ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Europas største: Kæmpe Google-event i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Når Google kommer med nyt, holder hele techverdenen altid et vågent øje på, hvad der bliver de næste trends inden for den evigtforandrende verden af nye teknologiske tiltag.

Siden 2008 har Google transmitteret fra sin store årlige udvikler-festival ”Google I/O” til tech-entusiaster i hele verden. Det har vokset sig kæmpestort, og globalt foregår der samtidig mere end 500 events kaldet ”I/O Extended”, hvor keynote-talen livestreames.

I dansk sammenhæng er Aalborg vært for sjette år i træk, og det tegner igen i år til at blive Europas største Google I/O Extended.

I skrivende stund er der allerede tilmeldt over 330 deltagere, så der er meget få pladser tilbage.

Største publikum i Europa

Det bliver den 8. maj 2018, at Google sender live fra Shoreline Amphitheatre i Mountain View, Californien, og det bliver med et opmærksomt dansk publikum i indtil flere danske byer.

Det største publikum sidder lige her i Aalborg, som har en af landets største koncentrationer af tech- og it-virksomheder.

“Hvad der begyndte som et mindre firma-event for seks år siden er nu vokset til en international begivenhed med deltagere fra ca. 70 forskellige virksomheder og et stort antal uddannelsesinstitutioner, siger Michael Gram, der er adm. direktør i MapsPeople i en pressemeddelelse.

Den 8. maj vil interesserede kunne opleve et codelab faciliteret af Google Developers Group Aalborg. Her er temaet ”machine learning”, og deleventet, hvor deltagerne får mulighed for at stifte praktisk bekendtskab med principperne bag machine learning.

Det ledes af en international ekspert i emnet, nemlig Vadim Markovtsev, der har en fortid hos bl.a. Samsung og som underviser på universitetet i Moskva.

Endelig deltager i Aalborg Daniel Seifert fra Google. Han vil give en introduktion til de temaer, der er aktuelle i dette års keynote.

Europas største: Kæmpe Google-event i Aalborg

Kæmpe mulighed for byen

MapsPeople er en af initiativtagerne bag eventet i Aalborg, som helt fra starten er foregået i samarbejde med it-klyngen BrainsBusiness.

“For os er det en fantastisk mulighed for at netværke og møde nye mennesker, der ligesom os arbejder med softwareudvikling, og vi er både glade og stolte over, at vi i Aalborg kan mønstre et deltagerantal, der slår nogle af de største byer i Europa,” fortæller Michael Gram.

Det skyldes ikke kun, at Aalborg gennem de seneste fem år har slået sin position fast som en by, der leverer på event-siden, men også at byen har fået ry af at være Danmarks ”stronghold” for it-virksomheder.

“Volumen på folk, der arbejder inden for it, er meget stor i denne del af landet, og det er en af grundene til, at Google Extended er så stort i Aalborg. Derudover er der bare nogle enormt dedikerede virksomheder og udviklere, der vil hinanden og har nogle stærke netværkstraditioner, fortæller Co-Cluster Manager Birgit Pia Nøhr fra BrainsBusiness og fortsætter

“Det gør eventet stort, fordi det får det sociale element af at være årets brag for programmører, udviklere og andre tech-folk inden for alle mulige forskellige brancher. Samtidig har vi meget samarbejde, der rækker ud over landets grænser, og derfor er Aalborg Extended blevet det event, som mange tech-interesserede vælger at tage til.”

Du kan læse meget mere om eventet lige her.

Del artikel