Få mere ud af din terrasse

Skrevet af: Redaktionen

En terrasse er en fantastisk måde at skabe et ekstra uderum.

Her får du nemlig serveret en masse ekstra kvadratmeter, du kan gøre brug af.

Mange undervurderer dog, hvor mange muligheder der egentligt er i en terrasse.

For du behøver ikke reservere dit ophold på terrassen til de få solskinstimer om året, som Danmark byder på.

Nej, en terrasse er et skønt leverum, som man med få justeringer kan gøre brugbart året rundt.

Af samme årsag vælger mange at få installeret en markise over deres terrasse, hvilket er et rigtig godt valg, hvis du ønsker at gøre din terrasse mere brugbar.

Brug din terrasse – også i regnvejr!

I Danmark er vi ikke velsignede med mange solskinstimer, og selv en lun juli eller august kan være præget af særdeles mange regnvejrsdage. Men lidt regnvejr behøver ikke være en hindring for, at du kan nyde din terrasse hele sommeren og langt ind i efteråret.

Med en markise kan du skabe et skønt uderum, du kan bruge i al slags vejr. Derfor er markisen også en meget populær løsning. Der er dog forskel på hvor stor en andel af opsætningen, du selv må stå for. Det kommer nemlig an på, hvilken slags markise du vælger.

Hvad må du selv gøre, når markisen skal sættes op?

Du må gerne stå for det forberedende arbejde, hvor der skal klargøres til opsætningen af markisen. Og hvis markisen ikke er elektrisk og altså ikke har en motor, der sørger for at køre markisen ind og ud, må du gerne sætte den op selv.

Hvis du selv står for opsætningen, skal du dog være opmærksom på den risiko, det indebærer at arbejde med den slags. Især hvis markisen skal opsættes på første sal eller højere. Her kan du med fordel leje et stillads eller lignede, så du ikke risikerer ulykker undervejs.

Hvad må du ikke selv gøre, når markisen skal sættes op?

Er markisen derimod udstyret med en elektrisk motor, må du ikke selv stå for opsætningen. Her skal du have hjælp fra en autoriseret elektriker.

Er du på nogen måde i tvivl om, hvordan opsætningen skal foregå, kan det være en rigtig god idé at søge om hjælp fra professionelle fagfolk, der er vant til den slags opgaver. Samtidig er du forsikret, hvis der skulle opstå problemer eller skader undervejs. Det er du ikke, hvis du selv står for det.

Vælger du at opsætte din markise selv, er der heldigvis mange forhandlere, der har lavet gode guides til, hvordan du sætter deres markiser op. Et godt eksempel er Markiseeskperten.dk, hvor du finder guides med billeder og meget detaljerede beskrivelser.

Kombiner din markise med afskærmning mod vind og vejr

En god måde, du kan gøre din terrasse mere brugsvenlig året rundt på, er ved at afskærme den, så du ikke bliver generet af vind og vejr. Og i samspil med markisen får du et godt uderum.

Samtidig kan afskærmning være en rigtig god løsning, hvis du bor i et område, hvor huse og haver ligger tær op ad hinanden, for det er jo ikke altid, man har lyst til at dele alt med naboen eller forbipasserende. Med afskærmning kan du få ekstra privatliv på din terrasse.

Terrassehygge om vinteren

Hvis du ovenikøbet installerer en udendørs pejs på din terrasse, får du et fantastisk hyggeligt rum, du også kan nyde om vinteren. Forestil dig at sidde på din terrasse med et tæppe omkring dig og en kop varm kakao i hænderne, mens du mærker varmen fra pejsen og ser snefnuggene, der daler ned omkring dig. Alt imens du sidder i ly under markisen. Mere hyggelig bliver det vel ikke?

Trist melding: Mexi-restauranten Chido lukker alle kædens butikker

Skrevet af: Michael Qureshi

I februar 2017 stod hundredevis af sultne aalborgensere i kø, da Chido Mexican Grill udvidede kæden og rykkede til Aalborg.

Her knap tre år senere er eventyret slut. Der bliver ikke mere mexicansk mad på Boulevarden fra Chido.

Kæden lukker nemlig alle sine aktiviteter ned.

Udover Aalborg har de to butikker i Århus.

5 gode år – men ikke mere Chido

Det meddeler de tirsdag eftermiddag på Facebook.

“Kære gæster,

Vi må desværre meddele, at vi pr. dags dato har lukket alle Chido-restauranterne. Det har været 5 rigtig gode år, hvor vi har serveret mange tusinde mexicanske måltider.

Men efter 5 år skal der ske noget nyt, og det bliver desværre uden Chido 😢

Vi vil sige tak til vores fantastiske personale, vores kunder og vores samarbejdspartnere som har gjort det muligt at servere lækkert mexicansk mad i alle 5 år ❤️

Vi ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, men vi glæder os alligevel til den.”

Chido har længe kæmpet med VACA i Aalborg om den mexicanske trone, men nu er det altså slut med deres specialiteter på mexi-mad.

Opdateres

På kurs mod vild titel: Rare Wine fører afstemning i verdens største vinkonkurrence

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen

Ligger verdens bedste vinhandel i Vester Hassing 10 minutters kørsel fra Aalborg?

Det kan meget vel være en realitet i slutningen af denne måned.

Her lukker afstemningen på et af verdens førende vin-medier Tastingbook, der har skabt verdens største vinkonkurrence.

I direkte konkurrence mod 120.000 vinhandlere på verdensplan fører Rare Wine nemlig afstemningen om at blive kåret til verdens bedste vinhandel.

Og det er ikke nok bare at have gode venner af huset for at opnå den placering. Det kræver rent faktisk større opbakning internationalt for at hente de stemmer.

 

Kårer hvert år verdens bedste vin

Den verdensomspændende vinapp skabt af danskere Vivino er også med helt fremme i kapløbet.

Du kan faktisk bidrage med at sikre Rare Wine den fornemme titel, for alle kan give en stemme med.

Du kan stemme her

Tastingbook kårer også hvert år verdens bedste vin, hvor de tror på, at bedømmelsen fra mere end 10.000 forbrugere tæller mere end en lille skare af professionelle vineksperter.

Glade for at gøre sig bemærket

Hos Rare Wine følger man spændt med i kapløbet.

“Vi er glade og stolte af, at vi har gjort os så meget bemærket ude i verden, og at vi er havnet i toppen blandt de absolut bedste vinhandlere.

Vores primære fokus er at drive en sund forretning og skabe værdi for vores kunder, uanset om det er de professionelle vinhandlere eller private investorer.

Men byder lejligheden sig til at hente et nyt trofæ hjem til trofæhylden, tager vi da også det med,” siger Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest med et glimt i øjet til MigogAalborg.

Har skabt en attraktiv arbejdsplads

Han suppleres af partner og direktør i moderselskabet Rare Wine, Rasmus Nielsen;

“Jeg forudser ikke, at denne konkurrence kommer til at flytte forretningen.

Men det er en fornøjelse, hvis vi kan bidrage med at sætte Nordjylland på verdenskortet.

Samtidig håber vi, at opmærksomheden, og det faktum at vi kan være med blandt de absolut bedste, gør, at endnu flere i fremtiden vil få øjnene op for hvor attraktiv en arbejdsplads Rare Wine er.”

Vi har her på MigogAalborg tidligere skrevet om Rare Wine med adresse her i Aalborg Kommune.

Virksomheden vokser hele tiden og skal have flere nye medarbejdere her i 2020.

Men økonomien følger i den grad med væksten.

Omsætning på 413 mio. kr.

Rare Wine, Rare Wine Invest og Dansk Toldoplag, hvor investorer momsfrit kan opbevare deres kostbare flasker, præsenterede således i slutningen af 2019 et rekordregnskab.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), og samlet set nåede koncernen en årsomsætning på 413 millioner kroner og en bundlinje på 27,4 millioner kroner før skat.

Dermed har selskaberne formået at løfte omsætningen med hele 68 procent og bundlinjen med næsten 155 procent.

“Vi forvalter meget store investeringsporteføljer og håndterer hver dag nogle af verdens mest kostbare flasker, og i det lys giver det for os god mening med en ansvarlig vækstplan.

Vi ser ikke nogen tegn på stagnation, og derfor går vi næste år efter en omsætning på 600 mio. kroner, og om tre år omsætter vi for en milliard kroner,” forklarer Anders Børsen, der sammen med partneren Rasmus Nielsen tegner de tre selskaber.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Magasin inviterer derfor aalborgenserne indenfor til duftinspiration og 20 procent på alle parfumer den 24. januar.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe aalborgenserne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker.

“Konceptet sætter kundens personlighed hundrede procent i fokus.

Derudover er det et unikt koncept, netop fordi duftgarderoben skræddersyes.

At fokusere og highlighte kundens egne ønsker er det, jeg er med til at hjælpe med, når jeg finder en duftgarderobe til kunden,” fortæller Ida Marie Møller, der er duftekspert i Magasin Aalborg.

Duft til enhver lejlighed

Ida Marie Møller vil gerne hjælpe kunderne til at tænke i nye baner, så man ikke nødvendigvis bruger den samme parfume hele livet.

“De fleste af os har en tøjgarderobe fyldt med forskellige muligheder, og derfor giver det også rigtig god mening at supplere med den helt rette duft til enhver lejlighed.

Der er nemlig stor forskel på, hvad du gerne vil signalere på jobbet, på ferier og til fester, for rent faktisk siger vores duft meget om vores personlighed, og det hjælper vi med at understøtte på bedst mulig vis med den rette parfume,” fortæller Ida Marie Møller, hvis interesse for dufte ikke kommer fra fremmede.

Mød Magasins duftekspert på fredag

Hendes bedstemor var nemlig i sin tid med til at åbne Magasin i Aalborg, hvor hun i mange år arbejdede i parfumeriet, og senere valgte Ida Marie Møllers mor også at uddanne sig i Magasins parfumeri.

Magasins personlige dufteksperter er uddannede i konkrete spørgeteknikker, hvor de blandt andet spørger ind til farvetiltrækning, favoritblomster og meget mere, som gør dem i stand til at finde det ultimative match.

Fredag den 24. januar kl. 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent, hvor Ida Marie Møller fortæller nærmere om det nye koncept og tilbyder quick-konsultationer.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin Aalborg.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin Aalborg
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden