Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En historisk dag: Oplev Danmarks nye kampfly over Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen
Lockheed Martin Photo by Angel DelCueto 
Job Reference Number: FP20-08147 Salvo 
WMJ Reference Number:  20-08147 
Customer: F-35 Communications; Tony Salvo 
Event: Denmark F-35 (known as AP-1 or L-001) First Flight 
Location: Fort Worth, Texas 
Date: 09-15-2020 
Time: 1130 
Public Release: Approved
Lockheed Martin Photo by Angel DelCueto Job Reference Number: FP20-08147 Salvo WMJ Reference Number: 20-08147 Customer: F-35 Communications; Tony Salvo Event: Denmark F-35 (known as AP-1 or L-001) First Flight Location: Fort Worth, Texas Date: 09-15-2020 Time: 1130 Public Release: Approved

I dag er en skelsættende dag for Danmarks forsvar.

De topmoderne F-35 kampfly er nemlig ankommet, og denne begivenhed fejres på passende vis med en overflyvning af hele Danmark – inklusive Aalborg.

Helt særligt fly

F-35 repræsenterer ikke mindre end det hidtil største materielindkøb i Forsvarets historie. Dette kampfly er kendt for sin kraft og teknologiske avancerethed og er i stand til at udføre en lang række opgaver i luften.

F-35 har en bemærkelsesværdig evne til at identificere og spore andre fly hurtigere og på større afstande, samtidig med at det forbliver undetekteret.

Det er et yderst alsidigt fly, der kan udføre missioner alene, som tidligere ville kræve flere fly med forskellige specialiteter.

Det kan betragtes som en flyvende teknologiplatform, der effektivt indsamler, filtrerer og deler data, hvilket kan skabe overlegenhed på kamppladsen.

Her skal du kigge op

Fejringen af de nye F-35 starter kl. 10.15 i Skrydstrup, hvorefter flyene fortsætter med deres imponerende rute over hele landet.

Ifølge programmet forventes flyene at nå Aalborg omkring kl. 10.45, før de fortsætter ruten over Hjørring, Frederikshavn og Læsø.

Du kan se hele ruten her.

Del artikel

Andre læser også