Europas største: Kæmpe Google-event i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Når Google kommer med nyt, holder hele techverdenen altid et vågent øje på, hvad der bliver de næste trends inden for den evigtforandrende verden af nye teknologiske tiltag.

Siden 2008 har Google transmitteret fra sin store årlige udvikler-festival ”Google I/O” til tech-entusiaster i hele verden. Det har vokset sig kæmpestort, og globalt foregår der samtidig mere end 500 events kaldet ”I/O Extended”, hvor keynote-talen livestreames.

I dansk sammenhæng er Aalborg vært for sjette år i træk, og det tegner igen i år til at blive Europas største Google I/O Extended.

I skrivende stund er der allerede tilmeldt over 330 deltagere, så der er meget få pladser tilbage.

Største publikum i Europa

Det bliver den 8. maj 2018, at Google sender live fra Shoreline Amphitheatre i Mountain View, Californien, og det bliver med et opmærksomt dansk publikum i indtil flere danske byer.

Det største publikum sidder lige her i Aalborg, som har en af landets største koncentrationer af tech- og it-virksomheder.

“Hvad der begyndte som et mindre firma-event for seks år siden er nu vokset til en international begivenhed med deltagere fra ca. 70 forskellige virksomheder og et stort antal uddannelsesinstitutioner, siger Michael Gram, der er adm. direktør i MapsPeople i en pressemeddelelse.

Den 8. maj vil interesserede kunne opleve et codelab faciliteret af Google Developers Group Aalborg. Her er temaet ”machine learning”, og deleventet, hvor deltagerne får mulighed for at stifte praktisk bekendtskab med principperne bag machine learning.

Det ledes af en international ekspert i emnet, nemlig Vadim Markovtsev, der har en fortid hos bl.a. Samsung og som underviser på universitetet i Moskva.

Endelig deltager i Aalborg Daniel Seifert fra Google. Han vil give en introduktion til de temaer, der er aktuelle i dette års keynote.

Kæmpe mulighed for byen

MapsPeople er en af initiativtagerne bag eventet i Aalborg, som helt fra starten er foregået i samarbejde med it-klyngen BrainsBusiness.

“For os er det en fantastisk mulighed for at netværke og møde nye mennesker, der ligesom os arbejder med softwareudvikling, og vi er både glade og stolte over, at vi i Aalborg kan mønstre et deltagerantal, der slår nogle af de største byer i Europa,” fortæller Michael Gram.

Det skyldes ikke kun, at Aalborg gennem de seneste fem år har slået sin position fast som en by, der leverer på event-siden, men også at byen har fået ry af at være Danmarks ”stronghold” for it-virksomheder.

“Volumen på folk, der arbejder inden for it, er meget stor i denne del af landet, og det er en af grundene til, at Google Extended er så stort i Aalborg. Derudover er der bare nogle enormt dedikerede virksomheder og udviklere, der vil hinanden og har nogle stærke netværkstraditioner, fortæller Co-Cluster Manager Birgit Pia Nøhr fra BrainsBusiness og fortsætter

“Det gør eventet stort, fordi det får det sociale element af at være årets brag for programmører, udviklere og andre tech-folk inden for alle mulige forskellige brancher. Samtidig har vi meget samarbejde, der rækker ud over landets grænser, og derfor er Aalborg Extended blevet det event, som mange tech-interesserede vælger at tage til.”

Du kan læse meget mere om eventet lige her.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15