Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag en selfie i cockpittet: F16-fly lander snart i Aalborg Storcenter

Af Redaktionen

Nu kan du komme helt tæt på drømmen om at skære flænger i himlen, når der i uge 7 og 8 lander et F16 i Aalborg Storcenter.

Det skriver Aalborg Storcenter i en pressemeddelelse.

Nu kan du næsten leve drømmen ud om at trække pilotuniformen på, hjelmen over hovedet og rulle ud på startbanen sammen med Maverick, Goose og Iceman.

Du kan komme tættere på end du nogensinde før har været.

Bruger du 10 point i Aalborg Storcenters app, udløser det en tur i pilotsædet, og du kan dermed få taget den sejeste selfie i år.

Du kan også vinde en flyvetur i enten Danmarks Air Force One eller et kæmpe Hercules fly, og for børnene venter en masse spændende oplevelser.

Tag en selfie i cockpittet: F16-fly lander snart i Aalborg Storcenter

Hvordan kommer en F16 ind i et shoppingcenter?

9000 kilo, næsten 3 meter højt og med 9,8 meter fra vingespids til vingespids, hvordan får man et fly i den størrelse ind i et shoppingcenter?

“Bid for bid, ligesom man spiser en kæmpe pizza”, siger Center Manager Niels Adolfsen og forklarer:

“Vi får hjælp fra en flok fantastisk dygtige pensionerede flymekanikere fra Flyvestation Aalborg, der synes at ideen om at give vores kunder muligheden for, at komme helt tæt på et F16 fly er lige så sjov som os.”

F16 flyet kommer fredag d. 11. februar om aftenen på en stor blokvogn, og skal løftes ind gennem et smalt dørhul af en kran og derefter skubbes ned gennem Blå gade til Centertorvet. Der er ikke meget plads at give af, så tungen skal holdes lige i munden.

Når det er landet på Centertorvet, går flymekanikerne i gang med at samle flyet og allerede i løbet af fredagen står det klar til kunderne, der kommer på besøg lørdag morgen.

Vind en flyvetur sammen med din wingman

Kunne du tænke dig en flyvetur i Air Force One? Altså den flyvemaskine som Dronningen og Statsministeren bruger, når de skal udog repræsentere Danmark.

Eller hvad med en tur i en kæmpe Hercules, der kan laste 20 tons? Lastrummet er så stort at der er plads til 2-3 pansrede køretøjer.

Du får chancen nu, for både i uge 7 og 8 kan du vinde en flyvetur sammen med din wingman i enten Air Force One eller en Hercules.

Du deltager i konkurrencen i Aalborg Storcenters app, som du kan downloade både i App Store og Google Play.  

I Appen kan du deltage i flere konkurrencer, og se alle de andre spændende events i centret i uge 7 og 8.

En stor tak til Flyvestation Aalborg

Det er Flyvestation Aalborg der låner flyet ud, så alle får en chance for at komme tæt på drenge- eller pigedrømmen.

“Vi har mødt en helt utrolig velvilje fra Flyvestation Aalborg, der har hjulpet med at løse alle de udfordringer vi er rendt ind i, og har stillet flyveture til rådighed for konkurrencer” siger Niels Adolfsen.

Flyvevåbnet er tilstede i centret flere af dagene, for at tale med unge der er interesseret i en karriere med fly og fart over feltet.

Danmark har haft F16 fly i mere end 30 år, men det er snart slut. Allerede i år begynder flyvevåbnet at skifte deres F16 fly ud med den nye F35, og i 2024 er det sidste udskiftet.

Du kan tage plads i cockpittet fra den 12. til den 27. februar på Centertorvet i Aalborg Storcenter.

“10 point i vores app udløser en tur i pilotsædet, og muligheden for den bedste selfie du har taget længe. Du kan også deltage i konkurrencen om en flyvetur i Air Force One eller et Hercules fly i appen,” skriver Aalborg Storcenter.

Hvad: F16 i Aalborg Storcenter
Hvor: Aalborg Storcenter
Hvornår: 12.-27. februar.

Du finder mere info her.