Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få råd til en tur i gaden, selvom I skulle blive skilt

Af Annoncør

Hvis man står over for at skulle blive gift, så er det nok de færreste, der synes det er specielt romantisk eller hyggeligt at skulle tale om at indgå en ægtepagt. Mange kender måske primært ordet fra amerikanske film eller serier, som også inkluderer en meget rig ægtemand, nogle gnavne familiemedlemmer og en noget yngre kone. Sandheden er dog selvfølgelig, at der kan være mange gode grunde til at indgå i en ægtepagt, og at det, selvom det ikke emmer af romantik, er en rigtig god ide at få styr på inden man bliver gift. En ægtepagt skal nemlig være underskrevet af begge parter, før den er gyldig, så hvis den ene part fortryder, efter man er blevet gift, er det for sent. 

I tvivl om en ægtepagt er for jer?

Som nævnt kan der være mange grunde til at indgå en ægtepagt, men det handler grundlæggende om, at man ved ægteskabets ophør beholder sin egen formue. Hvis man derimod ikke indgår en ægtepagt, så vil ægtefolk automatisk skulle dele deres formue, hvis ægteskabet ophører. Her er det værd at bemærke, at ægteskabets ophør ikke kun handler om en eventuel skilsmisse, men altså også handler om, hvad der sker hvis den ene ægtefælle skulle afgå ved døden. I tilfælde af dødsfald vil det være en tryghed, og måske endda oplagt for mange, at sikre sine børn som man måske har fra et tidligere forhold. En ægtepagt kan altså også være en måde at sikre sine børn økonomisk, hvis børnene er fra et tidligere forhold. En ægtepagt vil også være en fordel, hvis den ene part for eksempel har stor gæld, og man gerne vil sikre, at en eventuel arv ikke tilfalder den forgældede ægtefælles kreditorer. 

Forskellige typer af ægtepagter

Der er forskellige måder at indgå en ægtepagt på. Grundlæggende handler en ægtepagt bare om, at man ikke vil have automatisk formuefællesskab, som ellers er det, der automatisk sker når man gifter sig. Årsagerne til, at man ikke ønsker dette kan være mange, men kan for eksempel skyldes at der er meget stor forskel på parternes økonomi, når man bliver gift. Selvom en ægtepagt måske ikke emmer af lyserøde skyer og romantik, så er det altså en praktisk ting, som man bør have overvejet inden man bliver gift. Der er ingen regler for hvornår ægtepagten skal laves, men det kan blive sværere når først bryllupsklokkerne har lydt.