Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få et bedre perspektiv på dit liv med mindfulness

Af Annoncør

Døjer du med, at dine tanker nogle gange har deres eget liv, hvor de bare løber afsted? Har du problemer med at bare at være til stede i nuet? Hvis du kan svare ja til begge dele, vil du med stor sandsynlighed kunne få glæde af at indføre mindfulness  i dit liv.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness handler om evnen til at leve i øjeblikket. Det vil med andre sige, at det er evnen til at kunne holde opmærksomheden på lige præcis dét, som du beskæftiger dig i et pågældende øjeblik.

Begrebet stammer fra buddhismen, hvor mindfulness er evnen til at anskue virkeligheden, som den nu engang er. Det vil med andre ord sige, at du med mindfulness skal være både opmærksomhed og tilstedeværende.

Når du praktiserer mindfulness, skal du ikke dømme. Du skal heller ikke tillægge situationer, tanker og følelser anden værdi, end lige præcis den værdi, som de måtte have i øjeblikket.

Hvis du eksempelvis tegner med dit barn, er det denne kreative proces, som du skal fokusere på og nyde. Dine tanker skal altså ikke kredse om et møde i næste uge, eller regninger der skal betales.

Mere information om mindfulness

Mindfulness handler dog ikke om, at du skal begynde at ignorere hverken dine følelser eller dine tanker. I stedet skal du nysgerrigt observere disse.

Når du vælger at observere dine tanker og følelser på en nysgerrig og kærlig måde, vil du kunne opnå en større forståelse af dine tankemønstre og dine kropslige erfaringer. Du vil med andre ord blive bedre i stand til at forstå, hvad der driver dig.

Nogle mennesker kan tænke og føle så meget, at deres tanker og følelser helt opsluger dem. Med mindfulness kan du lære, at du har tanker, men du er dem ikke. Ligesådan har du også følelser, men dem er du heller ikke.

Lad mindfulness hjælpe dig

Mindfulness er et fantastisk værktøj til dig, hvis tanker og følelser let stikker af. Mindfulness lærer dig nemlig at opdage dine følelser og tanker på en kærlig måde. Det giver dig mulighed for at imødegå begge med venlighed og accept.

Mindfulness lærer dig at være åben på en måde, hvor du ikke dømmer dig selv. Det åbner derfor også muligheden for, at du kan give slip på gamle mønstre og tankebaner. I stedet vil du blive klar til at møde både dig selv og verden på en helt anden, og mere kærlig, måde.