Få gang i nytårsforsættet: Her er din guide til træningsmuligheder i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Januar; den måned med ultimativt flest indmeldninger i diverse træningscentre.

For mange er netop denne måned en oplagt mulighed for at starte på en frisk og opnå de mål, man ikke nåede i løbet af det forgangne år.

At bevare motivationen er dog en vigtig faktor for at følge målene til dørs – derfor er det vigtigt, at du finder en træningsform, der passer lige netop dig, sådan at lysten til at komme afsted bevares.

Heldigvis har Aalborg masser af inspiration at hente – om man så er til fitness, crossfit, udendørs træning eller noget helt andet.

Her på redaktionen har vi udvalgt nogle træningsmuligheder, som Aalborg og omegn kan tilbyde, hvis sofaen skal byttes ud med motion og røde kinder.

CrossFit

Vi kan og vil ikke komme udenom CrossFit-bølgen!

I løbet af de sidste par år er antallet af byens centre blevet udvidet betragteligt, og du vil uden tvivl kunne finde et sted, der passer lige netop dig.

CrossFit Aalborg på Gasværksvej var den første af sin slags i byen og huser i dag tre sale, der dagen lang tilbyder holdtræning inden for nærmest alt.

Hver torsdag kl. 18 kan du møde op til en gratis prøvetime – og bliver du bidt med det samme, kan du ved tilmelding samme dag få første måned til 199 kr.

Trænger du til et gevaldigt spark bagi, og er kvinde, så kan du desuden starte året med Girls Bootcampder kører fra d. 12. januar og otte uger frem.

Læs mere her

Crossfit Dannebrog: Ved City Syd finder man det familiedrevne center, Crossfit Dannebrog.

Her arbejder man hver dag på at skabe det bedste mulige center med plads til alle – uanset alder og niveau.

Derudover er netop dette center måske særligt ideelt for crossfittere med børn, da Crossfit Dannebrog både tilbyder et stort legeland og mulighed for at forældre og børn kan træne samtidigt.

I forbindelse med nytåret tilbyder CrossFit Dannebrog to ugers gratis træning fra d. 3. til 17. januar.

Læs mere her

Crossfit by the Mill: Som navnet antyder, finder du Crossfit by the Mill tæt ved Møllen i Aalborg.

Centeret er drevet af to stærke kvinder, Stine og Minelle, og her er der især fokus på at skabe et motiverende og inspirerende træningsmiljø.

Hver mandag kan du deltage i en gratis intro-time fra 19-20.

Læs mere her.

Crossfit North: I 2017 slog tre Aalborg-profiler dørene op for det helt nye crossfit-center. Det kan du læse meget mere om her.

Det er hurtigt blevet et trækplaster med et bredt team af instruktører og gode faciliteter.

Centeret har åbent alle dage fra 5-23, og de starter året ud med helt gratis oprettelse.

Læs mere her.

Udendørs træning

Aalborg Atletik og Motion: Skovdalen er andet end lækker musik og kolde øl om sommeren.

Her finder du også Aalborgs atletikstadion, hvor der også er masser af forskellige tilbud, som kan give lidt lidt point på sundhedsbarometeret.

Foruden klassisk atletik, kan du også få professionel vejledning i hvordan du nemmest kan komme til at løbe 5 km, 10 km. osv.

Læs mere her.

Aalborg Runners: Der findes mange løbeklubber i og omkring Aalborg.

En af dem er Aalborg Runners – eller AaRun, der startede som en lokal løbeklub i september 2015 med det formål at skabe et løbefællesskab i Aalborg midtby.

Det er ganske gratis og uforpligtende at være en del af klubben, som løber hver mandag og onsdag kl. 17.30 fra Utzon Centeret.

Læs mere her.

Outdoor: Der er faktisk utallige gratis muligheder for både at få rørt kroppen og øget muskelmassen.

Foruden de mange lækre naturområder omkring Aalborg, er der også outdoor-fitness flere steder i byen.

Ved Fjordmarken, Vestre Fjordpark og i Østre Anlæg finder du faciliteter, som du kan bruge, hvis løbe- eller gåturen bliver lidt for triviel og kedelig.

Læs mere her.

De anderledes

DGI Huset: Er du til “lidt af hvert”, så er DGI Huset måske stedet for dig.

Her kan du både booke badminton- og tennisbaner, lege abekat på klatrevæggen, deltage i holdtræning eller blot benytte træningsmaskinerne på egen hånd.

Den 4. og 11. januar inviterer DGI Huset Nordkraft til åbent hus, hvor du kan prøve holdene ganske gratis.

Læs mere her

Cykelklub: Kan du slet ikke få nok af frisk luft og grus under den tohjulede, så er en cykelklub måske noget for dig.

I kort afstand fra Kulturbroen, på Nørresundby-siden, findes en nyetableret klub, Cykelglæden.

Her mødes entusiaster, der elsker det susende MTB-liv på landevejen, og i vintermånederne er der ligeledes mulighed for at deltage i indoor bike fitness.

Der arrangeres tilmed udenlandsture, hvor du med dine holdkammerater kan få følelsen af jeres helt egen Tour de France … eller Mallorca.

Læs mere her

Loop Fitness: Fitnesskæden har opnået stor succes i Danmark ved at have fokus på cirkeltræning, hvor man får trænet hele kroppen på kun 24 minutter.

LOOP Fitness er til dig, der kommer for træningens og sundhedens skyld og ikke har brug for spejle på væggen eller lyden af stønnende action men.

Kæden har otte centre fordelt i Aalborg området, og i disse dage tilbyder de første måned for 1 kr. og helt gratis oprettelse.

Læs mere her

Gym & Fitness og The Cross Box: På Gugvej i Aalborg finder du et center, der på mange måder skiller sig ud fra mængden.

Centeret er nyt, lækkert og fyldt til randen med alt fra passionerede konkurrenceatleter til dem, der træner et par gange om ugen.

Derudover finder du en crossfit-afdeling, hvilket betyder, at centeret sammenlagt byder på 1100 m2.

Per Larsen, der står bag centeret, tilbyder ligeledes personlig træning – og har du virkelig mod på at blive sparket i gang, så er en intensiv bootcamp måske noget for dig?

Læs mere her

Fitness For Life: Drømmer du om en helt personlig træningsoplevelse, så skulle du måske prøve Fitness For Life på Hobrovej.

Centeret er startet af Trine og Flemming, som deler en kæmpe passion for at lære dig at kunne tage vare på din egen sundhed. Deres fokus er på stor respekt for både kroppen og mennesket bag.

Du finder mere info her.

Yoga

Aalborg har et væld af tilbud, der i den grad indikerer, at yoga er blevet en populær træningsform, der både imødekommer dit mentale og fysiske helbred.

Vi har udvalgt to centre, som vi har det største kendskab til. Resten kan du finde her.

PS Studio: Skal det være lidt ekstra eksklusivt, er det måske PS Studio ved Pernille Skall, du skal aflægge et besøg.

Der er forskelllige tilbud i forskellige prisklasser, og du kan deltage i alt fra yoga, bootcamps, få personlig træning eller bare benytte centerets faciliteter på egen hånd.

PS Studio er desuden kendt for sine lækre faciliteter, hvor du altid har mulighed for at nyde lidt frisk frugt, kaffe eller the.

Læs mere her.

Yogahuset: På Strandvejen finder du Nordjyllands største udvalg af yogahold, undervisere og stilarter.

I splinternye lokaler folder yogaen sig ud på den måde, som den oprindeligt blev skabt: Med fokus på at forene det mentale og fysiske.

Yogahuset tilbyder alt fra hot yoga, yin yoga, power yoga, hængekøje-yoga og meget, meget  mere.

Læs mere her.

Fitness-kæder:

Mulighederne for fitness i Aalborg er utallige, og vi har udvalgt tre af de mest populære steder.

Fitness World: Med hele ni centre i og omkring Aalborg er der ingen tvivl om, at Fitness World også er yderst populær i byen.

Her i januar får du endda første måned til kun 99 kr. og gratis oprettelse.

Læs mere her

Foto: Fitness World

SATS:  I Bispensgade finder du det populære træningscenter, SATS.

Her får du et bredt udvalg af træningsmuligheder, afslappende spa-faciliteter samt et hyggeligt loungeområde.

SATS kører også nytårstilbud: Frem til d. 20. januar får du gratis oprettelse og PT start.

Læs mere her.

Urban Gym: På Porsvej finder man det mere rå Urban Gym, hvor der er åbent 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

De har fast lav pris fra 129 kr. pr. måned, men i januar får du medlemskabet for blot 79 kr. og med gratis oprettelse.

Læs mere her

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Laver de vildeste donuts: Realitystjerne åbner Bronuts-butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Først var det burger-krig. Nu kan vi glæde os til donut-krig lige her i Aalborg.

I sidste weekend åbnede Donut-shoppen på Boulevarden med masser af lækre donuts.

Men de får mere end kamp til stregen nu, kan MigogAalborg fortælle.

For en af de helt store spillere på den danske donut-scene har nu lokalerne på plads i byen.

Ejeren af den hastigt voksende donut-kæde Bronuts er tidligere realitydeltager Türker Alici kendt fra Paradise Hotel og Robinson.

Men nu har han brugt noget af berømmelsen på at skabe et ret skarp koncept. For Bronuts er et gigantisk hit i Aarhus, snart åbner de på Vesterbrogade i København, og så hedder Aalborg næste stop.

Rykker ind i Art by Me’s gamle lokaler

Det afslører Türker Alici selv på sin Instagram-story lagt på i dag lørdag eftermiddag.

Her ser man ham gå rundt i de tidligere Art by Me-lokaler på Dannebrogsgade 9.

“Vi er lige nu i Dobbelt A. Prøv lige at tjekke det her, det ligner vist den kommende Bronuts,” lyder det fra Türker.

Han viser så rundt uden for med facaden og inde i selve lokalerne.

“Vi er allerede nået rigtig langt. Vi har været så frække at tegne, så her får I en quick update.

Her kommer der produktionsområde, vores skabe kommer til at være her, montre her aflangt.

Kunderne kommer ind der, stiller sig i kø her, køber og går ud der. Meget nemt og simpelt,” forklarer han.

Screenshot fra Instagram story

Ligger godt i Vestbyen

MigogAalborg har ad flere omgange været i kontakt med Bronuts de seneste par uger, fordi rygterne om en snarlig Aalborg-åbning løb hurtigt.

De har ikke ønsket at kommentere officielt indtil i dag, hvor den ene medejer Türker Alici altså selv bekræfter det.

Hos EDC Erhverv der har lokalerne til udleje ønsker man hverken at be- eller afkræfte, at Bronuts-kæden bliver de nye lejere.

Lejemålet er flot istandsat og er beliggende på en af Vestbyens mest attraktive placeringer på hjørnet af Dannebrogsgade og Istedgade

Kendt for at eksperimentere

Bronuts er blevet ret så populært i Aarhus, og nu er det altså både København og Aalborg, der skal smage på deres vilde donuts.

De er nemlig især kendt for at eksperimentere helt vildt med deres donuts som bl.a. Bounty-Donuts, Twix, Mars, Snickers og selvfølgelig Oreo’s og meget mere.

Bronuts er i øvrigt sammensat af slangordene Bro’s og donuts. Så er det på plads.

Det er ikke engang et år siden, at Bronuts åbnede den første butik i Aarhus, og snart kommer man altså til at have steder i fire byer.

Åbningsdatoen ventes også at blive afsløret inden for kort tid.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Nyt udspil fra regeringen: Forsamlingsforbud kan hæves til 50 personer fra mandag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer ser ud til at blive hævet til 50 personer fra på mandag.

Det er regeringens udspil i et brev til partilederne i Folketinget. Det skriver både DR, TV 2 og Ritzau som alle er i besiddelse af brevet.

Men der vil være en række undtagelser, hvor endnu flere personer kan være samlet.

Det gælder alle arrangementer, hvor deltagerne “i det væsentlige” sidder ned, lyder det i regeringens udspil.

Det vil sige, at der fra mandag kan blive åbnet for blandt andet bryllupper og andre sommeraktiviteter.

Derudover skal det være muligt at afholde arrangementer med 500 siddende personer, og det gælder også Superligaen.

Et bryllup afholdt i en restaurant eller lignende, der står for mad og lokaler kan gå an, eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Det skal også være muligt med sommeraktiviteter for børn og unge, der sidder ned.

Hæves til 100 personer i juli

Derfra er det ifølge udspillet planen, at forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer fra 8. juli, og i august skal det så hæves til 200 personer.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed vil det betyde, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten eksempelvis Superligaen, kan samle op til 500 personer til kampene.

Her er det et krav, at tilskuerne sidder ned, skriver statsminister Mette Frederiksen i brevet ifølge DR og Ritzaus Bureau.

Politiet skal stadig have mulighed for at nedlægge opholdsforbud, hvis det står til regeringen.

De opholdsforbud har været taget i brug et par gange i løbet af coronakrisen, fordi der har været for mange personer forsamlet på ét sted – blandt andet i Københavns nordhavn og på Islands Brygge.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her