Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fald godt på plads i din nye studieby

Af Annoncør

Det kan være meget angstprovokerende at starte på noget nyt, og de fleste kender nok til at have en smule sommerfugle i maven bare ved tanken. Denne følelse kender især de unge, som netop har søgt om at starte studie. De skal nemlig både forholde sig til et nyt studie med mange nye mennesker, samtidig med at de fleste skal flytte hjemmefra for første gang, og måske endda til en helt anden by langt væk fra deres familie. Der vil i denne tid være en masse nye indtryk, som kan virke overvældende men samtidig også spændende, hvorfor der herunder er lavet en miniguide, som kan hjælpe dig godt på vej med dit nye studie i Aalborg.

 

Dit nye hjem

For at falde bedst muligt til her i Aalborg, er det essentielt med et sted at bo, som føles rart og trygt. Dette kan dog være nemmere sagt end gjort, da der er kamp om boligerne. Men frygt ej, for der bliver konstant bygget flere og flere studieboliger, og der er netop blevet godkendt to nye byggeprojekter, som kommer til at ligge tæt på Aalborg Universitet. Derudover bygges der flere boligkomplekser inde i centrum, og alle disse har en overkommelig pris til dig på SU. Der skulle derfor gerne være god mulighed for dig at finde et godt sted at bo, mens du studerer her.

 

Få hjælp til indskuddet og andre ting

Det er ikke billigt at flytte, og når du har fundet et sted at bo, kan der være et højt indskud, som skal betales, og det er ikke alle på SU, som har sådan et stort beløb til rådighed. Derudover er der mange andre praktiske ting, som skal købes til din nye lejlighed, og det kan derfor hurtigt blive en bekostelig affære. Hvis ikke du har mulighed for at låne pengene hos dine nærmeste i familien, findes der heldigvis andre løsninger. Der er mange muligheder for at låne pengene, hvor især et studielån via SU-styrelsen er populært på grund af deres lave rente. Derudover kan du, med få klik på Google, finde frem til det helt rigtige lån for dig. Du kan altså på denne måde finde frem til et lån, som dækker indskuddet på din studiebolig. Derfor skal du blot nyde at starte på dit nye studie, da dette er starten på et helt nyt kapitel i dit liv, og alle de praktiske ting skal nok falde på plads helt af sig selv.

Del artikel