ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Af Stine Kjølby Christensen

Hedebølgen har for alvor ramt Aalborg.

Det betyder naturligt nok, at aalborgenserne trækker væk fra midtbyen og i stedet mod vandet. Men heldigvis bor vi jo i en by, hvor der er masser af vand inden for rækkevidde – og inden længe kommer det til at blive udnyttet til fulde.

Den 18.-20. august bliver Aalborgs allerførste vandfestival, Waater, skudt i gang på Østre Havn ved Kabelparken.

De blå omgivelser skal udnyttes

Waater er skabt i samarbejde med Aalborg Festival. Handelsbanken er hovedsponsor for eventet, og Nichlas Tougaard står i spidsen for de van(d)vittige dage i byen.

“Vi er rigtigt glade for, at Handelsbanken, sammen med andre lokale virksomheder, har valgt at bakke op om projektet, og derved sikre, at Waater bliver en realitet, som vi alle får glæde af!” siger Nichlas.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Nichlas er til dagligt Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye Sort. Han har alle dage været en ægte vandhund – og har derfor ofte spekuleret over, hvorfor vores blå omgivelser endnu ikke er blev udnyttet til sit fulde.

“Aalborg er omkranset af rigtig mange kvadratmeter vand, så jeg tænkte: Hvorfor ikke udnytte det, lave noget sjovt ud af det og på den måde introducere mulighederne i vand og vandsport for flere mennesker?” forklarer Nichlas.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Vand kan nemlig meget andet end “bare” at stille din tørst eller nedkøle dig i sommervarmen.

Waater kommer til at præsentere en lang række våde aktiviteter, som kan udfordre selv den mest erfarne vandhund; eller måske give de mere uerfarne landkrabber et nyt syn på hvilke sjove oplevelser de blå omgivelser faktisk kan byde på – og hvis heden fortsætter som nu, så bliver det måske alligevel umuligt at holde sig på land.

“Vi er jo opmærksomme på, at der findes mange, der er bange – eller i hvert fald har stor respekt for vand. Men det skal ikke være en hindring for at deltage i løjerne,” siger Nichlas.

“Under hele festivalen vil der være uddannede medicinere og redningsdykkere tilstede både på land og i vandet. Der er altså helt styr på sikkerheden, og hvis man alligevel foretrækker landjorden, så bliver der også masser af ting at opleve – uden at få våde fødder.”

Størstedelen af aktiviteterne bliver helt gratis – og foruden forskellige shows og hovedkonkurrencen om lørdagen, så kommer augustdagene til at præsentere et omfattende program.

Her er noget af det, du kan glæde dig til: 

Danmarks største Waater Blob

Én af festivalens absolut vildeste aktiviteter bliver uden tvivl den enorme vandkatapult, der kan kaste et voksent menneske op til otte meter op i luften.

Blobben er en stor, oppustelig luftpude, der fyldes med 80 % luft. Herefter skal en person placere sig i den enede ende, imens der i den anden springer én ned på puden fra et tårn. Landingen sender så vedkommende flere meter op i luften og herefter ned i bassinet.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Alle der prøver puden, bliver udstyret med våddragt, vest og hjelm, så sikkerheden er i orden, og der er selvfølgelig også 100 % garanti for kilden i maven.

Blobben bliver også omdrejningspunktet for festivalens hovedkonkurrence om lørdagen, når Aalborgs mest vandglade og oplevelseslystne virksomheder bogstaveligt talt kaster sig ud i en Waater Battle, hvor det gælder om at lave de vildeste, sjoveste eller mest kreative spring fra puden.

Der er stadig ledige pladser tilbage.

Dyk på land

Til Waater bliver der både mulighed for at udforske vandet på land – og i vand.

For eksempel vil der blive opstillet en dykkertank på havnepromenaden med 8.000 liter vand, hvor man kan få lov at dykke i. Man vil blive udstyret med mundstykke med ilt, briller og våddragt – og derefter kan man altså prøve at dykke på land.

Populære landsportsgrene rykker på vandet

Er du van(d)t til at få blå mærker af det hårde halgulv, så bliver årets vandfestival en sand fornøjelse for dig. Her skal du nemlig ikke bekymre dig om blå mærker, når du kaster dig ud i det afgørende smash i én Danmarks mest populære sportsgrene.

Badmintonhallen bliver skiftet ud med en oppustelige bane på vandet, der udfordrer alt fra din balanceevne til dit konkurrencegen.

Vi glæder os til at se, om spillet kommer til at flyde uden problemer.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Stift bekendtskab med vandsport

Det er ikke kun forskellige former for landsport, der rykker på vandet. Der bliver nemlig også mulighed for at stifte bekendtskab med én af verdens hurtigst voksende vandsportsgrene, nemlig SUP.

Sportsgrenen kræver både balance, koordinering og ikke mindst lysten til lære at bevæge sig på vandet. Det bliver både muligt at prøve et single-board og Mega SUP, der kan rumme op til seks personer.
Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Derudover bliver lokationen udnyttet til sit fulde, og der vil selvfølgelig være gang i både kabler og wakeboards, så aalborgenserne kan opleve hvad Aalborg Cable Park også byder på, når vandfestivalen er slut.

Der vil også være mulighed for at prøve en af de mest populære vandaktiviteter i Danmark, nemlig windsurfing.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Er du mere til de stillesiddende aktiviteter, kan du i stedet invitere en heldig udvalgt med på en våd og hyggelig kajakdate i havnen.

Vand under vingerne

Hvis det tværtimod næsten ikke kan blive vildt nok for dig, så burde du måske i stedet overveje muligheden for at flyve henover vandet med en fart på over 100 km/t.

De populære RIB-både kommer nemlig også til at lægge til ved kajen, og det betyder, at du i fuld fart og med vind i håret kan opleve Aalborgs smukke havnefront set fra vandet.

Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Alt i alt er der altså ufattelig mange gode oplevelser at se frem til, når Waater indtager Østre Havn med våde aktiviteter, sjove konkurrencer, fantastisk udsigt, foodtrucks, god musik og masser af leg på vandet.

Der vil løbende blive løftet sløret for endnu flere sjove tiltag, og du kan følge optakten til årets sjoveste og vådeste begivenhed her.

Del artikel