Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forbedre din søvn med et vækkeur med lys i

Af Annoncør

Du kender selvfølgelig til vigtigheden af søvn, men hvordan vågner du egentlig om morgenen? Langsomt eller hurtigt? Det kan faktisk være afgørende for din hverdag, hvordan du står ud af sengen. 

Annoncør betalt indhold leveret af Pricesurf.dk

Og her kan et nyt vækkeur med lys hjælpe dig godt på vej. I stedet for at snooze morgenen kan du få et vækkeur, der vækker dig med naturligt lys, som en lille og skøn sol, der kaster lys over din verden fra morgenstunden af.

For at sove godt om natten kræver det også, at vi vågner godt om morgenen. Selvom nogle foretrækker at blive vækket så hårdt og koldt som muligt af et larmende vækkeur, så er det langt fra løsningen for alle. Et vækkeur med lys giver dig en dejligt start på morgen, for den vækker dig på en blid, naturlig og nænsom måde. Ved at efterligne solens skønne stråler kaster den et stille morgenlys ind over dig, så du vågner på den mest naturlige måde overhovedet.  

Forbedre din søvn med et vækkeur med lys i

Klokken er 5 minutter i nyt vækkeurFoto: Unsplash 

Et vækkeur med lys kan give dig en god start på dagen 

Hvis du tænker tilbage på tiden før vækkeuret, hvordan vågnede folk egentlig der? Der var selvfølgelig hanegal og kirkeklokker, men hvad med før det? Solen har ligesom altid været der. Og i årtusinder er folk gået i seng, når solen er gået ned, og de er stået op sammen med solopgangen. Intet har virket mere naturligt for de mennesker, der rendte rundt på savannen for tusinder af år siden.  

Selvom meget er sket siden da, så er vores hjerner stort set de samme. Det betyder, at sollyset stadig har en vækkende virkning på os. Og hvis du kan tage sollyset med ind i dit soveværelse, så kan du vågne på en måde, som din hjerne vil takke dig for på længere sigt. For hjernen er bare ikke indstillet på at trykke på vækkeuret hvert femte minut eller larmende alarmklokker, der ringer en halv time før man skal afsted på arbejde. Her er et vækkeur med lys meget mere venligt stemt over for din krop. 

I dag findes demasser af forskellige slags vækkeure på markedet, der kan vække dig på alle mulige forskellige måder. Alt fra en god, gammeldags clockradio, som den dine forældre havde til det klassiske retrovækkeur med klokkerUanset hvilket vækkeur der tænder op for din morgen, så kan du finde det på Pricesurf, hvor du kan surfe dig til gode tilbud på alt fra vækkeure til støvsugere og alt mulig andet. 

Sommer, Solnedgang, Eng, Natur, Landskab, Sun

Dette lys kan blive dit fra morgenstunden. Foto: Pixabay 

Få det bedste ud af morgenen 

Morgener er ikke for alleMåske er den heller ikke for digMen der er alligevel noget, der tyder på, at morgenmennesker får lidt mere ud af livet end os andre. Måske er det bare noget de selv siger, men alligevel er der noget over gyldne morgenstunder, som du ikke finder andre steder. Er du tidligt på den, så har du måske også lidt mere overskud til at klare dagens dont.  

Om vinteren for os nordboere handler det virkelig om at presse så meget ud af lyset som muligt. Når solen står op efter 8 og går ned før 16, så er der bare ikke mange timer at gøre godt med. Vores humør afhænger simpelthen af det. Et vækkeur med lys kan faktisk hjælpe dig i de mørke vintermåneder, hvor vi kun lige ser solen henover horisonten. Så kan du føle lidt af solens varme igen allerede fra morgenstunden.  

En tidlig morgenstund betyder ogsåat du har god til en kaffe eller te, før du skal videre på arbejde. Måske kan du lige nå et kapitel i din bog eller lytte til morgenradioen. Det vigtigste er, at du ikke har travlt. Hvis du okser ud af døren som det første, så kan følelsen sætte sig i kroppen som stress på længere sigt.   

Og få en bedre søvn 

Du skal selvfølgelig prioritere din søvn. Hvis du vågner og føler dig frisk og udhvilet, så er der ingen tvivl om, du har fået en god nattesøvn. Det handler for dig om at finde din rette søvncyklus. Ikke alle mennesker kan klare sig med præcis otte timer. Det er meget individuelt, hvad der fungerer for os. Vi sover nemlig alle forskelligt og har derfor brug for at finde ind i vores egne rytmer.   

Når du har fundet din søvncyklus, skal du også give dig selv de bedste muligheder for at vågne ordentligt, og det kan du med et vækkeur med lys. Så kaster du ikke dig selv ud af sengen som det første om morgenen, men vågner langsomt og naturligt uden af blive forskrækket undervejs. Der kan være mange fordele ved at vågne til lys frem for lyd. Og du kan prøve det på egen krop.