastiske steder, og 10-12 restauranter, der efterhånden har helårs åbent.

Så du behøver ikke at køre langt for at få noget godt at spise og en god oplevelse. I Pandrup har du til gengæld frisører, læge, skole, børnehave, biograf, endnu flere indkøbsmuligheder og mange andre ting.

Og Pandrup har også udviklet sig meget, specielt de seneste år, med ny udstykning af grunde, ny skole, hal osv. Så Pandrup er også en aktiv handelsby, hvor der sker rigtig mange ting, og samtidig er den ikke større end at både børn og voksne hurtigt og nemt kan komme rundt til alle de muligheder, byen tilbyder,” fortsætter Lasse.

En tryg opvækst: Familien Nielsen trives ved Vestkysten
Familien har også stor glæde af Jetsmark Idrætscenter.

Kun fem minutters kørsel fra Pandrup ligger Aabybro, der også er i en rivende udvikling.

”Med den udvikling vi ser i Aabybro, så har vi også mange af de butikker, man tidligere skulle køre til Aalborg for at handle i.

Så vi har det hele tæt på. Sammenspillet mellem by, kystby, natur og muligheden for at være familie med de aktiviteter, skole og daginstitutioner, der er her, er en samlet pakke, der gør det til et fantastisk område for os at bo i og give børnene en tryg opvækst i”, slutter parret af.

Familien håber på at starte byggeriet af deres nye hus i starten af foråret 2024 og glæder sig til at flytte ind i et kvarter med en masse andre børnefamilier.

Del artikel

Andre læser også