Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

EUX Velfærd: Bliv student og social- og sundhedsassistent på samme tid

Af Annoncør

Jeppe Andersen på 19 år har altid vidst, at han ville arbejde med mennesker og samtidig ville han gerne have en uddannelse, han kunne bygge videre på.

Da han hørte om EUX Velfærd, uddannelsen der kombinerer social- og sundhedsassistentuddannelsen med gymnasiale fag, var han derfor ikke i tvivl om, at det var uddannelsen for ham.

Vi læser ikke bare teorien – vi prøver den af i praksis

”Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved uddannelsen er, at den veksler mellem skole og praktik. Vi sidder ikke bare og læser det hele, vi får det i hænderne og får prøvet det af,” starter Jeppe med at fortælle.

Og han har allerede erfaret, hvad det er ved uddannelsen og jobbet, der giver mening for ham:

”Jeg har altid godt kunne lide at være tæt på mennesker og hjælpe dem, der har brug for det. Jeg har altid været tæt på mine bedsteforældre og de har været med til at inspirere mig til at gå SOSU-vejen.”

”Da jeg var i praktik kunne jeg mærke, at det betød noget for mig, at de borgere jeg arbejdede med kom godt op om morgenen og fik en god start på dagen. Det gør mig glad når jeg ved, at jeg gør en forskel for andre.

Det kræver selvfølgelig noget af en, at være så tæt på andre mennesker, men når man først har lært det, er det noget af det fedeste man kan.”

Jeppe kommer oprindeligt fra Skive, men han havde lyst til at flytte hjemmefra og derfor valgte han SOSU Nord. ”Først boede jeg på skolehjem (det har man nemlig mulighed for, når man kommer langvejs fra red.), men nu har jeg min egen lejlighed i Nørresundby.”

EUX Velfærd: Bliv student og social- og sundhedsassistent på samme tid
Foto: Okan Gültekin

Det er vigtigt for mig at arbejde med mennesker

Det var allerede i 7. klasse, at Jeppe fandt ud af, at der var en uddannelse, hvor man kunne kombinere det praktiske og det boglige, og det tiltalte ham. I dag har han et ønske om at videreuddanne sig.

”Det gav god mening at tage en EUX Velfærd, så jeg både får en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse”, fortæller han.

”Lige nu vil jeg gerne læse videre til ambulanceredder, når jeg er færdig med min EUX og så senere videreuddanne mig til paramediciner.”

Jeg bliver udfordret indenfor mit interesseområde

Som de fleste andre havde Jeppe også lidt bekymringer, inden han startede på sin uddannelse; Var han den eneste dreng? Og kunne han klare to uddannelser på samme tid? Heldigvis viste det sig, at Jeppe hverken var alene dreng eller skulle bekymre sig om det faglige.

”Uddannelsen har helt sikkert levet op til mine forventninger. Jeg skal selvfølgelig følge med og lave lektier, ellers kommer man hurtigt bagud. Jeg føler, at jeg bliver udfordret fagligt indenfor et område, der interesserer mig og det er vildt fedt.”

Det sidste emne vi kommer ind på, er fagene og hvad der interesserer Jeppe mest. Han peger på, at rigtig godt kan lide kombinationen af sundhedsvidenskabelige og gymnasiale fag.

”Jeg synes, det er spændende at lære om kroppen og om medicin og behandling, men jeg synes også et fag som engelsk er fedt – jeg får simpelthen det bedste fra to uddannelser på samme tid”.

Fakta om uddannelsen

Du kan tage EUX Velfærd, erhvervsuddannelsen som social- og sundhedsassistent kombineret med gymnasiale fag, på SOSU Nord i Aalborg. Søg ind på Grundforløb 1 inden 1. marts og start til august.

Med EUX Velfærd holder du alle døre åbne – du får en høj faglig erhvervsuddannelse samtidig med du har mulighed for at søge ind på et væld af videreuddannelse via kvote 1 og 2.

Læs mere om EUX Velfærd her.