Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det føles efterhånden som om, at vi har haft efterår i 6 måneder med den ene regnfulde, blæsende og grå dag efter den anden.

Men så er det jo godt, at vi kan glæde os over andre sikre forårstegn her i Aalborg.

Fem minutters færgeoverfart fra byen ligger ø-perlen Egholm smukt placeret midt i Limfjorden og indbyder til alt fra familieudflugter, vandreture eller en dejlig ø-rundtur på jernhesten.

Her finder man også populære Restaurant Kronborg, som traditionen tro åbner i starten af april.

Overdådig påskebuffet med byens bedste udsigt

Lørdag den 4. april og søndag den 5. april tyvstartes påsken med den overdådige påskefrokost, som der plejer at være stor rift om.

I påskedagene, fra torsdag den 9. april og frem til mandag den 13. april, har du igen chancen for at sætte tænderne i frokostretterne, som alle er lavet fra bunden og med brug af så mange lokale producenter som muligt.

Vi har før skrevet om buffeten, som vi kun kan give vores varmeste anbefalinger – læs mere her.

På påskebuffeten vi glæde os til hele tre slags sild i form af hjemmemarinerede sild på saltsild fra KYST, Kronborgs kryddersild og den famøse Sild lagret i øl.

Det kolde på buffeten består udover sild også af Signatur-æg fra Bøgebæk, som er toppet med cremet æggefyld og håndpillede rejer.

Derudover kan man lade sig friste af Restaurant Kronborgs hjemmerøgede peberlaksgammeldags hønsesalat med sprød baconVesterhavstorsk fra Hanstholm, Dampet torsk, Syltet Spidskål og ikke mindst Slagter Holmbergs luksus spegepølse på økologisk Jersey.

Så er bunden ligesom lagt, og så kan man gå ombord i de lune retter, som består af mormors klassiske tartelettersmørstegte Vesterhavs-torskedeller, flæskeæggekage, Ib Holmbergs flødeleverpostej, Skøn stuvning på møre hønseoverlår, fed sauce og hvide asparges, og sprøde pommes frites til børn og barnlige sjæle.

Den søde tand bliver også tilfredsstillet i buffeten, hvor der er Ta’-selv isbar fra Vebbestrup.

Her har isen selskab af både vafler, forskellige saucer, flødeboller og hjemmelavet guf.

Derudover er der også jordbær / rabarber trifli med flødeskum og knas på makroner, ristet rasp og havregryn.

Som om det ikke skulle være nok, kan man også dykke ned i diverse lokale oste, som eksempelvis Rød Sol fra Sønderhaven Gårdmejeri, Høgelundgaard blåskimmel, “Arla Unika”, og deres egen koldrøget Havarti med peber.

Prisen for alle herlighederne er i påsken 225 kr. alt inklusiv.

Børn fra 3 – 11 år spiser til 100 kr., mens børn under 3 år for det hele for en flad Vejgaard-dollar (50 kr.)

Kæmpe tartelet og onsdagsflæsk i vente

Som om det ikke skulle være nok, topper Restaurant Kronborg lige påskedagene med også at starte deres ultrapopulære onsdags – og torsdagskoncepter op.

Hver onsdag (fra 1. april) er der Onsdagsflæsk inkl  isbar fra Vebbestrup til 168 kr – med tørsaltet flæsk ad libitum, persillesauce på fed Jerseymælk fra Bøgebæk, smørvendte kartofler fra økologiske Lille Østergård og verdens (måske) bedste rødbeder.

“Interessen for vores kæmpe tartelet har været helt vild, så vi vil gerne forkæle vores gæster i påsken lidt ekstra”, fortæller Kasper Kristensen til MigogAalborg.

Derfor kan du fra torsdag den 9. april til og med mandag den 14. april prøve kræfter med Nordjyllands største tartelet, som hurtigt er blevet kult i hele Nordjylland.

Du får en sprød kæmpe tartelet fra Othello Bageren, hjemmelavet stuvning på møre hønseoverlår, fed sauce og hvide asparges OG så lige en gang Ta’ selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce. chokoladesauce og flødeboller til kun 148 kr.

Efter påske kan tarteletten nydes hver torsdag.

Men selvom næsten alt er ved det gamle på Restaurant Kronborg på Egholm, kan vi alligevel glæde os til en række nyheder senere på sæsonen.

“Jeg kan ikke røbe så meget, men der bliver både nyheder på a la carte-kortet og i ølhanerne,” siger Kasper hemmelighedsfuldt.

Hvad: Påskebuffet
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm
Hvornår: 4.-5.april og 9.-13. april
Pris: 225 kr.

Du kan booke bord lige her.

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et godt formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.