Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få svar på dine spørgsmål: HF&VUC NORD inviterer til online Åbent Hus

Af Emil Kjær Jørgensen

Drømmer du om at læse videre på en kort eller mellemlang uddannelse – eller måske universitetet?

Eller er du i et sted i livet, hvor du drømmer om et karriereskifte, men hvor du mangler de rette fag for at realisere dem?

Så er der god grund til at sætte kryds i kalenderen tirsdag den 23. januar klokken 19.00, hvor HF&VUC NORD inviterer til online Åbent Hus, hvor du kan blive klogere på den 2-årige hf i både Hjørring og Aalborg.

Med den 2-årige hf får du en gymnasial uddannelse, der giver dig direkte adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser.

Vil du gerne læse videre på universitetet, kan du supplere din hf-eksamen med 2-3 ekstra fag, og på blot 5 måneder få adgang til lange videregående uddannelser.

“Vi startede med online Åbent Hus under corona, og det har vi fået virkelig god feedback på, fordi det passer godt til vores målgruppe, som er mange forskellige steder i livet,” forklarer Signe Bracke, uddannelsesleder på HF&VUC NORD i Aalborg.

Sådan deltager du

Det kunne ikke være nemmere at deltage i online Åbent Hus.

Du tilmelder dig blot via hjemmesiden, så får du et link tilsendt – og så har du ellers fri adgang fra klokken 19.00 den 23. januar, hvor HF&VUC NORD laver et “mini talkshow” med en vært, der interviewer kloge folk som Signe Bracke, men hvor du også kan møde nuværende elever, der kan fortælle om studielivet på skolen.

Der sidder også en studievejleder klar, som man kan chatte med – eller du kan skrive dit telefonnummer, hvis du har lyst til en personlig snak.

Du kan læse mere om online Åbent Hus her

Selvom du kan få svar på alle dine spørgsmål online, så er der naturligvis også mulighed for at se de fysiske rammer – både i Hjørring og Aalborg.

Her kan du opleve studiemiljøet på egen hånd, hilse på lærerne og de nuværende elever, som viser rundt.

“Vi glæder os til at byde en masse folk velkommen – både online og på skolerne. Vi har et helt særligt studiemiljø, hvor både unge, middelaldrende og ældre med vidt forskellige faglige baggrunde bidrager til en dynamisk hverdag, hvor man ikke kun lærer noget på skolebænken – men også fra ens medstuderende,” forklarer Signe.

Besøgsdage i Hjørring:

  • Lørdag d. 3. februar 2024 kl. 09:30-10:30
  • Torsdag d. 8. februar 2024 kl. 15:30-16:30

Besøgsdage i Aalborg:

  • Fredag d. 26. januar 2024 kl. 15:00-16:00
  • Lørdag d. 10. februar 2024 kl. 11:00-12:00

Mange forskellige linjer – til mange forskellige behov

Udover den 2-årige hf tilbyder HF&VUC NORD også en bred vifte af skræddersyede hf-linjer, som tilgodeser lige netop dine behov.

Er du typen, der elsker at være aktiv og lærer bedre, når du er i bevægelse, har HF&VUC Nord linjen hf aktiv, hvor tilgangen på uddannelsen er, at det skal være mere aktivt at gå i skole.

Det indebærer både at komme ud i naturen, men også i den daglige undervisning, hvor bevægelse og nye miljøer danner rammen om undervisningen

Du kan også læse den kun et år gamle uddannelseslinje, hf Bæredygtighed, hvor du både får en “klassisk” 2-årig hf og bliver klogere på forskellige former for bæredygtighed.

Nanna har fundet drømmeuddannelsen

Du kan også gøre som Nanna, der på grund af ordblindhed har valgt at gå på Hf Ordblind, som er for dig med læse- eller skrivevanskeligheder.

Nanna er lige nu halvvejs igennem andet år af uddannelsen, som skiller sig ud ved at strække sig over tre år, så der er masser af tid til både faglig udvikling og støttetimer tilpasset hendes behov.

“Jeg er glad for, at vi får al den støtte som vi har behov for. Udover de fysiske hjælpemidler, så er vores lærere virkelig gode til at sætte sig ind i vores forskellige udfordringer, og de kan altid lige finde en ny måde at forklare tingene på, så det giver mening for den enkelte,” forklarer Nanna.

Nanna drømmer om at læse til pædagog, og den drøm er med specialtilbuddet Hf Ordblind ved at gå i opfyldelse. Du kan læse mere om hf Ordblind her.

Tilmeld dig Åbent Hus her.

Del artikel

Andre læser også