Får også udeservering: Espresso House åbner stor kaffebar i Friis Shoppingcenter

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Så er der endnu en lækker nyhed til de kaffehungrende i Aalborgs midtby.

En af landets største kaffebar-kæder Espresso House melder torsdag morgen, at de åbner endnu en kaffebar i Aalborg.

Tidligere har Espresso House omdannet Baresso-butikker til en Espresso House efter opkøbet, men denne gang bliver det i spritnye lokaler med fede muligheder for udeservering.

Inden året er omme, kan Friis Shoppingcenter byde Espresso House velkommen i helt nye lokaler i stueetagen lige ud til Gabels Torv og Nytorv.

“Vi holder meget af Aalborg og har i et stykke været på udkig efter en ny og stærk beliggenhed i centrum af byen.

Det får vi i Friis Shoppingcenter, hvor vi glæder os til at tage imod vores gæster både i vores hyggelige kaffebarmiljø, eller når de er på farten til og fra arbejde,” fortæller direktør Claus Skovfoged, som selv har rødder i det nordjyske.

Der bliver plads til flere end 50 siddende gæster i cafeen, som også vil få udeservering.

En central placering og lange åbningstider

Med den centrale placering på Gabels Torv bliver Espresso House et oplagt valg for både et hyggeligt cafébesøg og en hurtig to-go kaffe på vejen morgen, middag og aften.

Der kommer nemlig til at være åbent allerede fra kl. 7.30 i hverdage og 8.30 i weekender og åbent til kl. 20.30 i hverdage, kl. 21 torsdag, fredag og lørdag samt kl. 19 søndag.

Det passer godt ind i Friis Shoppingcenters strategi, der helt bevidst i høj grad har fokuseret på mad- og cafékoncepter og mere tilgængelighed:

“Vi ønsker at bidrage til Aalborg med oplevelsesbaseret shopping og mulighed for at mødes og hænge ud i detailhandlen, og bespisning er en stor del af dette.

Derfor er åbningen af Espresso House en nyhed, vi har glædet os til at fortælle, og vi håber, det giver Aalborg midtby endnu mere kraft,” fortæller Lotte Skou.

Åbner i starten af december

Siden Friis Shoppingcenter påbegyndte sin omfattende ombygning, er der i løbet af ganske kort tid åbnet mange nye koncepter i centret, heriblandt Jysk, Kings & Queens, Anettes Sandwich og ikke mindst Magasin, der også byder på madkoncepterne Coffee Ten, Lagkagehuset og Is á Bella.

Espresso House forventes at åbne i Friis Shoppingcenter i starten af december, og en konkret dato offentliggøres snart.

På åbningsdagen kan gæster i Espresso House glæde sig til åbningstilbud, og til de første 50 besøgende venter der en goodiebag.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.