Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få hjælp af en byggesagkyndig i Aalborg

Af Annoncør

Der findes flere scenarier, hvor du kan få brug for en byggesagkyndig i Aalborg. Han eller hun kan nemlig hjælpe dig med at lave både inspektioner og rapporter. Derfor kan vedkommende også være en stor hjælp, hvis du eksempelvis skal sælge eller købe bolig. Ligesådan kan en byggesagkyndig også hjælpe dig, hvis du skal får problemer med skimmelsvamp i din bolig, eller hvis der opstår en forsikringstvist.

Sådan kan en byggesagkyndig hjælpe dig

Der findes flere områder, hvor en byggesagkyndig kan hjælpe dig. Blandt andet kan du kontakte en byggesagkyndig, hvis du skal have:

  • Udført syn eller skøn i forbindelse med en tvist
  • Udarbejdet en tilstandsrapport
  • Gennemgået et eftersyn
  • Et energimærke til din bolig
  • Rådgivning om skimmelsvamp
  • Byggeteknisk gennemgang i forbindelse med en forsikringstvist

Hvis du skal sælge din bolig

Hvis du skal til at sælge din bolig, er det som udgangspunkt en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport. Det er en byggesagkyndig, der står for udarbejdelsen af rapporten. Ofte vil en potentiel køber gerne se en tilstandsrapport, inden de underskriver bolighandlen. På den måde ved køberen nemlig, hvad han eller hun helt præcist køber.

En tilstandsrapport giver også din ejendomsmægler mulighed for at kunne komme med et mere realistisk bud på boligens pris.

Hvis du skal købe bolig

Hvis du skal købe en bolig, kan du med fordel også kontakte en byggesagkyndig. Han eller hun kan nemlig gennemgå boligens tilstand for dig. Det foregår ved at I mødes ved boligen. Her vil I gennemgå hele boligen sammen. Det giver dig også mulighed for at stille spørgsmål til den byggesagkyndige om boligen.

Det kan blandt andet være, at du gerne vil vide, hvor meget en eventuel skade vil koste at udbedre. Eller om der er nogle dele af boligen, som I skal udbedre inden indflytningen. Der findes nemlig et hav af relevante spørgsmål omkring boligens tilstand, når du gerne vil købe et nyt hjem.

Hvis du er midt i en tvist

At være midt i en tvist, kan være meget energidrænende. Heldigvis kan du få hjælp af en byggesagkyndig. Vedkommende kan hjælpe dig ved at gennemgå din bolig og udarbejde den nødvendige dokumentation for boligens tilstand. Det kan være et afgørende element, hvis du eksempelvis står midt i en forsikringstvist. 

Den byggesagkyndige kan også vurdere, hvad der har forårsaget en pågældende skade. Det er også vigtig information i forbindelse med en tvist.