Få klaret aftensmaden: Vind en lækker måltidskasse fra Restaurant Nam

Skrevet af: Michael Qureshi

Midt i en forfærdelig krise for mange brancher opstår heldigvis også flere gode initiativer.

Restaurationsbranchen står i frontlinjen på dem, der lider mest økonomisk i Corona-krisen, og her kunne vi fortælle i sidste uge, at populære Restaurant Nam nu lancerer konceptet med særlige måltidskasser under navnet DailyNam.

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 2-6 personer og har en kuvertpris fra 44 kr. pr. pers. pr. måltid.

Det koncept er blevet taget rigtig godt imod, og der har været travlt med at pakke måltidskasser i denne uge.

Næste uges menu er klar

Nu er næste uges menu så klar.

Den består af følgende retter;

“Banh mi” m. BBQ gris 

Crispy baguette brød m. chilimayo, agurk, syltet daikon, marineret gris & sprøde tapioka chips

“Khao man gai”

Dampet kyllingelår m. agurkesalat, bouillon & nahm jim dressing m. ingefær

“Vietnamesisk nudelsalat”

Nudler m. oksekød stegt i citrongræs, agurk, papaya, peanuts & nuoc mam.

Enkelt og lækkert

“DailyNam er vores nye måltidskasse koncept, og vi vil som en start tilbyde levering til folk i Aalborg og nærområdet i en radius af 15 km.

Konceptet er enkelt, lækkert og ligetil. Vi starter ud i en simpel udgave med én enkelt kasse og vil senere lancere flere forskellige, som det var planlagt til efteråret,” forklarer indehaver af Nam Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag . Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

2 pers 395,-

3 pers 495,-

4 pers 595,-

5 pers 695,-

6 pers 795,-

Du kan booke direkte herinde

KONKURRENCE

Vind en måltidskasse fra Nam til 4 personer med MigogAalborg og Nam

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side lagt på torsdag d. 26. marts kl. 19.05
Skriv hvem du vil dele en måltidskasse med

Vi trækker en vinder på lørdag d. 28. marts.

Gør som Asta: Meld dig ind i Aalborgs Corona-jobbank

Skrevet af: Michael Qureshi
Asta Wiit er 2 semester sygepleje studerende
Asta Wiit er 2 semester sygepleje studerende

Der er ingen tvivl om, at samtlige ansatte i sundhedssektoren gør en kæmpe indsats i disse dage.

Og nu kan alle med en social – eller sundhedsfaglig baggrund tilbyde deres arbejdskraft til Aalborg Kommune i den såkaldte Corona-jobbank.

Aalborg Kommune har etableret jobbanken under corona-epidemien for at have ekstra arbejdskraft til rådighed på ældre- og handicapforvaltningens område.

Det kan eksempelvis være på plejehjem.

Et initiativ som hidtil har sikret Aalborg Kommune, at over 200 har meldt sig til rådighed.

Blandt dem er sygeplejestuderende Asta, som Aalborg Kommune helt aktuelt bruger i en kampagne for at få endnu flere til at melde sig.

Asta er 2. semester sygeplejestuderende, og fortæller om, hvorfor hun har meldt sig ind i Corona-jobbank.

“Det har jeg gjort, fordi jeg har erfaring inden for det sundhedsfaglige. Jeg har arbejdet to år på plejehjem, og så har jeg været i praktik på Sygehus Syd her i Aalborg.

Jeg har meldt mig ind, fordi jeg gerne vil gøre en forskel, og jeg vil gerne hjælpe dem, som løber allerhurtigst i den her tid. Nemlig sundhedspersonalet.

Så jeg håber, at du også har lyst til at melde dig ind sammen med mig,” siger Asta i videoen, som du kan se herunder.

Meld dig til online

Aalborg Kommune har åbnet op for, at alle med en social- eller sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft og stå til rådighed i en situation, hvor der kan blive brug for så mange hænder som muligt. Man kan tilmelde sig via denne side – klik her

Det sker med baggrund i den alvorlige situation omkring COVID-19. Aalborg Kommune forudser, at der bliver brug for flere sundhedsfaglige hænder.

“Vi får brug for flere fagpersoner fx pensionerede læger, tidligere socialpædagoger, sygeplejersker, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejdere eller sundhedspersonale på orlov fra faget, hvis coronavirussen for alvor får fat.

Alle med en socialfaglig eller sundhedsfaglig baggrund kan tilmelde sig, og man kan sagtens være tilmeldt flere steder.

Når vi aktiverer jobbankens tilmeldte, vil alle blive tilbudt en introduktion og kort uddannelse – så de kan varetage opgaverne med sikkerhed for sig selv og borgerne,” skriver Aalborg Kommune.

Læs mere eller tilmeld dig Aalborgs Corona-jobbank lige her

Ros fra politidirektør: Ingen bøder udstedt i Nordjylland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Politiets Facebook
Foto: Politiets Facebook

Siden tiltagene, der skal forhindre spredning af corona-virus, trådte i kraft d. 18. marts 2020 er bødeblokken forblevet i lommen hos de patruljerende betjente i Nordjyllands Politi.

Det udløser stor ros fra politidirektør Anne Marie Roum Svendsen til nordjyderne.

”I en svær situation for os alle har borgerne i Nordjylland udvist overskud og samfundssind.

Ingen har indtil nu overtrådt forbuddene i sådan en grad, at vi har måttet finde bødeblokken frem.

Det vil jeg gerne rose – for det viser, at nordjyderne tager situationen alvorligt og lytter til myndighedernes anvisninger,” fastslår politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der tilføjer, at det både er borgere, butikker og foreninger, der som altovervejende hovedregel respekterer de nye tiltag, der foreløbigt gælder frem til 13. april 2020.

Kun et par gange har det været nødvendig for Nordjyllands Politi efter en dialog med erhvervsdrivende at give påbud til pågældende.

Et af disse påbud blev efterfølgende ophævet, da forholdene på stedet blev bragt i orden.

Politiet rykker ud

Nordjyllands Politi har løbende, siden tiltagene trådte i kraft, modtaget anmeldelser fra borgerne om forhold, som man mente var i strid med de nye, midlertidige regler.

Nordjyllands Politi tager disse anmeldelser alvorligt, og politiets personale registrerer dem – og efter en konkret vurdering kører politiet som udgangspunkt ud og besigtiger forholdene de pågældende steder.

Politiet har således rykket ud i hele politikredsen – for eksempel til anmeldelser om mennesker stimlet lidt for tæt sammen i en kø, til værtshuse der holdt åben, for mange familier på en legeplads eller unge mennesker forsamlet i en park.

”Men når vi er kommet frem, så har der efter vores politifaglige vurdering ikke været noget at komme efter – eller borgerne har selv forinden fundet ud af, at de har været for tæt sammen og flyttet sig.

Og de få gange, at folk stod lidt for tæt i eksempelvis en kø eller andet, ja, så har borgerne lyttet til patruljens anvisninger, når vi kom frem.

Nordjyderne vil dialogen,” forklarer politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der tilføjer, at det er godt, at borgerne ringer til politiet på 114, hvis de observerer nogle forhold, som de mener er i strid med reglerne, selvom man også skal benytte sig af sin sunde fornuft og måske lige vurdere situationen en ekstra gang, inden man ringer.

Hold ud – hold fast

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen fremhæver, at det nu er vigtigt, at vi alle sammen holder fast. Lidt endnu. I næste uge har vi påskedagene – og foråret er allerede over os med bedre vejr til følge.

”Derfor er det vigtigt, at vi alle i Nordjylland holder ud lidt endnu, selvom det er hårdt for rigtig mange.

Men det handler fortsat om, at vi får brudt smittekæderne – og det gør vi ved at holde afstand, når vi går en tur i det gode vejr og ved at blive hjemme så meget som muligt,” understreger politidirektøren, der tilføjer:

”Kort sagt. Stå sammen ved at holde afstand.”

Fortsat øget patruljering

Nordjyllands Politi understøtter indsatsen også i den kommende tid ved blandt andet at indsætte flere patruljer på gader og stræder i hele politikredsen.

I det hele tage fortsætter Nordjyllands Politi sin omfattende tilstedeværelse i samfundet

”Vi har øget vores patruljetryk, og vi står klar til gribe ind og håndhæve reglerne, hvis det bliver nødvendigt, men det er min forventning, at det ikke bliver nødvendigt – og vores udgangspunkt er dialogens vej: VI rådgiver og vejleder.

Men vi tager bødeblokken i brug, hvis der mod forventning er nogle få, der ikke kan finde ud af reglerne,” understreger politidirektøren.

Tre huskeregler:

• Følg myndighedernes anvisninger
• Hold afstand
• Bliv hjemme

Lukkeloven sættes på pause: Dagligvarebutikker må holde åbent to dage i påsken

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er påsken hellig, og stort set alt er lukket ned i Danmark.

Men regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af corona-virus.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Giver mulighed for at handle på forskellige tidspunkter

Normalt skal de større butikker holde lukket.

“Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet.

Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken.

Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

Kun midlertidigt med pause af lukkeloven

“Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover.

Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler.

Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge..”

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.