Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få en sund start på 2022 til trods for Corona

Af Annoncør

Det kan være lidt svært at starte på en frisk, når Coronatal, smittefare, hjemmearbejde og mundbind stadig hænger over os. Lige præcis derfor kan mange trænge til en sund og selvplejende start på det nye år.

Læs her hvordan.

Vi har endnu ikke rystet os frie af Corona, som stadig kaster skygger ind i 2022. De fleste vil sikkert trænge til en genstart i det nye år. Sundhed har været et klart fokus under pandemien. Men sundheden har handlet om mange andre ting en selvpleje. Mange har følt sig isoleret og ensomme af at arbejde hjemme eller fra det manglende samvær. Derfor vil de fleste nok trænge til lidt selvplejende sundhed. 

Sørg for at få dine kosttilskud

Noget som kan gøre en stor forskel uden, at det kræver meget af dig, er at dække dig ind med de anbefalede kosttilskud. Det kan være, at der er nogle vitaminer, du i særdeleshed mangler for at få en afbalanceret krop. D-vitamin er i hvert fald et vigtig og anbefalet kosttilskud. Alle voksne og børn fra 4 år anbefales af Sundhedsstyrelsen til at tage D-vitamin dagligt fra oktober til april.

Vi er altså midt i de mørke og kolde måneder, hvor tilskuddet er mest vigtigt. Du kan derudover få taget en blodprøve hos din læge, for at tjekke, om der er noget, du særligt mangler. Du kan finde diverse udvalg af kosttilskud på bedstekosttilskud.dk. Her kan du finde det tilskud, du finder bedst og du kan læse om de forskellige mærker.

Sæt ikke baren for højt

De fleste laver nytårsforsæt om at leve sundere enten i form af kost eller mere sport, men faktisk viser undersøgelser, at de allerfleste af os falder i fælden i løbet af januar. Så hvis du vil have en plan for en sund livsstil, som du kan overholde, så skal du være realistisk omkring din hverdag og din tid.

I stedet for at sætte baren for højt og skuffe dig selv, er det ofte langt mere effektivt at sætte forventningerne lidt lavere, så man faktisk kan imødekomme dem. En succesoplevelse giver langt mere blod på tanden. Derfor er det vigtigt, at man sætter nogle regler, som er til at leve op til. 

Gåture i den Aalborgensiske natur

Man behøver ikke altid at få pulsen op. Gåture er en god kur mod smerter i krop og hverdagens stress. Undersøgelser viser, at det især er godt at gå ture i grønne områder og andet natur. Det kan nemlig modvirke depressive og angstfulde tanker. Der er rigeligt med gode gåture omkring Aalborg, som byder på dejlig natur, og det er godt for både krop og sind. En lille gåtur hverdag er effektiv for mental og fysisk sundhed. 

En sund kost

Man behøver ikke at løbe hver dag for at være sund. Sommetider er det mest overskuelige sted at starte ved kosten. Her skal man sørge for at få masser af grøntsager og frugt. Hvis man spiser en god varieret kost, så får man nemlig alle de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Det er derfor en overskuelig måde at indarbejde noget sundhed i hverdagen.