Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Af Emil Kjær Jørgensen

Det føles efterhånden som om, at vi har haft efterår i 6 måneder med den ene regnfulde, blæsende og grå dag efter den anden.

Men så er det jo godt, at vi kan glæde os over andre sikre forårstegn her i Aalborg.

Fem minutters færgeoverfart fra byen ligger ø-perlen Egholm smukt placeret midt i Limfjorden og indbyder til alt fra familieudflugter, vandreture eller en dejlig ø-rundtur på jernhesten.

Her finder man også populære Restaurant Kronborg, som traditionen tro åbner i starten af april.

Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Overdådig påskebuffet med byens bedste udsigt

Lørdag den 4. april og søndag den 5. april tyvstartes påsken med den overdådige påskefrokost, som der plejer at være stor rift om.

I påskedagene, fra torsdag den 9. april og frem til mandag den 13. april, har du igen chancen for at sætte tænderne i frokostretterne, som alle er lavet fra bunden og med brug af så mange lokale producenter som muligt.

Vi har før skrevet om buffeten, som vi kun kan give vores varmeste anbefalinger – læs mere her.

På påskebuffeten vi glæde os til hele tre slags sild i form af hjemmemarinerede sild på saltsild fra KYST, Kronborgs kryddersild og den famøse Sild lagret i øl.

Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Det kolde på buffeten består udover sild også af Signatur-æg fra Bøgebæk, som er toppet med cremet æggefyld og håndpillede rejer.

Derudover kan man lade sig friste af Restaurant Kronborgs hjemmerøgede peberlaksgammeldags hønsesalat med sprød baconVesterhavstorsk fra Hanstholm, Dampet torsk, Syltet Spidskål og ikke mindst Slagter Holmbergs luksus spegepølse på økologisk Jersey.

Så er bunden ligesom lagt, og så kan man gå ombord i de lune retter, som består af mormors klassiske tartelettersmørstegte Vesterhavs-torskedeller, flæskeæggekage, Ib Holmbergs flødeleverpostej, Skøn stuvning på møre hønseoverlår, fed sauce og hvide asparges, og sprøde pommes frites til børn og barnlige sjæle.

Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Den søde tand bliver også tilfredsstillet i buffeten, hvor der er Ta’-selv isbar fra Vebbestrup.

Her har isen selskab af både vafler, forskellige saucer, flødeboller og hjemmelavet guf.

Derudover er der også jordbær / rabarber trifli med flødeskum og knas på makroner, ristet rasp og havregryn.

Som om det ikke skulle være nok, kan man også dykke ned i diverse lokale oste, som eksempelvis Rød Sol fra Sønderhaven Gårdmejeri, Høgelundgaard blåskimmel, “Arla Unika”, og deres egen koldrøget Havarti med peber.

Prisen for alle herlighederne er i påsken 225 kr. alt inklusiv.

Børn fra 3 – 11 år spiser til 100 kr., mens børn under 3 år for det hele for en flad Vejgaard-dollar (50 kr.)

Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Kæmpe tartelet og onsdagsflæsk i vente

Som om det ikke skulle være nok, topper Restaurant Kronborg lige påskedagene med også at starte deres ultrapopulære onsdags – og torsdagskoncepter op.

Hver onsdag (fra 1. april) er der Onsdagsflæsk inkl  isbar fra Vebbestrup til 168 kr – med tørsaltet flæsk ad libitum, persillesauce på fed Jerseymælk fra Bøgebæk, smørvendte kartofler fra økologiske Lille Østergård og verdens (måske) bedste rødbeder.

“Interessen for vores kæmpe tartelet har været helt vild, så vi vil gerne forkæle vores gæster i påsken lidt ekstra”, fortæller Kasper Kristensen til MigogAalborg.

Et sikkert forårstegn: Kronborgs overdådige påskebuffet vender tilbage

Derfor kan du fra torsdag den 9. april til og med mandag den 14. april prøve kræfter med Nordjyllands største tartelet, som hurtigt er blevet kult i hele Nordjylland.

Du får en sprød kæmpe tartelet fra Othello Bageren, hjemmelavet stuvning på møre hønseoverlår, fed sauce og hvide asparges OG så lige en gang Ta’ selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce. chokoladesauce og flødeboller til kun 148 kr.

Efter påske kan tarteletten nydes hver torsdag.

Men selvom næsten alt er ved det gamle på Restaurant Kronborg på Egholm, kan vi alligevel glæde os til en række nyheder senere på sæsonen.

“Jeg kan ikke røbe så meget, men der bliver både nyheder på a la carte-kortet og i ølhanerne,” siger Kasper hemmelighedsfuldt.

Hvad: Påskebuffet
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm
Hvornår: 4.-5.april og 9.-13. april
Pris: 225 kr.

Du kan booke bord lige her.

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.

Del artikel

Andre læser også