Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fortsat gang i festen: Politi melder om få anholdelser og skader

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Hvis folkefesten fortsætter i samme stil som nu, vil årets karneval blive husket som fredeligt.

Nordjyllands Politi har hele dagen rost karnevalisterne for deres opførsel, og selvom der har været nogle få lovovertrædelse og voldsepisoder, har det ikke overskygget den gennemgående positive ånd.

Nu har politiet sendt aftenens opdatering, og selvom der fortsat er gang i festen, er der stadig relativt fredeligt.

Politiet skriver, at de i løbet af dagen har registreret 13 sager i forbindelse med Aalborg Karneval.

To sager har handlet om vold, to om vold eller trusler mod tjenestemand i funktion, syv for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, mens der har været to sager om euforiserende stoffer.

I alt er otte personer blevet anholdt; heraf er en blevet løsladt igen. 

Politiet er stadig tilstede i bybillede

Senest er en 27-årig blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han sparkede på biler på Vesterbro, nær Kildeparken.

En anden blev standset af en patrulje, da han var i færd med at sælge euforiserende stoffer. Under anholdelsen fremkom han med trusler mod betjentene, hvilket ydermere afstedkom en sigtelse for dette.

Politiets leder af indsatsen vicpolitiinspektør Lasse Kragh udtaler:

”Der er stadig en masse mennesker rundt omkring i det centrale Aalborg, men de fleste karnevalsdeltagere er inde i Kildeparken, hvor festen er godt i gang.

Vi er stadig tilstede ved Ansgar Kirke med den mobile politistation, hvor man kan tale med politiet, hvis der er behov for det. Inde i Kildeparken vil man også kunne møde dialogbetjente i gule veste, som runderer aftenen igennem.”

Godt glid i trafikken

Hvad angår trafikken skal man som bilist stadig være opmærksom, såfremt man færdes i området omkring Vesterbro ved Hvide Hus, da trafikken stadig er påvirket dette sted.

Øvrige indfaldsveje er igen åbne og oprydningen skrider frem. 

Forholdsvis få skader

Region Nordjylland melder om 185 besøg på den fremskudte skadestue, heraf er 55 blevet sendt videre til Aalborg Universitetshospital. 

AMK-vagtcentralchef Jan Lindberg fortæller:

”Vores umiddelbare vurdering er fortsat at der er mere stille end normalt og det har været mange af de mindre skader, der har domineret billedet.

Der var relativt travlt fra klokken 15:00 til 17:00, hvorefter det stilnede af. Hvad angår opkald har vi haft 60 opkald ude i byen, heraf blev 31 løst af førstehjælpere, mens resten er blevet løst af ambulancer eller patienttransportkøretøjer.”

Der er samlet set ingen meldinger om alvorlige tilskadekomster. 

Del artikel

Andre læser også