Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få mere ud af din terrasse

Af Redaktionen

En terrasse er en fantastisk måde at skabe et ekstra uderum.

Her får du nemlig serveret en masse ekstra kvadratmeter, du kan gøre brug af.

Mange undervurderer dog, hvor mange muligheder der egentligt er i en terrasse.

For du behøver ikke reservere dit ophold på terrassen til de få solskinstimer om året, som Danmark byder på.

Nej, en terrasse er et skønt leverum, som man med få justeringer kan gøre brugbart året rundt.

Af samme årsag vælger mange at få installeret en markise over deres terrasse, hvilket er et rigtig godt valg, hvis du ønsker at gøre din terrasse mere brugbar.

Brug din terrasse – også i regnvejr!

I Danmark er vi ikke velsignede med mange solskinstimer, og selv en lun juli eller august kan være præget af særdeles mange regnvejrsdage. Men lidt regnvejr behøver ikke være en hindring for, at du kan nyde din terrasse hele sommeren og langt ind i efteråret.

Med en markise kan du skabe et skønt uderum, du kan bruge i al slags vejr. Derfor er markisen også en meget populær løsning. Der er dog forskel på hvor stor en andel af opsætningen, du selv må stå for. Det kommer nemlig an på, hvilken slags markise du vælger.

Hvad må du selv gøre, når markisen skal sættes op?

Du må gerne stå for det forberedende arbejde, hvor der skal klargøres til opsætningen af markisen. Og hvis markisen ikke er elektrisk og altså ikke har en motor, der sørger for at køre markisen ind og ud, må du gerne sætte den op selv.

Hvis du selv står for opsætningen, skal du dog være opmærksom på den risiko, det indebærer at arbejde med den slags. Især hvis markisen skal opsættes på første sal eller højere. Her kan du med fordel leje et stillads eller lignede, så du ikke risikerer ulykker undervejs.

Få mere ud af din terrasse

Hvad må du ikke selv gøre, når markisen skal sættes op?

Er markisen derimod udstyret med en elektrisk motor, må du ikke selv stå for opsætningen. Her skal du have hjælp fra en autoriseret elektriker.

Er du på nogen måde i tvivl om, hvordan opsætningen skal foregå, kan det være en rigtig god idé at søge om hjælp fra professionelle fagfolk, der er vant til den slags opgaver. Samtidig er du forsikret, hvis der skulle opstå problemer eller skader undervejs. Det er du ikke, hvis du selv står for det.

Vælger du at opsætte din markise selv, er der heldigvis mange forhandlere, der har lavet gode guides til, hvordan du sætter deres markiser op. Et godt eksempel er Markiseeskperten.dk, hvor du finder guides med billeder og meget detaljerede beskrivelser.

Kombiner din markise med afskærmning mod vind og vejr

En god måde, du kan gøre din terrasse mere brugsvenlig året rundt på, er ved at afskærme den, så du ikke bliver generet af vind og vejr. Og i samspil med markisen får du et godt uderum.

Samtidig kan afskærmning være en rigtig god løsning, hvis du bor i et område, hvor huse og haver ligger tær op ad hinanden, for det er jo ikke altid, man har lyst til at dele alt med naboen eller forbipasserende. Med afskærmning kan du få ekstra privatliv på din terrasse.

Terrassehygge om vinteren

Hvis du ovenikøbet installerer en udendørs pejs på din terrasse, får du et fantastisk hyggeligt rum, du også kan nyde om vinteren. Forestil dig at sidde på din terrasse med et tæppe omkring dig og en kop varm kakao i hænderne, mens du mærker varmen fra pejsen og ser snefnuggene, der daler ned omkring dig. Alt imens du sidder i ly under markisen. Mere hyggelig bliver det vel ikke?

Del artikel

Andre læser også