Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater

Af Emil Kjær Jørgensen

De seneste måneder har de fleste af os været tvunget i selvisolation, hvor de eneste tilgængelige kulturfix har været en mere eller mindre spændende roman, (skøn)sang i badet eller den uendelige kamp om at finde noget nogenlunde meningsfuldt på Netflix.

Men nu er der heldigvis gode nyheder til alle os, der har savnet at opleve, grine, og græde i selskab med andre på Aalborg Teater.

De har netop afsløret sæsonprogrammet for 2020-2021, og allerede 15. august tyvstarter sæsonen med succesopsætningen af H.C. Andersens elskede eventyr Fyrtøjet, som vi anmeldte tilbage i januar med begejstrede øjne (så store som tekopper) og intet mindre end 5 funklende stjerner.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater

Sæsonen åbner med en stor klassiker

Traditionen tro byder en ny sæson på Aalborg Teater på alt lige fra dansk dramatik, klassikere, improteater, familieoplevelser, og i år intet mindre end fem Danmarkspremierer.

På den største scene af dem alle, Store Scene, starter sæsonen også med et stort klassisk drama.

Sidste sæson tryllebandt Aalborg Teater både anmeldere og publikum med Henrik Ibsens Et dukkehjem.

I denne sæson skal vi stifte bekendtskab med endnu et af Henrik Ibsens store klassiske dramaer, Hedda Gabler, igen under kyndig instruktion fra teaterdirektør Hans Henriksen.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater
Foto: Allan Toft

Bolette Nørregaard Bang spiller den ressourcestærke kvinde, der har søgt tryghed i et borgerligt ægteskab. Hun har valgt det trygge til, men valgt sig selv fra og det får fatale følger. På scenen får hun selskab af bl.a.  Ferdinand Falsen Hiis, Martin Ringsmose og Line Nørholt.

Mesterlig fortælling og fællessang for alle pengene

Den ene klassiker afløser den anden på Store Scene, for i januar 2021 er der premiere på Herman Bangs mesterlige Tine.

2020 markerer 100-året for, at Sønderjylland igen blev en del af Danmark, og grænselandet længst mod syd er fyldt med masser af Danmarkshistorie, men også en tragisk kærlighedshistorie, som bliver vakt til live på Aalborg Teater.

I 1863 er degnens datter Tine i huset hos skovridderen på Als. Hun er veninde med fruen i huset, men også hemmeligt forelsket i skovridderen. Men den skygge er for intet at regne mod det, der kommer, da krigens alvor og grusomheder rammer det lille samfund på Als.

Under de dramatiske begivenheder udvikler der sig et kærlighedsforhold mellem Tine og skovridderen. Desperat og dødsdømt kærlighed finder sin fuldbyrdelse til lyden af buldrende kanoner og altfortærende flammer.

Iscenesættelsen er lagt i hænderne på den prisvindende instruktør Runar Hodne, som tidligere har iscenesat blandt andet Helligtrekongersaften og Maria Stuart på Aalborg Teater. Musikken til forestillingen skabes af den danske sanger og sangskriver Lydmor.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater

1. maj skulle der have været premiere på den stort anlagte teaterkoncert, Drømte mig en drømhvor fokus er på at fremføre Danmarks kulturarvs udødelige stolthed: Den danske sangskat, men det satte corona jo en brat stopper for.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Under corona-tiden har mange af os trænet sangstemmerne til Fællesang på DR1, og det er særdeles kærkomment, for planen med stykket er, at publikum skal agere kor og deltage aktivt i de sange, der kronologisk bliver vakt til live på Store Scene den 30. april 2021.

Teateroplevelser for hele familien

Den kommende sæson er naturligvis også fyldt med eventyrlige og storslåede oplevelser for hele familien.

Udover at se eller gense Fyrtøjet fra 15. august, kan du allerede nu glæde dig til vaskeægte julemagi, når Aalborg Teater præsenterer årets store familiejuleforestilling, Snefald, der har premiere 21. november og spiller helt frem til jul.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater
Foto: Emilia Therese og Allan Toft

Lyder titlen bekendt? Så har du måske stiftet bekendtskab med den i 2017, hvor den norske julekalender blev sendt på DR1.

Den er siden blevet dramatiseret med stor succes flere steder i Norden, og nu er turen endelig kommet til Aalborg.

Børn og barnlige sjæle kan glæde sig til både poetisk og magisk musikforestilling for hele familien og et hjertevarmt juleeventyr om at finde sig selv og føle sig hjemme, hvor man er.

Du bliver i særdeles godt selskab i skikkelse af blandt andre Jørgen W. Larsen, Line Nørholt, Kathrine Høj Andersen, Evrim Benli og Steffen Berenthz Eriksen.

Magi og nostalgi i selskab med Pinocchio

I 2004 blev Sebastian Aagaard-Williams for alvor et kendt ansigt, da han medvirkede i MGP i gruppen B-Boys og samme år fik han en guddommelig hovedrolle i julekalenderen Jesus og Josefine.

Nu er han en fast del af ensemblet på Aalborg Teater, hvor han har tryllebundet både store og små i stykker som Ronja Røverdatter, Efter Branden og Fyrtøjet.

Der er ingen bånd, der binder Sebastian, og nu skal han så prøve kræfter med en af de mest elskede og kendte figurer fra eventyrverdenen.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater
Foto: Allan Toft

Han spiller nemlig hovedrollen som Pinocchio i årets børne- og skolesceneforestilling,, som indtager Store Scene fra 13. februar 2021.

Forestillingen er i særdeles trygge hænder, for samme kunstneriske team, der stod bag succesopsætningerne af Fyrtøjet og Hans og Grete, er tilbage for at skabe endnu en magisk oplevelse.

Nyskrevet dansk dramatik på Lille Scene

På Lille Scene er fokus på nyskrevet dansk dramatik, skrevet direkte til Aalborg Teater af nogle af landets mest markante og skarpeste dramatikere.

I den nye sæson er der blandt andet Danmarkspremiere på forestillingen Fjende, som er en fortælling om hvordan fjendskab fødes og om, hvorvidt et andet menneske vil være vores trussel eller vores tryghed.

November 2020 er det tid til et “gensyn” med Annita og familien, som mange lærte at kende i succesforestillingen Alle mulige ting til salg.

Men hvordan gik det videre for Annita og hendes familie? Nu tager Henrik Szklany igen temperaturen på udkantsdanmark 2020 i forestillingen Revolution i kommunen.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater
Foto: Lars Horn og Allan Toft

Samtidig med forestillingen Revolution i kommunen bliver der mulighed for at se eller gense Alle mulige ting til salg.

I det nye år får du også mulighed for at stifte bekendtskab med en vaskægte Nobelpris-modtager på Aalborg Teater.

Forfatter Peter Handke modtog nemlig Nobelprisen i litteratur i 2019, og han har skrevet dramaet De skønne dage i Aranjuez, hvor han spiller han kønnene og kampene mellem dem ud imod hinanden, på en raffineret og sjælden set skønhed.

Nu bliver dramaet så lagt i hænderne på teaterchef og instruktør Hans Henriksen, mens Marin Ringsmose og Camilla Gjelstrup skal kæmpe mod hinanden på scenen.’

Robot-teater med humor og poesi?

Hvad sker der, når det engang lykkes at udstyre en kunstig intelligens med bevidsthed?

Det forsøger Aalborg Teater at finde svar på med stykket The Robot Project, som de laver i samarbejde med De Flyvende Grise.

Forestillingen tager de store spørgsmål op, som fremtiden med AI – artificial intelligence – og robotter rummer, og eksponerer dem gennem humor, enkelhed og poesi. Der er Danmarkspremiere på forestillingen den 13. marts 2021.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater
Foto: Carsten Seidel

Og minsandten om ikke sæsonen på Lille Scene sluttes af med endnu en Danmarkspremiere, når instruktør Martin Nyborg iscenesætter Thomas Markmanns nyeste stykke Kød.

Efter succesforestillingerne Beton og Drengen der ville være vægtløs sætter Thomas Markman nu tænderne i det kød vi næsten alle sammen spiser, men hvis produktionsproces vi helst ikke vil høre om.

Fantastiske gensyn i vente

Men udsigten til at opleve den ene Danmarkspremiere efter den anden, bliver der også mulighed for at opleve (eller genopleve) nogle af de mest elskede forestillinger fra Aalborg Teater.

Tidligere på året var vi inde og se Dostojevskijs Forbrydelse og straf, som vi anmeldte med ordene “en helt unik teateroplevelse, der sent vil blive glemt.”

I oktober får du en unik mulighed for igen at opleve Ferdinand Falsen Hiis i én af sine mest markante roller på Aalborg Teater.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater

I det nye år er det tid til herligt gensyn med Yuri Butusovs enestående og stærke fortolkning, Cyrano, med Martin Ringsmose i hovedrollen som den skarpe digter og musketer, inden du i april 2021 kan lide i selskab med Gustav Dyekjær Giese som den Unge Werther, der må så grueligt meget igennem.

Sæsonen 2020/2021 byder derudover også på Larsens Teatersuppe, og Nordjylland sjoveste impro-teater, 3. Stop Fra Gug, hvor du kan opleve ensemblet fra Aalborg Teater på yderst slap line.

Fællessang, nostalgi og eventyr: Her er programmet for den nye sæson på Aalborg Teater

Billetsalget er åbnet i dag, og teateret følger naturligvis alle myndighederne retningslinjer vedrørende corona.

Du finder info om billetkøb mm. lige her.

Del artikel

Andre læser også