Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få råd med et kautionistlån

Af Annoncør

Forskellige iværksættertyper

Der er mange måder at være iværksætter på, som både kan hænge sammen med personlighed og den branche, man arbejder i. Det kan være rart at vide, hvilken type du er for at få mere indsigt i dit arbejdsliv og din måde at arbejde på. Det kan også være med til at gøre dig mere bevidst om dine blinde vinkler samt hvor der er udviklingspotentiale. Læs med videre om 4 kendte typer af iværksætter og se, om du kan genkende sig selv i en eller flere af dem.

Den vækstpotentielle iværksætter

Den vækstpotentielle iværksætter har stort fokus på at videreudvikle sin forretning til at vækste og blive større. Det er en meget ambitiøs type, der gerne vil opnå og udrette noget og gerne lægger en masse arbejdstimer i sin virksomhed – også selvom det kan betyde mindre tid med familie og venner af og til.

Typen har ofte en uddannelse bag sig, men er ikke bleg for at finde ny viden og lære nyt, så længe det serveres på en relativ kort og spiselig måde. En udfordring for denne type er fx at være objektiv i forhold til at anskue og vurdere virksomhedens mulige succes.

Den projektorienterede iværksætter

Den projektorienterede iværksætter har ofte en faglig baggrund inden for et humanistisk område, og nogle gange er det et meget specialiseret område. Deres forretningsgrundlag stammer ofte fra erfaringer eller udbydere i branchen, som personen har lyst til at tilbyde alternative løsninger til.

En udfordring for denne type kan være at definere sit produkt, sin service eller ydelse helt præcist, så det bliver mere klart for omverden, hvad idéen er. Det kan også gøre det svært at prissætte ydelsen eller ydelserne og gøre det til en bæredygtig forretning, som personen kan leve af.

Livsstilsiværksætteren

Livsstilsiværksætteren er ofte en kreativ sjæl, der brænder meget for sit område og gerne vil dele det med andre. Typisk går man meget op i at få så meget viden som muligt om sit område. Det er vigtigt for denne type, at der er en god balance mellem privatliv og erhvervsliv.

En af udfordringerne for denne type er, at deres område ofte er ret nichepræget, og det kan derfor være svært at skabe et overskud i en størrelsesorden, der gør det muligt at leve af forretningen. Derfor er mange nødsagede til at have et job ved siden af, så de er i stand til at betale deres regninger.

Den traditionelle iværksætter

Den traditionelle iværksætter har ofte en faglig baggrund som håndværker, frisør eller lignende. Lysten til at åbne egen virksomhed opstår oftest, fordi man har lyst til at være sin egen chef og bestemme selv. Fordelen for denne type iværksætter er, at deres produkt, ydelse eller service ofte er velkendt og dermed nemmere at sælge og markedsføre.

Et af de områder, hvor der er plads til optimering for denne iværksættertype, er udvikling. Ofte er der en traditionel tankegang og ikke den store tilbøjelighed til at tænke i nye baner. Det kan derfor være en idé at tage på kurser, messer eller til netværksevents for at tilegne sig ny viden og nye perspektiver. Hvis din virksomhed mangler den sidste finansiering til dette, så få råd med et kautionistlån.

Del artikel

Andre læser også