Konference- og møder i fede rammer: Afhold dit næste møde i DGI Huset Nordkraft

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Med byens bedste beliggenhed og unikke rammer glæder DGI Huset Nordkraft sig til at byde jer velkommen.

Når man opholder sig i Nordkraft, er man ikke et sekund i tvivl om, at de tykke betonmure gemmer på en masse spændende historie.

Den ikoniske og rå bygning, med gigantiske kultragte hængende i de højloftede lokaler, rummer alt fra musik, teater, film, sport og læring til mødefaciliteter.

I hjertet af Nordkraft ligger DGI Huset, som byder på moderne møde- og konferencelokaler fordelt over flere etager.

DGI Huset hjælper med det hele

DGI Huset tilbyder fleksible mødelokaler samt rå og unik arkitektur, kombineret med fantastisk forplejning fra deres egen café. De skræddersyr indholdet efter formålet med dit møde – så du opnår de bedste resultater.

DGI Huset gør det let for dig at booke og planlægge dit næste møde ved hjælp af mødepakker, hvor du kan vælge en samlet løsning til dig arrangement.

Med mødepakken får du lokaleleje, forplejning, opstilling i lokalet, teknikhjælp og fantastik service samlet i en pakke.

Der er naturligvis AV-udstyr tilgængeligt i alle lokaler. Du får introduktion til av-udstyret af husets tekniker, som selvfølgelig også er i huset under dit besøg.

Med andre ord kan du altså undgå enhver form for stress og blot nyde energien og servicen i det gamle kraftværk.

Mødet kan kombineres med teambuilding, der også arrangeres af DGI Huset ud fra dine ønsker.

”Vi har flere kunder, der vælger at holde møde om formiddagen, spise frokost og derefter bruge eftermiddagen på teambuilding og slutte af med kaffe og noget sødt,” fortæller Jette Amandusson, der er konference- og eventansvarlig i DGI Huset.

Fantastiks forplejning fra DGI Husets egen cafe

Vi ved det allesammen: Uden mad og drikke duer helten ikke.

Derfor har DGI Huset selvfølgelig også deres helt egen café, som sørger for lækker forplejning, og altid yder en kæmpe indsats for, at I får et vellykket arrangement.

Uanset om det er et kort møde, en større konference, teambuilding eller en kombination af begge dele, er du altid sikret en professionel og succesfuld afvikling.

”Vores café leverer altid fantastisk hjemmelavede mad.

Hvad enten det er morgenbrød, müslibar eller sødt til eftermiddagskaffen, bages det i cafeen. De elsker at kræse om vores gæster og sørger altid for det ser lækkert og indbydende ud.

Til frokost byder vi f.eks. på tapasplanke, buffet eller sandwich.

Frokosten serveres i vores hyggelige cafe, som har plads til hele 80 gæster. Er I flere deltagere benyttes Kedelhallen til frokostområde, som er Nordkrafts fantastiske fælles område, med de store vinduespartier og kultragte i loftet.

Andre gange ønsker gæsterne en sandwich to-go i slutningen af et møde, og det kan vi selvfølgelig også klare” fortæller Jette Amandusson.

Varme anbefalinger fra gæster

DGI Huset sætter en stor ære i at give de besøgende i huset en god oplevelse, og det ses også på de mange tilbagevendende gæster.

Vi har herunder samlet anbefalinger fra besøgende i DGI Huset.

”Som mødeplanlægger er det altid en fornøjelse at arbejde sammen med teamet i DGI Huset Nordkraft.

De er dedikerede og kompetente medspillere, og den helt særlige stemning, man oplever i huset, understreges af de fantastiske lokaler.

Her er det virkelig muligt at sætte sit eget aftryk på stedet, så både mødedeltagere og mødearrangør føler sig sat i centrum.

Senest havde vi 3 forrygende dage, da vi afholdte DRG-Konference med 350 deltagere fra hele landet. Her var der styr på tingene, og vi fik udelukkende positive tilbagemeldinger.” – Anne Mette Koch, Region Nordjylland

”Tak for et velfungerende arrangement, et super godt og hjælpsomt team og fremragende mad. Endnu en gang en fornøjelse at arbejde sammen med jer – så TAK for det.” – Stefan Paschke, Kræftens Bekæmpelse

”Vi havde en rigtig god dag hos jer i DGI-Huset i fredags. Et rigtigt godt program i havde skruet sammen til os, og med gode engagerede instruktørerne.

Der blev grint, medarbejderne blev udfordret, og samarbejdet blev udfordret. Maden var super lækker og varieret. Flere medarbejdere har efterfølgende sagt til mig at de helt sikkert vil komme i den Grønne Cafe, efterfølgende.

Alt i alt en rigtig god dag som vil blive husket længe og jeg er sikker på at vores medarbejdere nok skal udbrede kendskabet og deres oplevelser til DGI-Huset og Den Grønne Cafe.”– Jesper Futtrup, Hasseris Boligselskab

Hvis du er interesseret i at booke et arrangement, så kan du læse meget mere på DGI Husets hjemmeside.

Mørke gange og uhyggelige skikkelser: Hjemsøgt slot bliver til rædselshus

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi skrev forleden om fabriksbygningen, der bliver til Aalborgs største gyserhus.

Den artikel fik i øvrigt over 23.000 kommentarer på vores Facebook-side. Men hvis man nu vil endnu det vildere, så tager man da bare et ægte slot, som i forvejen er berygtet for at være hjemsøgt.

Så omdanner man til et regulært gyserslot, hvor man virkelig kommer til at mærke kuldegysninger og hjertebanken.

Måske vil de rigtige genfærd endda lege med.

Bliver et slagtehus

En halv times kørsel fra Aalborg ligger Voergaard Slot.

Her bliver der ofte holdt hyggelige påske- og juleevents. Men på Halloween-aften d. 31. oktober bliver det til et slagtehus i noget nær det mest uhyggelige, man kan forestille sig.

Det er Aalborg-virksomheden Coolshop som har sat Voergaard Slot som scene for et kæmpe gyserevent, og hele overskuddet går ubeskåret til deres velgørenhedsfond CoolUnite.

Vi tør næsten godt at love, at det bliver uhyggeligt fra start til slut. Allerede ved ankomst til slottet, når mørket er ved at falde på og så på selve Halloween.

Uhyggen kommer til at hvile tungt over hele stedet, og man skal nok kigge sig over skulderen hele tiden.

Når først turen starter bliver man i grupper på 8-10 personer ført rundt på de mest uhyggelige gange og kældre på Voergaard Slot.

Den hvide dame bevæger sig på slottet

Der findes mange historier om at det spøger på slottet.

Mange fortæller om mystiske hændelser og syner af en hvid dame, der bevæger sig rundt på slottet om natten.

TV2 Nord programmet “Er der nogen” har også været på besøg deroppe for at jagte spøgelser.

Ingeborg Skeel var en driftig og dygtig handelskvinde og derfor upopulær hos en stor del af lokalbefolkningen, og der er mange historier om hende.

Hun skulle bl.a. have druknet arkitekten Philip Brandin i voldgraven, for at han ikke skulle bygge et slot som Voergaard igen.

Efter Ingeborgs død i 1604 spøgte hun så meget på slottet, at en præst måtte mane hende til ro i en mose.

Men hvert år rykker hun ifølge sagnet et hanefjed tættere på slottet, og når hun kan kigge ind ad vinduet, vil Voergaard gå til grunde.

I det nordøstlige tårnværelse findes  en plamage på gulvet, som efter sigende er blod fra én, der er slået ihjel dér. Og pletten kan ikke fjernes – fordi det er uskyldigt blod…

Pletten var glemt i mange år, men under en renovering af værelset i 1997 kom den frem igen. På trods af flere afslibninger, kommer pletten altid frem igen efter et par dage.

Turen koster kun 90 kr., og så bliver der nok noget at snakke om i bilen på vej hjemad.

Hvad: Scarehouse
Hvor: Voergaard Slot
Hvornår: 31. oktober
Billetter her

Masser af plads for under 4 mio. kr.: Årets Hus 2018 er nu til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkildkristensen.dk
Foto: Thorkildkristensen.dk

Når familien udvides, og behovet for mere plads melder sig på banen, så får man som køber typisk mere for prisen ved at komme lidt ud fra det centrale Aalborg.

Nibe er byen, der har alt, hvad der er behov for i hverdagen.

Men udover at Nibe er kendt som en helt ideel familie-by, så kan du faktisk også flytte ind i det helt ideelle hus.

Den smukke ejendom på Voldborggade i Nibe er nemlig historisk for byen.

Boligen er indflytningsklar, da den er blevet renoveret tilbage til den oprindelige stil, hvilket har resulteret i, at boligen i 2018 blev kåret som Årets Hus i Nibe.

Årets hus i 2018

Boligen fremstår indflytningsklar, og inden for de senere år er ejendommen blevet renoveret.

Det specielle ved denne renovering er, at det er blevet udført med stor respekt for de oprindelige detaljer og byggestil.

Det var også baggrunden for kåringen af huset som Årets Hus i 2018.

Udover det betyder renoveringen selvfølgelig også, at de nye købere kan se frem til minimal vedligeholdelse på ejendommen.

“Ejendommen er renoveret efter Nibe-stilen med stor respekt for den oprindelige stil, ejendommen har,” fortæller sælgeren til MigogAalborg.

Stuehuset består af 205 m2, der fordeler sig på halvandet plan med masser af plads til en stor familie.

Derudover får man som ejer masser af bonuskvadratmeter, bestående af et par disponible rum og stald.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Førstesalen i stalden er også anvendelig med eget køkken, badeværelse, opholdsområde samt to rum af høj kvalitet.

Det kan gøre boligen attraktiv, hvis man som familie har en ung teenager i familien, som skal prøve at flytte “hjemmefra”.

Ellers kan førstesalen i baghuset bruges til udlejning, der jo kan være en hjælp til finanseringen af boligen.

Ejendommen er kendt af mange lokale, da den lokale Slagter Veggerby havde til huse i bygningen.

Thorkild Kristensen har ejendommen til salg, og boligen koster 3.395.000 kroner.

Nibe-by er attraktiv for alle aldre

Nibe er en by med masser af byliv, og et attraktivt sted, hvor både turister besøger byen, Nibe festival bliver afholdt én gang årligt og flere aalborgensere kører en lang tur blot for at nyde en Guf og Kugler-Is ved Nibes lystbådehavn.

Derfor gør det sig særdeles interessant, at boligens beliggenhed har så central en beliggenhed, at både Nibe Skole, Børnehaven Myretuen og hele fire supermarkeder ligger inden for bare en halv kilometer.

Det samme gør byens mange spisesteder og den havneområdet.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Er ønsket, at weekenderne bruges på andet end havearbejde, så I slipper for at slå græs ved denne bolig.

Men frygt ej – udelivet kan stadig nydes i fulde drag i det flisebelagte gårdmiljø, som er rammet ind af de historiske bygningers charmerende facader.

Læs mere omkring ejendommen ved mægler her.

Secret Service på gaden og stor eskorte: Sikkerhed i top under Obama-besøg i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vi går ind i en stor uge i Aalborg.

På lørdag d. 28. september kommer en af de største internationale navne, der nogensinde har gæstet vores by.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, som stadig skal tituleres Mr. President, ankommer til Aalborg, hvor han er med i et talkshow i Musikkens Hus.

Det er absolut ikke en opgave, der bliver taget let på fra både Nordjyllands Politi og Polities Efterretningstjeneste, som samarbejder med Secret Service omkring sikkerhedsforanstaltningerne ved besøget.

Politiet er massivt til stede

Secret Service er det sikkerhedsapparat i USA, som passer på både nuværende og eks-præsidenter. Selv om Obama har overladt sædet i Det Hvide Hus til Donald Trump, så er sikkerheden omkring Obama stadig tårnhøj.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter man over for MigogAalborg, at man står over for en vigtig opgave.

“Det er et vigtigt arrangement i Aalborg, som vi har forberedt os på, og vi vil derfor være massivt til stede før, under og efter arrangementet,” siger Christian Brinck, der håndterer kommunikation hos Nordjyllands Politi.

Hos Nordjyllands Politi ønsker man ikke at sætte tal på, hvor mange politifolk der skal passe på Obama, men siger om besøget;

“Vi udtaler os ikke om det præcise antal indsatte politifolk, men vi kan oplyse, at vi har været og er i tæt dialog med arrangør og med en række andre af vores samarbejdspartnere.

Alt sammen for at sikre en tryg og rolig afvikling af arrangementet i den næste weekend,” forklarer Christian Brinck.

Secret Service agenter i Aalborg

Faktisk er datoen 28. september som en sjov detalje præcis den samme som ved besøget i Kolding i 2018.

Hvis man tager udgangspunkt i besøget i Kolding for præcis et år siden, så vil der i ugens løb komme Secret Service-agenter til Aalborg for researche og sikre, at sikkerheden er helt i top de steder, hvor man har planlagt Barack Obama skal køre og opholde sig.

Det er heller ikke noget, man på noget tidspunkt deler med offentligheden.

Derfor er det uvist, hvad tid Obama lander, og om det overhovedet er i Aalborg Lufthavn, selv om man må formode, at det er det mest sandsynlige scenarie.

I modsætning til når den siddende amerikanske præsident besøger en by, så vil man ikke se frømænd dykke ved Havnefronten efter potentielle bomber.

Dybt professionel organisation

Der vil heller ikke være samme massive afspærring af ruten, som man gjorde, da Obama besøgte København som siddende præsident.

“Secret Service er en dybt, dybt professionel organisation, der har et optimalt syn på, hvordan man etablerer sikkerhed.

Man arbejder efter ’need to know’-princippet. Du skal kun vide det, der er relevant for, at du kan passe lige præcis dit arbejde,” har tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen fortalt til DR.

Når Obama lander vil proceduren være, at han hentes af en større eskorte fra Nordjyllands Politi, PET og egen Secret Service.

Derfra vil man tage den bedste rute direkte til Musikkens Hus, hvor ingen ved, hvilken indgang der tages.

Så hvis man tager chancen med at møde op ved hovedindgangen ved Musikkens Hus, så er der ingen garantier for, at man får et glimt af eks-præsidenten, som eksempelvis det danske kongehus er til arrangementer derinde.

Har betalt 20.000 for et billede med Obama

Arrangementet er sat til at starte klokken 16.30.

Hvis du kender en, som skal med til arrangementet, så regn ikke med selfies med Obama. Gæsterne skal hænge deres overtøj i et større telt uden for selve Musikkens Hus. Man skal aflevere sin mobiltelefon, og man skal igennem en metaldetektor og fremvise ID.

Alle gæster er på forhånd screenet af PET og Secret Service.

Der vil dog være ca. 100 VIP-gæster, der kommer til at trykke hånd med Obama og få et billede med hjem til stuen. De har alle betalt knap 20.000 kr. for denne mulighed.

Det ventes, at Barack Obama flyver videre til München så snart han har afsluttet besøget i Musikkens Hus.