Få uger til Aalborgs første vandfestival: Så vildt bliver det

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hedebølgen har for alvor ramt Aalborg.

Det betyder naturligt nok, at aalborgenserne trækker væk fra midtbyen og i stedet mod vandet. Men heldigvis bor vi jo i en by, hvor der er masser af vand inden for rækkevidde – og inden længe kommer det til at blive udnyttet til fulde.

Den 18.-20. august bliver Aalborgs allerførste vandfestival, Waater, skudt i gang på Østre Havn ved Kabelparken.

De blå omgivelser skal udnyttes

Waater er skabt i samarbejde med Aalborg Festival. Handelsbanken er hovedsponsor for eventet, og Nichlas Tougaard står i spidsen for de van(d)vittige dage i byen.

“Vi er rigtigt glade for, at Handelsbanken, sammen med andre lokale virksomheder, har valgt at bakke op om projektet, og derved sikre, at Waater bliver en realitet, som vi alle får glæde af!” siger Nichlas.

Nichlas er til dagligt Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye Sort. Han har alle dage været en ægte vandhund – og har derfor ofte spekuleret over, hvorfor vores blå omgivelser endnu ikke er blev udnyttet til sit fulde.

“Aalborg er omkranset af rigtig mange kvadratmeter vand, så jeg tænkte: Hvorfor ikke udnytte det, lave noget sjovt ud af det og på den måde introducere mulighederne i vand og vandsport for flere mennesker?” forklarer Nichlas.

Vand kan nemlig meget andet end “bare” at stille din tørst eller nedkøle dig i sommervarmen.

Waater kommer til at præsentere en lang række våde aktiviteter, som kan udfordre selv den mest erfarne vandhund; eller måske give de mere uerfarne landkrabber et nyt syn på hvilke sjove oplevelser de blå omgivelser faktisk kan byde på – og hvis heden fortsætter som nu, så bliver det måske alligevel umuligt at holde sig på land.

“Vi er jo opmærksomme på, at der findes mange, der er bange – eller i hvert fald har stor respekt for vand. Men det skal ikke være en hindring for at deltage i løjerne,” siger Nichlas.

“Under hele festivalen vil der være uddannede medicinere og redningsdykkere tilstede både på land og i vandet. Der er altså helt styr på sikkerheden, og hvis man alligevel foretrækker landjorden, så bliver der også masser af ting at opleve – uden at få våde fødder.”

Størstedelen af aktiviteterne bliver helt gratis – og foruden forskellige shows og hovedkonkurrencen om lørdagen, så kommer augustdagene til at præsentere et omfattende program.

Her er noget af det, du kan glæde dig til: 

Danmarks største Waater Blob

Én af festivalens absolut vildeste aktiviteter bliver uden tvivl den enorme vandkatapult, der kan kaste et voksent menneske op til otte meter op i luften.

Blobben er en stor, oppustelig luftpude, der fyldes med 80 % luft. Herefter skal en person placere sig i den enede ende, imens der i den anden springer én ned på puden fra et tårn. Landingen sender så vedkommende flere meter op i luften og herefter ned i bassinet.

Alle der prøver puden, bliver udstyret med våddragt, vest og hjelm, så sikkerheden er i orden, og der er selvfølgelig også 100 % garanti for kilden i maven.

Blobben bliver også omdrejningspunktet for festivalens hovedkonkurrence om lørdagen, når Aalborgs mest vandglade og oplevelseslystne virksomheder bogstaveligt talt kaster sig ud i en Waater Battle, hvor det gælder om at lave de vildeste, sjoveste eller mest kreative spring fra puden.

Der er stadig ledige pladser tilbage.

Dyk på land

Til Waater bliver der både mulighed for at udforske vandet på land – og i vand.

For eksempel vil der blive opstillet en dykkertank på havnepromenaden med 8.000 liter vand, hvor man kan få lov at dykke i. Man vil blive udstyret med mundstykke med ilt, briller og våddragt – og derefter kan man altså prøve at dykke på land.

Populære landsportsgrene rykker på vandet

Er du van(d)t til at få blå mærker af det hårde halgulv, så bliver årets vandfestival en sand fornøjelse for dig. Her skal du nemlig ikke bekymre dig om blå mærker, når du kaster dig ud i det afgørende smash i én Danmarks mest populære sportsgrene.

Badmintonhallen bliver skiftet ud med en oppustelige bane på vandet, der udfordrer alt fra din balanceevne til dit konkurrencegen.

Vi glæder os til at se, om spillet kommer til at flyde uden problemer.

Stift bekendtskab med vandsport

Det er ikke kun forskellige former for landsport, der rykker på vandet. Der bliver nemlig også mulighed for at stifte bekendtskab med én af verdens hurtigst voksende vandsportsgrene, nemlig SUP.

Sportsgrenen kræver både balance, koordinering og ikke mindst lysten til lære at bevæge sig på vandet. Det bliver både muligt at prøve et single-board og Mega SUP, der kan rumme op til seks personer.

Derudover bliver lokationen udnyttet til sit fulde, og der vil selvfølgelig være gang i både kabler og wakeboards, så aalborgenserne kan opleve hvad Aalborg Cable Park også byder på, når vandfestivalen er slut.

Der vil også være mulighed for at prøve en af de mest populære vandaktiviteter i Danmark, nemlig windsurfing.

Er du mere til de stillesiddende aktiviteter, kan du i stedet invitere en heldig udvalgt med på en våd og hyggelig kajakdate i havnen.

Vand under vingerne

Hvis det tværtimod næsten ikke kan blive vildt nok for dig, så burde du måske i stedet overveje muligheden for at flyve henover vandet med en fart på over 100 km/t.

De populære RIB-både kommer nemlig også til at lægge til ved kajen, og det betyder, at du i fuld fart og med vind i håret kan opleve Aalborgs smukke havnefront set fra vandet.

Alt i alt er der altså ufattelig mange gode oplevelser at se frem til, når Waater indtager Østre Havn med våde aktiviteter, sjove konkurrencer, fantastisk udsigt, foodtrucks, god musik og masser af leg på vandet.

Der vil løbende blive løftet sløret for endnu flere sjove tiltag, og du kan følge optakten til årets sjoveste og vådeste begivenhed her.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony’s Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Spar op til 85%: Americandreams holder stort mærkevare-restsalg i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Americandreams
Foto: Americandreams

Hvis du synes det lyder fristende med besparelser på op til 85 % på fede mærker som Calvin Klein, Neo Noir, Rosemunde, Tommy Hilfiger og mange flere, så skal du sætte et stort kryds i kalenderen.

For på lørdag og søndag holder Shopping-kometen Americandreams, med base i Aalborg, et vildt restsalg af mærkevarer på deres lager på Porsvej.

Årsagen er, at Americandreams.dk, som sælger mærkevaretøj, nu vælger at satse helt på deres eget brand “Americandreams“, da efterspørgslen på deres egne designet produkter bliver større og større hos kunderne.

Direktør i Americandreams, Cecilie Villadsen, oplyser til MigogAalborg, at de sætter fart på udviklingen af nye styles grundet den positive udvikling.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

💕 Top 1 or 2??? 😍 Both tops + cargo pants are online | Products are tagged 👆🏼

Et opslag delt af AMERICANDREAMS (@americandreamscom) den

Stor interesse for restsalget

Der bliver rig mulighed for at gøre et kup, og det bliver sidste chance, hvis du skal have fat i de lækre brands.

Der er altid lang kø for at komme ind og få fingrene i de de lækre varer, når Americandreams holder lagersalg og de forventer også stor interesse for restsalget, hvor besparelserne altså er helt oppe på 85 %.

Det finder sted fra kl 09.00 – 18.00 på lørdag, d. 29 februar, og igen søndag, d. 1. marts, fra kl. 10.00 – 16.00.

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

No words needed 💘 Charline looking stunning in Cruz belted coat brown 🥰 Tab to shop it online #Americandreams

Et opslag delt af AMERICANDREAMS (@americandreamscom) den


Americandreams oplyser, at der er løbende opfyldning af varer i løbet af dagen. Parkerings-faciliteterne er også gode med gratis parkering lige uden for lageret.

Der skal dog påregnes kø for at komme ind. Der modtages både MobilePay og kontanter.

Hvad: Americandreams Mærkevare-restsalg
Hvor: The Black Box, Porsvej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag (9-18), søndag (10-16)

Du finder mere info her.

Frem med luftguitaren: Kom til Rock’n’roll bingo i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BINGO!”

Findes der nogen bedre fornemmelse end at lægge brikken på det sidste tal i en række og kunne løfte hænderne i triumf, mens man råber de forløsende ord?

Det tror vi ikke … ooooog så alligevel.

For i morgen kan du nemlig komme til Rock’n’roll-bingo, hvor tallene på bankopladen er skiftet ud med sangtitler.

Sådan foregår det

Der spilles tre omgange, hvor du både kan vinde 1 række, 2 rækker og pladen fuld.

Der er præmier i hver runde, og undervejs sørger værterne for skæve og finurlige indslag, så stemningen bliver helt i top.

Hvis du allerede nu vil gå i træningslejr, kan vi afsløre, at teamet for aftenens sange bliver “00’erne”.

Pladerne koster 10 kr. pr. stk. og du kan max. købe fire plader.

På grund af den store efterspørgsel til dette event, anbefaler Heidiøs, at der bookes bord.

Hvad: Rock’n’Roll Bingo
Hvor: Heidi’s Bier bar
Hvornår: Onsdag d. 26. februar kl. 21.00

Du kan finde mere info her.

Boligforening om ledige boliger: Det er en kæmpe kvalitet for byen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Måske læste du med i går aftes, da vi bragte en artikel vedrørende boligbyggeriet i Aalborg.

Ifølge en statistik, foretaget af Spar Nord, er Aalborg nemlig den storby i Danmark, der procentvis har flest ubeboede boliger.

I Aalborg drejer det sig om hele 6 % af kommunens boliger mod 4,8 % i 2016.

Du kan læse mere om statistikken her.

Statistikken har selvfølgelig lagt op til debat blandt både borgere, politikere og ikke mindst de folk, der er med til at bygge nyt i byen.

I blandt disse er Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening, og han mener bestemt ikke, at de mange “tomme” boliger er noget, vi skal bekymre os om – tværtimod.

“Jeg synes, at vi her i landsdelen skal se det, at vi kan tilbyde ledige boliger som en stor kvalitet.

I mange år har man hørt om lange ventelister på almene boliger, men det er der ikke nu. Folk fra gaden har langt nemmere ved at få tilbudt en bolig, hvilket er en stor force for os som storby.

Når folk flytter hertil, så har vi et sted, de kan bo,” forklarer Ole Nielsen.

Statistikken skal tages med et gran salt

Som boligforening må Himmerland da også kunne mærke, at der – ifølge statistikken – skulle stå over 6000 boliger tomme i kommunen.

Men det afslår Ole Nielsen med et grin.

“Hvis jeg skal se i relation til Himmerland, så kan jeg fortælle, at vi i 2019 havde 1 % tab på vores ledige boliger af vores huslejeindtægt … det er virkelig lidt.”

Hvis du spørger Ole Nielsen, så skal man muligvis også tage statistikken med et gran salt.

“At der står 6000 boliger tomme behøver ikke betyde, at 6000 boliger mangler lejere.

Hvis en almen bolig eksempelvis er under renovering, så er der ingen tilmeldt adressen. Og derudover bliver nyopførte boliger registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR) længe før, at nogen flytter ind.

Det er i virkeligheden slet ikke en uvæsentlig faktor for de tal, der er opgivet i statistikken.

Med andre ord, så synes jeg, vi skal passe på med at grave hullet større end det rent faktisk er,” siger Ole Nielsen.

Kigger man på Landsbyggefonden, hvor alle almene boligorganisationer registreres, ser tallene da også noget anderledes ud.

Den 1. februar 2020 er der registreret 30.918 boliger i Aalborg Kommune. Heraf er 137 noteret som ledige.

Det betyder de resterende 5863 boliger, der ifølge Spar Nords statistik står angivet som tomme, skal være privatejet.

Boligerne er ikke for dyre

Blandt kommentarerne, der florerer på Facebook, er der især mange borgere, der argumenterer for, at de mange tomme boliger muligvis kan skyldes den høje husleje, der ofte følger med nybyggeri.

Hos Himmerland Boligforening er dette dog heller ikke noget, man kan genkende.

“Kigger vi eksempelvis på vores 48 nye lejligheder i Teatergården, der åbner 1. maj i Sankelmarksgade, så er der tale om helt nye boliger i topkvalitet.

Prisen afhænger af kvadratmeterne, men har man ikke behov for mere end 70, så snakker vi altså en husleje fra kun 5800 kr.

Det er bestemt ikke dyrt, og tendensen med at skalere ned i kvadratmeter ses også oftere og oftere,” siger Ole.

Markedet skal justeres

Igennem de sidste år har Aalborg oplevet en stor stigning i befolkningstilvæksten, hvilket naturligvis også kræver, at der kommer flere boliger.

Ole Nielsen mener derfor også, at der er tale om en midlertidig ubalance i markedet, der naturligt vil udligne sig over tid.

“Jeg kan godt se, rundt omkring, at der står TIL LEJE, men jeg tror, at det er en justering af markedet, der skal til.

Med den øgede befolkningstilvækst kommer det også til at udligne sig på sigt.

Vi kommer fra en landsdel, der lige nu kan tilbyde en kæmpe kvalitet i forhold til ledige boliger – så det giver ingen mening at sætte sig i et hjørne og græde.

Der er grædekoner nok,” slutter Ole Nielsen med et smil.